PPI


Presentacio Actualitat


INSCRIVIU-VOS A LA DIADA I FEM LA REPÚBLICA

Aquest divendres es va presentar la pàgina web i els detalls de la Diada per la República Catalana. Com ja sabeu, aquest 11 de setembre omplirem la Diagonal de Barcelona des de Glòries fins al Palau de Pedralbes (antigament Palau Reial) i farem sentir la nostra veu per implementar el mandat de l'1 d'octubre.

És gràcies a la força de la gent que arribarem al nostre objectiu: la República Catalana.

Els protagonistes d'aquesta Diada serem tots nosaltres, altre cop, i direm ben clar què volem! Ens farem sentir. Depèn de nosaltres implementar el mandat de l'1 d'octubre!

Per això ja es poden fer inscripcions al web diada.assemblea.cat. Recordeu que el nostre tram és el 4, al capdamunt de la Diagonal i a la vora dels edificis de "La Caixa" i l'avinguda Carles III (metro María Cristina). Inscriviu-vos'hi!

La Diada per la República Catalana està organitzada per trams que corresponen a comarques, altres territoris dels Països catalans i la Catalunya exterior. Podeu descarregar el mapa amb la distribució de trams al web d'inscripció des d'aquest enllaç (compte, fitxer gran, pot trigar a descarregar). També hi haurà una zona habilitada per a capacitats diverses al tram zero i quatre zones delimitades al llarg de la Diagonal per a gent gran amb espai per seure i a l'ombra.

Com sempre, ANC-Priorat organitzarà autobusos per al desplaçament. Aviat en tindreu notícies.

Des del nostre web també podeu veure l'espot de la Diada d'enguany.
. Banner_11S


SÍ A LES PRIMÀRIES PER UNA LLISTA UNITÀRIA

Primàries per a una llista unitària republicana

El Secretariat Nacional de l'ANC va prendre l'acord d'impulsar unes primàries obertes a fi de constituir candidatures d'unitat republicana, en aquells municipis on es cregui necessari fer-ho, per a l'avenç de la causa de la República Catalana.

Bé, doncs el Sí a les primàries per a una candidatura unitària republicana ha guanyat aquesta consulta interna.

Ha estat la consulta amb més participació de la història de l'entitat.

El resultat és el següent:
 • 9 924 vots pel Sí  (un 87,8%)

 • 1 380 vots pel No (un 12,2%)
Amb aquest aval dels socis, l'ANC començarà a partir d'ara una ronda de consultes amb els partits i les entitats del sobiranisme.

L'esperit de l'ANC, en tot cas, serà sempre de col·laborar i ajudar a l'objectiu comú de construir les llistes més sòlides per poder guanyar les municipals.

Trobareu més informació a https://anc.si/ResPrim.

Primaries


EL 14, UN CLAM PER LA LLIBERTAT

El dissabte 14 de juliol, ens vam tornar a mobilitzar per denunciar la repressió política i judicial que pateixen l'independentisme i la societat catalana.

Tal com va dir ahir Elisenda Paluzie, durant la presentació de la Diada de l'Onze de Setembre d'enguany, abans d'aquesta data, haurem de tornar a sortir diverses vegades per denunciar l'assetjament que l'Estat espanyol exerceix.

La clau que obrirà les cel·les als presos polítics i la porta al retorn dels exiliats és la República Catalana.

Centenars de milers de persones ens vam reunir al carrer de Tarragona per caminar fins a la Presó Model, amb el lema "Ni presó ni exili, us volem a casa".

No cal dir que entre ells hi havia una munió de prioratins i prioratines doncs, per tal de facilitar el desplaçament, vam posar autocars a disposició de qui ho desitgés.

Us_Volem_a_casa


········· PAISATGES  DE  LLIBERTAT ·········
CARTES ALS PRESOS DES DEL PRIORAT.


El diumenge 27 de maig al migdia vam fer una jornada solidària de suport als presos i exiliats al Castell de Falset, amb el nom de Paisatges de Llibertat, que va aplegar a més de 300 prioratins i prioratines.

