Amunt Tornar a la pàgina principal.

Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2023.


Activitats


10 desembre 2022
EL 6 DE DESEMBRE VAM TORNAR A BARCELONA.

El passat dimarts 6 de desembre va haver-hi manifestació a Barcelona. Com altres vegades, vam organitzar el transport en bus des de Falset.

La manifestació, convocada per l'Assemblea, era en contra del nou delicte de desordres públics agreujats, que suposaria un atac directe als drets fonamentals de llibertat d'expressió i manifestació.

El lema era clar i català: Cap pacte amb l'Estat espanyol per empresonar-nos. Independència, ara!.

Una riuada de manifestants vam sortir del Pla de Palau per arribar, Laietana amunt, fins a omplir la Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, on va haver-hi un acte polític.


Manif_BCM_221206


17 novembre 2022
LA REPRESSIÓ (DISFRESSADA) CONTINUA.

Vegeu sinó els canvis que han introduït al "delicte de sedició" per poder perseguir millor a l'independentisme i amenaçar l'exercici pacífic de la lliure expressió.

Per això vam continuar manifestant-nos en silenci ahir dimecres al vespre —com cada dia 16— davant del Jutjat de Falset, en defensa de la nostra llibertat.

Prou de claudicació! Plantem cara a la Injustícia! Lluitem per la Independència!

Silenci_22-11


17 octubre 2022
NOSALTRES ACUSEM LA JUSTÍCIA ESPANYOLA.

L'Assemblea Nacional Catalana ha posat en marxa la campanya "Nosaltres acusem", que vol recollir el suport de la ciutadania per tal que el Parlament de Catalunya creï una comissió d'investigació sobre l'amplitud i l'abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L'objectiu final és fer arribar l'informe de la comissió al Consell d'Europa.

El tret de sortida de la campanya s'ha dut a terme amb una acampada de dos dies, el 15 i 16 d'octubre, a la Plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb el 5è aniversari de l'empresonament dels Jordis. A l'acampada també hi han participat, entre altres, membres del Secretariat Nacional.

Per part nostra, el diumenge al vespre vam fer el nostre Silenci per la Llibertat davant el Jutjat de Falset, com hem anat fent des de fa... CINC ANYS! (uns 260 silencis, fins ara). Una fita memorable.

Silenci_22-10


3 d'octubre 2022
L'1 D'OCTUBRE VAM VOTAR: NO HO OBLIDEM.

El dissabte passat, 1 d'octubre, va fer CINC ANYS del referèndum d'independència. Amb aquest motiu es va convocar una concentració a l'Arc del Triomf, a Barcelona. No cal dir que molts prioratins hi vam assistir, amb els nostres mitjans o amb els actocars organitzats des del Priorat.

Tant el dia anterior, com el diumege posterior a l'aniversari, es van fer també actes i concentracions a diversos pobles, com Bellmunt i Capçanes, entre altre altres.

No ho hem oblidat: vam votar, i vam triar Independència.

1-O_2022


17 setembre 2022
DESPRÉS DE L'ONZE, EL SETZE.

Després de comprovar el diumenge passat que els catalans continuem ferms en el nostre desig de llibertat, teníem encara més motius per a tornar ahir 16 de setembre al davant del Jutjat de Falset per reclamar la independència que ens tornarà els drets arrabassats el 1714.

Com sempre, aquesta reivindicació la vam fer en un Silenci ben eloqüent.

Falset_22-09-16


13 setembre 2022
ES CONFIRMA L'ÈXIT DE LA DIADA DEL 2022

La manifestació de la Diada Nacional de Catalunya ha tornat a ser un èxit de convocatòria, superant el nombre d'assistents i els busos de l'any passat i validant una vegada més >el suport de la societat civil al moviment independentista.

700.000 persones han participat a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona.

Aquest èxit també ha quedat palès en l'increment de busos, fins a 240, entre els quals els del Priorat. La mobilització d'aquesta Diada ha estat marcada per un fort component de resistència i denúncia, que confirma que no ens podem esperar indefinidament, i que no hi haurà justícia social i democràcia sense un estat independent.

