PPI


Presentacio Actualitat


== Trobareu les darreres novetats en aquesta pàgina. ==

11S_2023

L'ASSEMBLEA CRIDA A FER EFECTIVA LA INDEPENDÈNCIA
DESPRÉS D'UNA MANIFESTACIÓ MASSIVA.


L'independentisme ha tornat a demostrar que segueix al carrer. Prop de 800.000 persones s'han manifestat als carrers en 4 columnes que han confluït a la plaça del Primer d'Octubre, sota el crit unànim d'independència i Via Fora!.

S'ha vist, un cop més, que el gruix de la societat civil té un objectiu clar i comú: la independència de Catalunya.

Com altres anys, s'han organitzat un gran nombre d'autocars, entre els quals, naturalment, els del Priorat.

A l'escenari, representants del Consell de la República (Lluís Llach), l'Associació de Municipis per la Independència (Jordi Gaseni) i Òmnium Cultural (Xavier Antich).

Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea, ha recordat que qualsevol negociació per la governabilitat de l'estat només pot ser assumida des d'una posició independentista si passa "pel reconeixement explícit del referèndum d'independència del Primer d'Octubre de 2017 i el reconeixement d'allò que decideixi el Parlament de Catalunya per fer efectiva la independència". Ha conclòs amb la "independència o eleccions" amb què ja va avisar l'any passat.

L'ANC fa una valoració molt positiva de la resposta de la ciutadania, que tot i el context polític i les divisions estratègiques, ha omplert els carrers amb la voluntat ferma de fer efectiva la independència.

Al matí, com altres anys, l'ANC-Priorat va fer una ofrena floral i un parlament al peu del monument al Carrasclet, a Capçanes.


Via_Fora

L'11 DE SETEMBRE i l'1 D'OCTUBRE TORNEM AL CARRER.

No hem sortit als carrers per poder parlar en català al Congreso espanyol ni per negociar un millor finançament.

Qualsevol pacte és perpetuar l'opressió del poble català, alhora que ens tenen "pacificats" i desmobilitzats.

Aquest Onze de setembre, pactin el que pactin, cal omplir els carrers de nou i recordar-los que som aquí per aconseguir la independència.

Per això hem anat a la manifestació de Barcelona. VIA FORA!

La força per fer la independència? El poble unit i decidit!

Via_Fora


Comunicat-R

S'HA MALBARATAT LE FORÇA I LA VOLUNTAT DELS VOTANTS INDEPENDENTISTES.

L'Assemblea presenta un balanç dels dos primers anys del Govern de la Generalitat del president Aragonès, just al final del termini que es va posar el mateix president per sotmetre's a una qüestió de confiança. L'Assemblea deplora que aquesta promesa no s'hagi dut a terme, d'una banda, per inacció del Parlament de Catalunya i, de l'altra, per l'incompliment del mateix president Aragonès.

L'Assemblea considera que el Govern de la Generalitat ha donat suport al govern espanyol sense cap mena de pressió, ni confrontació, ni exigències per fer la independència. S'ha malbaratat la força i voluntat dels votants de partits independentistes, incomplint greument importants compromisos de la legislatura.

L'Assemblea no acata, no es rendeix, lluita i lluitarà sempre per una Catalunya independent.

Podeu veure aquest comunicat complet en aquesta pàgina.Comunicat

POSICIONAMENT DE L'ASSEMBLEA SOBRE LA PROPOSTA D'"ACORD DE CLAREDAT" DEL GOVERN CATALÀ

Davant la recent iniciativa llançada a l'aire pel Govern de la Generalitat d'elaborar una proposta d'acord amb l'Estat anomenada "Acord de claredat", l'Assemblea manifesta:

Els acords de claredat fins ara només han servit als estats per controlar unilateralment els referèndums d'autodeterminació plantejats per nacions que volen independitzar-se, o per deixar la potestat d'atorgar arbitràriament l'exercici (o no) del dret d'autodeterminació als parlaments estatals. Per tant, aquesta proposta pretén assolir un referèndum on la pròpia nació catalana renunciï a la independència autoimposant-se condicions abusives i suplementàries que facin improbable la legítima victòria de l'opció independentista amb majoria de vots.

Aquesta proposta d'"Acord de claredat" porta adjunt un procediment previst per elaborar-lo que ens sembla com a mínim poc clar, llarg i feixuc, però sobretot ignora el camí ja recorregut de demanda frustrada d'acord amb les institucions espanyoles, on s'han buscat reiteradament i sense èxit resultats per aquesta via. Els darrers intents són molt recents i l'Estat no està disposat a dialogar ni abans, ni ara, ni mai.