Vam tenir la "Bústia republicana" que va rebre 328 cartes per als presos i exiliats; l'ANC-Priorat s'ha encarregat de franquejar-les i enviar-les als seus destinataris. A més, es van recollir 2875 € per la Caixa de Solidaritat amb els presos i les seves famílies.

Més de 20 persones van col·laborar en la confecció del Vermut Groc solidari amb productes de quilòmetre zero.

Van compartir la jornada amb nosaltres Meritxell Lluís, companya de Josep Rull; Bernat Pegueroles, company de Carme Forcadell; Ferran Civit, company de Meritxell Serret; Helena Barceló, del Grup d’encausades per la vaga del 8N i Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, entre altres

A més, es van fer presents el Grup de Teixidores per la Llibertat, de Sitges i "Els Xatus" de Tarragona que hi van posar el ritme de les seves rumbes.

L'acte va ser conduit pel periodista Jordi Soldevila.

Trobareu un extens reportatge gràfic de la Jornada en aquesta pàgina.

Paisatges_Llibertat


L'ANC  reclama  als  partits  que
investeixin el  president legítim.


El Secretariat Nacional de l'ANC demana a tots els grups polítics del sobiranisme que compleixin el mandat de les eleccions del 21 de desembre i investeixin el President legítim, MH Carles Puigdemont. Aquesta proposta ha sortit validada amb més del 80% dels vots a la consulta celebrada entre els socis i les sòcies aquesta setmana.

En aquest sentit, l'ANC apel·la directament els diputats de Junts per Catalunya i el PDeCAT, Esquerra Republicana, Demòcrates i la CUP-CC, que van prometre restituir el govern legítim en campanya electoral, per tal que obeeixin el mandat popular.

L'entitat considera que aquesta legislatura ha de començar amb un acte de sobirania del Parlament que no accepti les imposicions i les amenaces de l'Estat, tal com consta al Full de Ruta vigent. D'altra banda, la base considera que el resultat del 21 de desembre és clar i per això no caldria tornar a convocar eleccions. Per tant, és responsabilitat dels partits donar compliment al mandat que té la majoria independentista obtinguda en unes eleccions imposades per l'Estat.

Si malgrat tot els partits acabessin investint una presidència diferent de la legítima, l'ANC consideraria que no és el camí a seguir per a un govern que hauria de ser el de la implementació de la República.

En tot cas, l'ANC reitera el seu compromís amb el mandat de l'1 d'octubre, que és fer efectiva la República.

El Secretariat Nacional de l'ANC s'ha reunit el dissabte 5 de maig, en convocatòria extraordinària, a Barcelona, per analitzar els resultats de la consulta i fixar el posicionament polític de l'entitat.

La consulta bat tots els rècords de participació

Els associats de l'Assemblea Nacional Catalana han estat convocats a participar en una consulta telemàtica per tal de fixar la posició política de l'entitat davant el procés d'investidura del president de la Generalitat, que finalitza el proper 22 de maig.

En total, 10.237 associats, un 27,4% del cens, han participat en la consulta telemàtica realitzada durant els dies 3 i 4 de maig. Aquests números superen els de consultes anteriors, com la realitzada a les eleccions al Secretariat Nacional 2018 en què van participar 7.155 associats o la consulta per introduir el referèndum al full de ruta, en què van participar 9.304 persones.

A la primera pregunta plantejada: "L'Assemblea ha de mantenir el seu posicionament (la investidura del MHP Carles Puigdemont) d'acord amb el mandat del 21 de desembre?", els membres de ple dret de l'assemblea han donat suport al Sí amb un 81,3% (8.320 vots).

A la segona pregunta plantejada, que ens situa en un escenari en què els partits decideixin renunciar a la investidura de Puigdemont, s'ha preguntat quina opció és la preferent dels associats de l'entitat, si la formació d'un govern alternatiu o anar a noves eleccions. El 57,6% (5.899) dels associats han donat suport a l'opció d'acceptar un govern alternatiu; per contra, un 35,3% (3.615) han votat per anar a eleccions i un 7,1% (723) no han donat suport a cap de les dues opcions.

