PPI


Presentacio Actualitat


== Trobareu les darreres novetats en aquesta pàgina. ==

PEL FUTUR DEL CATALÀ I DE L'ESCOLA CATALANA,

INDEPENDÈNCIA!.


El dissabte 18 de desembre pel matí l'Assemblea i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana van organitzar una columna reivindicativa, a la manifestació de Som Escola, que va sortir de la cruïlla de Passeig de Sant Joan amb València per defensar i reivindicar la immersió lingüística.

Abans de començar la marxa hi va haver un breu acte polític on van intervenir les organitzacions convocants: l'Assemblea Nacional Catalana, la CAL, i altres representants de la comunitat educativa: USTEC·STEs, Intersindical-CSC, FNEC i SEPC.

Malgrat que la premura de temps no ens va permetre organitzar cap autocar, molts prioratins i prioratines hi van fer cap amb els seus propis mitjans o altres autocars. La manifestació va aplegar desenes de milers de persones. A sota en teniu una instantània.

Manif_BCN_2112-1


COMMEMORACIÓ DE l'1 D'OCTUBRE AL PRIORAT.

Ahir, 1 d'Octubre, va fer 4 anys del Referèndum d'Independència que es va celebrar (i guanyar) el 2017, l'any que ens vam autodeterminar.

Unilateralment, com es fa gairebé sempre.

El Priorat hi va participar massivament, i en el seu quart aniversari ho ha recordat com calia.

Hem preparat una pàgina amb un petit recull de fotos dels actes celebrats a Falset i altres pobles del Priorat. La trobareu aquí.

Però si voleu, podeu clicar també al damunt de l'urna, a veure què surt...Ofrena_Carrasclet

QUAN CONVÉ, SEMPRE HI SOM...

Enguany hem tornat a celebrar l'Onze de Setembre amb activitats semblants a les d'altres anys.

Al matí, i com cada any (i ja en fa 9) vam participar en l'acte que el Casal Carrasclet convoca davant del monument del Carrasclet, a Capçanes, per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

Després, per la tarda, vam anar a la manifestació a Bacelona, per la qual l'ANC Priorat va organitzar autocars com els altres anys. Malgrat la pandèmia, la manifestació va ser prou nombrosa, amb centenars de milers de persones que la Via Laietana no podia engolir.

Tothom va poder sentir el clam del poble català, que no dona la lluita per acabada fins que arribi la nostra independència. Com deia una pancarta, ni pactes ni renúncies ens faran desviar del nostre objectiu.

Via_Laietana


TRAVESSA PER LA LLIBERTAT

El passat dia 22 de juliol la Travessa per la Llibertat va passar pel Priorat. Molts de nosaltres vam acompanyar els consellers Jordi Turull i Josep Rull juntament amb la consellera Meritxell Borràs i moltes persones vingudes d'arreu.

El recorregut d'aquell dia va anar des d'Albarca fins a la Cartoixa d'Escaladei, sortint d'Albarca al voltant de les set del matí per arribar a Escaladei a les dues de la tarda.

En trobareu un gràfic animat en aquest vídeo

A Priorat per la Independència vam organitzar un autobús per retornar els participants d'Escaladei a la Morera de Montsant i Albarca on estaven aparcats els cotxes particulars que s'havien utilitzat al matí per incorporar-se a la travessa.

Podeu veure un breu resum en vídeo d'aquesta etapa.

I també un altre vídeo més llarg amb els parlaments a EscalaDei, davant mateix del monestir.


Travessa_Escaladei


= L'ASSEMBLEA NO S'ATURA =

En època de confinament, moltes activitats s'han anul·lat o s'han deixat per més endavant. Pot semblar —des del nostre aïllament forçat— que l'ANC ha suspès les seves activitats. No ha estat pas així: encara que no es vegi des de fora, tant els serveis centrals de l'ANC com les seves territorials (en aquest cas Priorat per la Independència) han continuat les seves activitats.

Això sí, utilitzant eines telemàtiques com les vídeoconferències, de manera semblant a com ho fan altres entitats i empreses. El Secretariat Nacional fa les seves reunions setmanals, com també fem les de la Regió IV (a la que pertanyem). Al Priorat, el nostre Secretariat Territorial també ha fet les seves reunions per aquests mitjans amb un èxit notable.

Per tant, no cal que patiu: l'ANC continua treballant com el primer dia i amb més ganes que mai. Aviat ens tornarem a veure les cares i no començarem pas de zero.

    Salut i República!

Teleconferencia
CAIXA DE SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS

Un altre cop la (in)justícia espanyola castiga als processats pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre, Aquest cop, un organisme que s'autanomena "Tribunal de Cuentas" ha demanat al voltant de 5 milions d'euros a persones que van ajudar a fer possible el referèndum de l'1-O. En cas de no fer-ho, s'embargaran tots els seus béns.

Les multes van adreçades a unes 40 persones que es van limitar a complir el seu deure i criminalitza un cop més l'exercici de drets fonamentals. Posar les urnes no hauria de ser mai cap delicte.

Per això, fem una crida a col·laborar a la Caixa de Solidaritat i escampar el missatge entre els vostres coneguts. Podeu fer les vostres aportacions a través del web caixadesolidaritat.cat o bé al número de compte bancari:

     ES31 3025 0001 1814 3361 5996= L'EINA QUE ENS CAL =

JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

L'1-O Catalunya va iniciar el camí de la República.

El Consell de la República és una organització al marge de la legalitat dels espanyols, i serà l'instrument per acabar entre tots el que aquell dia vam començar. Ja en som vora els 100.000.

Uniu-vos-hi! En trobareu més informació a la seva pàgina web.


El Priorat per la Independència és l'assemblea territorial de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) al Priorat.

Aquesta assemblea territorial ha de fer el full de ruta a nivell comarcal que permeti avançar cap als objectius de les assemblees territorials i que són:
picr   L'Assemblea Nacional Catalana és una realitat derivada del Moviment de Consultes Populars que va tenir lloc durant els anys 2009 al 2011 per tot el Principat i en el qual també van participar diversos pobles de la nostra Comarca. Com aquest moviment, l'ANC es defineix com una plataforma transversal i no partidista en el qual hi té cabuda, a títol individual o d'entitat, tothom qui vulgui l'alliberament de la nostra Nació.
  Nota: Aquest lloc web NO USA galetes (cookies) de tercers ni pròpies, a banda de les estrictament necessàries per a la correcta visualització.   


Logo_PPI