La nostra fermesa com a nació lliure ens va portar a l'acte de sobirania més important en segles amb la celebració del Referèndum d'Autodeterminació, l'octubre de l'any 2017. Legítimament ens vàrem autodeterminar com a poble. Després vam deixar en mans de les institucions la voluntat i perseverança de segles de resistència i se'ls hi ha escolat com sorra entre les mans.

Suposadament el Govern havia de negociar en la Taula de diàleg amb l'Estat espanyol com encarar la situació generada pel referèndum; un referèndum que va ser referendat pels resultats de les darreres eleccions i el conseqüent govern. La Taula era per seure i parlar de com fer efectiva l'autodeterminació.

Ara, després d'un nou fracàs, també previsible, de negociació amb l'Estat, ens volen distreure amb una proposta d'"Acord de claredat" que no ha estat avalada per ningú, que no compta amb cap majoria independentista i ha estat rebutjada pel Parlament de Catalunya. És per això que el Govern s'ha posicionat fora de la legitimitat democràtica que li ha atorgat el mandat popular per fer la independència.

D'altra banda, sembla que la comissió encarregada d'elaborar aquest acord busca legitimar el discurs en què s'ha instal·lat l'actual govern català: renunciar a l'1 d'Octubre. Sobretot si tenim en compte la trajectòria de la majoria dels seus membres: o bé han escrit obertament contra el dret d'autodeterminació dels catalans, o bé han qualificat de fracassat i inútil el referèndum del Primer d'Octubre. Tota una declaració d'intencions.

L'objectiu no és altre que referendar, amb la connivència d'uns suposats especialistes, la decisió política que ja ha pres l'executiu català, i abandonar del tot i menysprear al màxim l'opció de la via unilateral.

La ciutadania va parlar i ha parlat clar. El Govern espanyol també ha tornat a parlar amb claredat: no rotund a qualsevol referèndum acordat.

El que ara és necessari és posar-se a treballar de debò per fer efectiva la independència: amb estratègies clares, contundents i unilaterals; perquè totes les negociacions comencen amb els fets consumats que fan realitat la llibertat nacional, mai demanant a l'opressor que deixi d'oprimir. No volem desfer el camí que ja hem fet, ni fer passos enrere. L'Assemblea continuarà persistint. No ens hem rendit ni ens rendirem, i continuarem lluitant per fer realitat el nostre únic objectiu: fer efectiva la independència de Catalunya.

Havent esgotat el seu propi marge de diàleg fracassat, i sense més recorregut, a aquest govern col·laboracionista no li queda més via que abandonar la seva aposta cap al no-res, i si no està disposat a materialitzar la República Catalana ha de dimitir i convocar eleccions plebiscitàries per fer la independència.


ENDARRERE AQUESTA GENT TAN UFANA I TAN SUPERBA!

Unes 30.000 persones vam assistir a la protesta que l'ANC, Òmnium, el Consell de la República i altres entitats van organitzar el dijous 19 a Montjuïc (Barcelona) en resposta a la trobada Sánchez-Macron.

La premsa s'ha fet ressó de l'èxit de la manifestació; la unitat i la transversalitat de la convocatòria estava garantida per les gairebé 40 entitats de la societat civil.

Com altres vegades, vam organitzar un autobús des de Falset, amb parada a Riudecols. Vam sortir ben d'hora per poder ser a Barcelona a les 9 del matí. Els caps dels governs espanyol i francès van ser rebuts amb una xiulada massiva de protesta —que va durat diversos minuts— per mostrar el desacord del moviment independentista cap a la cimera.

Com deia el lema de la manifestació...

    AQUÍ NO S'HA ACABAT RES: INDEPENDÈNCIA!

Barcelona_23-01-19


EL 6 DE DESEMBRE VAM TORNAR A BARCELONA

El passat dimarts 6 de desembre va haver-hi manifestació a Barcelona. Com altres vegades, vam organitzar el transport en bus des de Falset.

La manifestació, convocada per l'Assemblea, era en contra del nou delicte de desordres públics agreujats, que suposaria un atac directe als drets fonamentals de llibertat d'expressió i manifestació.

El lema era clar i català:

Cap pacte amb l'Estat espanyol per empresonar-nos. Independència, ara!.

Una riuada de manifestants vam sortir del Pla de Palau per arribar, Laietana amunt, fins a omplir la Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, on va haver-hi un acte polític.