5 de Maig de 2018. Assemblea Nacional Catalana.

Banner_ANC


L'ANC manté el seu posicionament i
reclama investir Carles Puigdemont.


L'Assemblea Nacional Catalana entèn la proposta d'investidura de Jordi Sànchez feta pel President del Parlament, i que compta amb el suport de Junts x Catalunya i ERC, dins de l'estratègia de defensa jurídica i de denúncia de la vulneració de drets fonamentals per part de les institucions espanyoles.

El fet que el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides reclamés a l'Estat espanyol adoptar totes les mesures necessàries per garantir els drets polítics de Jordi Sànchez obre una via més de denúncia de la vulneració de drets fonamentals, en el cas que el jutge Llarena denegui l'assistència de Jordi Sànchez al ple d'investidura.

Ara bé, des de l'Assemblea Nacional Catalana creiem que a banda de l'estratègia jurídica, és fonamental la resposta política a aquest embat democràtic.

Aquesta resposta ha de tenir com a centre el respecte al principi democràtic i a la sobirania del poble català, i per tant passa necessàriament per la investidura del president il·legítimament destituït, Carles Puigdemont, legitimat de nou per les urnes del 21-D. Aquesta investidura és, a més, la que internacionalitza millor la nostra causa i reflecteix millor el sentiment majoritari de l'electorat independentista.

7 d'abril de 2018. Assemblea Nacional Catalana.

Banner_ANC


PER LA LLIBERTAT I LA REPÚBLICA

El dissabte 31 de març a dos quarts de vuit del vespre i a la Plaça de les Escoles de Falset, convocatòria del CDR Priorat per la llibertat dels presos i la República.

La nombrosa manifestació va recórrer un itinerari per la carretera fins a la Plaça de la Quartera, on va haver-hi un acte final. Com no podia ser d'altra manera, l'ANC del Priorat també hi va fer acte de presència.

Manifestacio_31-03-18


ENS HEM MOBILITZAT UN ALTRE COP

Després dels empresonaments arbitraris dels nostres representants al Parlament, no ens podíem quedar aturats. Ràpidament es van convocar manifestacions pacífiques el divendres 23 de març davant la Delegación del Gobierno (a Barcelona) i, en el nostre cas, davant la subdelegació de Tarragona.

Però per als qui no es van poder desplaçar, també va haver-hi oportunitat de manifestar el seu rebuig amb una concentració a la Quartera, de Falset.

A la foto inferior podeu veure una instantània dels prioratins aplegats a Falset.


Cartell_Mani_180323

Quartera_18-03-23


EL DIUMENGE 11 VAM SER A BARCELONA

Un altre cop hem organitzat autocars per anar a Barcelona.

Es va sortir de Falset i Cornudella pel matí per tal d'estar al migdia a Barcelona, dinar i assistir a la manifestació (des del passeig de Colom fins al Parc de la Ciutadella).

En acabar, vam assistir a l'acte polític on es va exigir als representants polítics que compleixin allò que van prometre a les eleccions del 21 de desembre: recuperar el Govern legítim i desplegar la República.

A la foto de sota podeu veure un detall de l'assistència.


Barcelona_18-03-11


DIGNITAT,  RESPONSABILITAT
I RADICALITAT DEMOCRÀTICA


El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, reunit en sessió ordinària a Igualada aquest dissabte 10 de febrer, considera que hem entrat en una fase decisiva del camí que ens ha de portar a la independència efectiva de Catalunya. Ara cal demostrar que uns i altres estem disposats a assumir les responsabilitats i conseqüències penals davant de l'estat demofòbic que tenim obertament en contra.
 • Demanem sentit de responsabilitat als polítics en el seu lideratge cap a la independència, assumint els riscos que això comporta tot donant-los el suport necessari des de la societat civil perquè aquesta condició es pugui complir.

 • Respondrem judicialment a l'abús de poder de l’Estat espanyol i farem costat a tothom que emprengui accions en aquest sentit.