L'ANC fem una valoració molt positiva de la resposta de la ciutadania, que malgrat el context polític i les polèmiques dels darrers dies ha omplert els carrers amb la voluntat ferma d’assolir la independència.

Diada_220911
12 setembre 2022
PRESÈNCIA ALS ACTES DE CAPÇANES

El dia 11 de setembre al matí, com cada any (i ja en fa 10) vam participar en les ofrenes florals davant del monument al Carrasclet a Capçanes per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

L'ANC-Priorat va fer ofrenes tant a l'acte institucional com el que convocava el Casal Carrasclet.

A sota teniu un parell d'instantànies dels actes de la Diada pel matí.

Carrasclet_2022-1

Carrasclet_2022-2
31 d'agost 2022
PARADA AL MERCAT DELS DIMARTS

Com altres anys, ANC-Priorat ha obert una parada al Mercat de Falset del dimarts.

A la parada es podien encarregar les samarretes per a l'Onze de Setembre, adquirir marxandatge de l'ANC i informar-se sobre les properes mobilitzacions.

També es podien adquirir els tiquets per als autobusos de l'Onze de Setembre.

Parada_Agost-22

17 d'agost 2022
EN FESTES MAJORS TAMBÉ FEM SILENCI...

Ahir dia 16 d'agost era Festa Major en molts pobles del Priorat. Però nosaltres mantenim el compromís i vam fer la concentració de cada dia 16 del mes, per denunciar la repressió que la Justícia i l'Estat Espanyol exerceixen sobre el poble de Catalunya. Un poble que estima la llibertat, la defensa i no accepta la submissió.

Ara els opressors es pensen que ho tenen controlat i ja han acabat amb la revolta. Alguns hi col·laboren i ens diuen que ho deixem "per a més endavant". Fan veure a ulls del món, i dels que no hi volen veure, que "ara toca ser normal".

Però no hi ha res de normal i nosaltres no volem participar d'aquesta farsa. Per això ahir al vespre vam fer una pausa en la nostra activitat festiva o de feina, per tornar-nos a trobar durant 15 minuts davant del Jutjat de Falset en silenci i amb pancartes reclamant la Independència que ha de garantir la Llibertat de cadascun dels catalans i la del nostre poble.

Silenci_agost_22

17 de juliol 2022
SI HI HA UNA COSA SEGURA, ÉS LA NOSTRA VOLUNTAT

S'acosta l'Onze de Setembre. Ha passat una altre any amb ombres de pandèmia.

Com diu el motiu de l'Assemblea per aquest curs, Només el poble i la societat civil organitzada podrem assolir la independència, no es pot esperar res més dels partits.

Per això, com fa gairebé cinc anys, ens vam reunir un altre cop davant del Jutjat de Falset ahir dissabte 16 de juliol al vespre per manifestar-nos en silenci, bo i reivindicant la nostra Llibertat i la República Catalana.

La nostra voluntat s'ha mantingut immutable tots aquests anys, fes fred o calor.

Silenci_juliol_22

17 de juny 2022
MALGRAT LA CALOR, NOSALTRES NO DEFALLIM

Doncs si, aquests dies ha fet (i fa) una calor excessiva. Però ahir era dia 16, i nosaltres vam tornar al davant del Jutjat de Falset per manifestar-nos en Silenci.

Mantenim la denúncia, faci fred o calor.

Falset_22-06-16


27 de Maig 2022
TORNEM AL CARRER EN DEFENSA DEL CATALÀ

Tots som conscients dels atacs rep la nostra llengua des de l'Estat, tant des del poder judicial com de l'executiu i el legislatiu. Lamentablement, alguns d'aquests atacs també venen de ciutadans residents a Catalunya, i troben ressò en sentències judicials aberrants.

Més trist és encara que, a la cerca d'una acció consensuada, els partits polítics que es diuen independentistes no ofereixin una resposta adient. Per això cal recordar-los-hi que nosaltres volem defensar el català, a l'escola i on calgui.