Manif_BCM_221206


ES CONFIRMA L'ÈXIT DE LA DIADA DEL 2022

La manifestació de la Diada Nacional de Catalunya ha tornat a ser un èxit de convocatòria, superant el nombre d'assistents i els busos de l'any passat i validant una vegada més el suport de la societat civil al moviment independentista.

700.000 persones han participat a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona.

Aquest èxit també ha quedat palès en l'increment de busos, fins a 240, entre els quals els del Priorat.

Diada_220911


SI HI HA UNA COSA SEGURA, ÉS LA NOSTRA VOLUNTAT.

S'acosta l'Onze de Setembre. Ha passat una altre any amb ombres de pandèmia. Com diu el motiu de l'Assemblea per aquest curs, Només el poble i la societat civil organitzada podrem assolir la independència, no es pot esperar res més dels partits.

Per això, com fa gairebé cinc anys, ens vam reunir un altre cop davant del Jutjat de Falset ahir dissabte 16 de juliol al vespre per manifestar-nos en silenci, bo i reivindicant la nostra Llibertat i la República Catalana.

La nostra voluntat s'ha mantingut immutable tots aquests anys, fes fred o calor.

Silenci_juliol_22


HEM TORNAT AL CARRER EN DEFENSA DEL CATALÀ

Tots som conscients dels atacs que rep la nostra llengua des de l'Estat, tant des del poder judicial com de l'executiu i el legislatiu. Lamentablement, alguns d'aquests atacs també venen de ciutadans residents a Catalunya, i troben ressò en sentències judicials aberrants.

Més lamentable encara és que, a la cerca d'una acció consensuada, els partits polítics que es diuen independentistes no ofereixen una resposta adient. Per això cal recordar-los-hi que nosaltres volem defensar el català, a l'escola i on calgui.

Per això. ANC del Priorat, juntament amb el Casal Carrasclet hem convocat una concentració en defensa del català el passat 26 de maig a la Plaça de la Quartera de Falset.

Falset_220526-1


COMMEMORACIÓ DE l'1 D'OCTUBRE AL PRIORAT.

Ahir, 1 d'Octubre, va fer 4 anys del Referèndum d'Independència que es va celebrar (i guanyar) el 2017, l'any que ens vam autodeterminar.

Unilateralment, com es fa gairebé sempre.

El Priorat hi va participar massivament, i en el seu quart aniversari ho ha recordat com calia.

Hem preparat una pàgina amb un petit recull de fotos dels actes celebrats a Falset i altres pobles del Priorat. La trobareu aquí.

Però si voleu, podeu clicar també al damunt de l'urna, a veure què surt...Ofrena_Carrasclet

QUAN CONVÉ, SEMPRE HI SOM...

Enguany hem tornat a celebrar l'Onze de Setembre amb activitats semblants a les d'altres anys.

Al matí, i com cada any (i ja en fa 9) vam participar en l'acte que el Casal Carrasclet convoca davant del monument del Carrasclet, a Capçanes, per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

Després, per la tarda, vam anar a la manifestació a Bacelona, per la qual l'ANC Priorat va organitzar autocars com els altres anys. Malgrat la pandèmia, la manifestació va ser prou nombrosa, amb centenars de milers de persones que la Via Laietana no podia engolir.

Tothom va poder sentir el clam del poble català, que no dona la lluita per acabada fins que arribi la nostra independència. Com deia una pancarta, ni pactes ni renúncies ens faran desviar del nostre objectiu.

Via_Laietana


= L'EINA QUE ENS CAL =

JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

L'1-O Catalunya va iniciar el camí de la República.

El Consell de la República és una organització al marge de la legalitat dels espanyols, i serà l'instrument per acabar entre tots el que aquell dia vam començar. Ja en som vora els 100.000.

Uniu-vos-hi! En trobareu més informació a la seva pàgina web.

Consell_Republica

El Priorat per la Independència és l'assemblea territorial de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) al Priorat.

Aquesta assemblea territorial ha de fer el full de ruta a nivell comarcal que permeti avançar cap als objectius de les assemblees territorials i que són:
picr   L'Assemblea Nacional Catalana és una realitat derivada del Moviment de Consultes Populars que va tenir lloc durant els anys 2009 al 2011 per tot el Principat i en el qual també van participar diversos pobles de la nostra Comarca. Com aquest moviment, l'ANC es defineix com una plataforma transversal i no partidista en el qual hi té cabuda, a títol individual o d'entitat, tothom qui vulgui l'alliberament de la nostra Nació.
  Nota: Aquest lloc web NO USA galetes (cookies) de tercers ni pròpies, a banda de les estrictament necessàries per a la correcta visualització.   


Logo_PPI