L'ANC del Priorat, juntament amb el Casal Carrasclet hem convocat una concentració en defensa del català ahir dijous 26 de maig, a la Plaça de la Quartera de Falset.

Durant la concentració, es va llegir aquest Manifest.

A sota hi podeu veure unes instantànies.

Falset_220526-1

Falset_220526-2

Falset_220526-3
17 de maig 2022
UN ALTRE SETZE, UN ALTRE TESTIMONI

I nosaltres, com sempre, ens hem trobat al vespre davant del Jutjat de Falset per manifestar-nos en Silenci. Donar testimoni és el que cal, rebutjant les intromissions de la "justícia" espanyola en les decisions del nostre Parlament.

Ja veiem cada dia que només amb la República tindrem la Llibertat.

Aquesta vegada hem tingut la presència de l'honorable Jordi Turull, conseller del Govern de l'U d'octubre, qui ha compartit el Silenci amb nosaltres.

Al final de l'acte va dialogar amb els presents i va contestar les nostres preguntes.

Falset_22-05-16-1

Falset_22-05-16-2

Falset_22-05-16-3

Trobareu també un breu vídeo amb part de la seva intervenció.

Crèdits: Meritxell Cardona, ANC Priorat.

17 d'abril de 2022
AHIR ERA SETZE D'ABRIL

I com el dia 16 de cada mes, teníem una cita per manifestar-nos en Silenci davant del Jutjat de Falset. Enmig de les vacances de Setmana Santa, vam tenir l'oportunitat de fer-nos més visibles.

Malgrat els qui pregonen falsament que la nostra lluita està exhaurida, veiem cada dia que la repressió està ben viva. Per això nosaltres continuem donant testimoni de tenacitat, reconeixent que només amb la República tindrem l'anhelada Llibertat.

Aquesta vegada vam comptar amb la presència de l'honorable Josep Rull, conseller del Govern de l'U d'octubre, qui va compartir el Silenci amb nosaltres. Però en acabar, va departir amb els presents i ens va adreçar unes paraules. Ens va agrair la constància i va poder copsar que al Priorat, la lluita continua!.

A sota podeu veure tres instantànies d'ahir dissabte.

Falset_22-04-16-1

Falset_22-04-16-2

Falset_22-04-16-3

I també aquest breu vídeo de les paraules del Conseller Josep Rull als concentrats.

Crèdits: Meritxell Cardona, ANC Priorat.

17 març de 2022
ELS JUTGES ENS VOLEN DIR EL QUE PODEM FER... O NO

Darrerament hem sabut que el TSJC obre judici oral contra Roger Torrent (conegut per la seva prudència) i l'anterior Mesa del Parlament per desobediència. El seu delicte és deixar debatre sobre monarquia i autodeterminació.

On és vist això? Sabíem que aquestes coses passaven a la Rússia de Putin i altres règims autoritaris, però ens deien que aquí teníem una "democràcia exemplar".

Si al nostre Parlament no es pot parlar civilitzadament de tot, potser el proper pas serà dir-nos de què podem parlar a casa, i fins i tot quins pensaments poden passar pel nostre cap.

Per això, i altres motius, ens vam tornar a trobar davant del Jutjat de Falset ahir dimecres 16 de febrer per fer el nostre Silenci per la Llibertat i manifestar-nos a favor de la Llibertat i la República Catalana.

Silenci 22-03-16

17 de febrer 2022
CANVIA L'HORARI, LA PRESÈNCIA ES MANTÉ

Ahir, 16 de febrer, vam canviar l'horari del nostre Silenci per la Llibertat, que venim fent amb constància des de l'any 2017.

Però, com sempre, ens vam trobar davant del Jutjat de Falset per posar de manifest la nostra lluita per la Llibertat i la República Catalana amb el nostre Silenci per la Llibertat.

Falset_220216

17 gener 2022
LA CONSTÀNCIA ÉS LA NOSTRA FORÇA

Un altre any. I ja és el cinquè que ens manifestem davant del Jutjat de Falset. Ahir diumenge 16, un altre dia de fred.

Si ens fixem en els moviments d'alliberament nacional pacífics del nostre entorn veurem que normalment no ha estat un procés ràpid, cal constància. Especialment quan l'estat opressor és tan obcecat com l'espanyol.

Per això cal perseverar, que vegin que no ens rendim fàcilment. I aquesta és una altra acció per palesar la nostra lluita per la Llibertat i la República Catalana amb el nostre Silenci per la Llibertat.

Falset_220116

15 gener 2022
INFORME DE L'ANC SOBRE L'ACCIÓ DE GOVERN

L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat la fiscalització de l'acció de govern del 4t trimestre del 2021.

Aquestes avaluacions es fan de forma trimestral per tal de fer el seguiment de la feina feta pel Govern de la Generalitat d'acord amb el decàleg d'accions per avançar cap a la independència des de les institucions elaborat per l'entitat.

L'informe d'aquest trimestre destaca que totes aquelles accions que suposen una confrontació directa amb l'Estat espanyol no s'estan duent a terme. Això fa que alguns dels principis, (com ara el respecte per la voluntat dels electors, la sobirania i no cooperació institucional i la construcció de la institucionalitat pròpia), els considerem com a no previstos pel Govern.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha destacat que "per ara l'estratègia del Govern de la Generalitat no és la de confrontació amb l'Estat espanyol. Ara bé, el nostre decàleg recull accions totalment factibles i legals que es podrien fer sense cap problema i no s'han dut a terme, com per exemple elaborar uns pressupostos de la Generalitat sense dèficit fiscal".

D'altra banda, ha explicat que: "Hi ha àmbits que considerem estratègics per preparar la ruptura com ara la sobirania energètica. De moment, els resultats en aquest cas, com en d'altres, no són positius".

En l'àmbit de la sobirania fiscal i financera es destaca que la gran novetat positiva és que el Govern, a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos, ha habilitat l'ICF per l'entrada de dipòsits d'institucions privades. La part negativa és el fet que els grups parlamentaris que sostenen el Govern declinessin blindar jurídicament la sobirania fiscal. D'altra banda, pel que fa a la sobirania econòmica, el Govern no aplica criteris de proximitat en la seva contractació.

En l'àmbit de la sobirania energètica, es constata que s'està instal·lant quatre vegades més de potència energètica amb energies renovables a l'Aragó que a Catalunya. D'aquesta manera, si no es reverteix aquesta tendència, Catalunya acabarà tenint una dependència energètica total de l'Aragó.

En l'àmbit de la justícia lingüística es denuncien importants retrocessos pel que fa a la immersió lingüística a l'ensenyament obligatori. Les dades fetes públiques de l'ús del català a l'ESO mostren que només el 46% del professorat manté el català en les seves classes, i de moment el Govern no ha sabut donar resposta a les sentències que imposen el 25% de castellà en diversos centres educatius. Tot just s'acaba de presentar el Pacte Nacional per la Llengua, que l'Assemblea havia proposat en el seu decàleg. L'anunci és positiu però falta veure'n l'execució.

En l'àmbit de la seguretat, s'assenyala que les promeses fetes pel Govern de retirar-se de les causes contra activistes no s'han complert en la majoria dels casos. I pel que fa a l'àmbit internacional s'han identificat possibilitats de canvi pel que fa al Diplocat i a establir una xarxa internacional de suport amb altres nacions sense estat i estats de recent constitució que de moment es troben a les beceroles.

Per últim, en l'àmbit de la lluita contra els efectes sanitaris i econòmics de la pandèmia es progressa adequadament, ja que el Govern ha aplicat polítiques i mesures pròpies independents de les de l'Estat i està desplegant unes polítiques d'ocupació relativament ambicioses.

Cliqueu sobre el quadre inferior per ampliar-lo.

Fiscalitzacio_221-4Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2021.