 • Denunciem la inacció, i preparem mobilitzacions per donar suport a accions valentes o per exigir-les. Per això, en cas que no hi hagi acord per a la investidura, cridem a mobilitzar-nos immediatament per exigir la investidura del president que hem votat i a favor de la República.

 • Reclamem a les forces polítiques catalanes que s'investeixi de nou el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya i de dorma efectiva, sense estar condicionats als desacreditats tribunals espanyols, la llei dels quals no ha de tenir efectes sobre el territori de Catalunya des de la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017.

 • Així mateix, quan el president Puigdemont torni a Catalunya per entomar el repte de liderar la creació efectiva de la República Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana serà al seu costat i defensarà les nostres institucions i Govern fins a les últimes conseqüències.

Secretariat Nacional. Assemblea Nacional Catalana.

Igualada, 10 de Febrer de 2018


Recuperem_el_Govern


DEFENSAREM EL QUE HEM VOTAT

El Ple del Secretariat Nacional, convocat de manera extraordinària aquest dissabte, ratifica la posició que l'Assemblea Nacional Catalana ha defensat sempre:

 1. Vam acceptar, per pragmatisme, i perquè no ens fan por les urnes, la convocatòria il·legítima feta per M.Rajoy.

 2. Hem estat disposats a tornar a les urnes. Les urnes han parlat i hem guanyat.

 3. No acceptarem més imposicions ni usurpacions de la sobirania de Catalunya.

 4. Només acceptarem el mandat de les urnes del 27S de 2015, el resultat del referèndum de l'1 d'octubre, ratificat a les urnes el 21D.

 5. Qualsevol altra cosa que no sigui materialitzar aquest mandat, l'entendrem com una imposició inacceptable en una democràcia, com una prova definitiva del cop d'estat i de l'esperit dictatorial de l'Estat espanyol, que mai no acceptarem.

  En conseqüència, no ens mourem de la nostra radicalitat democràtica i arribarem fins on calgui per defensar-la.
Demanem a la ciutadania catalana que estigui amatent a mobilitzar-se per defensar el seu vot!

Secretariat Nacional. Assemblea Nacional Catalana.

Barcelona, 27 de gener de 2018.


Assemblea_general

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

El Secretariat Nacional va aprovar el dissabte 13 de gener, a Torroella de Montgrí, la Ponència del full de ruta 2018-2019. També va aprovar la convocatòria definitiva de l'Assemblea General Ordinària.

La Ponència del full de ruta 2018-2019 està disponible al web https://assemblea.cat/ago2018, i ahir es va enviar als socis amb el comunicat "Per la defensa del Parlament votat pel poble".

Ha calgut canviar la data de l'Assemblea General Ordinària: serà el diumenge 25 de febrer, a Barcelona, al Pavelló de la Mar Bella. Ara s'obre el període de debat del Full de ruta a les assemblees territorials, sectorials i exteriors, des del dilluns 15 de gener fins al diumenge 11 de febrer. La tramitació de les esmenes, gestionada per la Comissió d'Incidència Política, estarà oberta del dilluns 5 de febrer fins al diumenge 18 de febrer.

Tot i haver hagut d'endarrerir l'Assemblea General Ordinària una setmana, el Secretariat Nacional proposarà igualment a l'AGO que la data de les eleccions sigui el dissabte 17 de març, de manera que el nou Secretariat Nacional es pugui constituir ja la setmana següent, abans de la Setmana Santa, i puguir escollir els quatre càrrecs orgànics de president, vicepresident, secretari i tresorer.

Junts, fem més forta l'Assemblea!Taula_Democracia

EL CDR DEL PRIORAT S'ORGANITZA EN DEFENSA
DE LA REPÚBLICA CATALANA DAVANT LA
REPRESSIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL

El Comitè de Defensa de la República del Priorat es va reunir ahir al vespre, després de la concentració feta a la capital de la comarca per expressar, una altra vegada, la més ferma repulsa davant les actuacions repressives de l'Estat Espanyol i l'empresonament de bona part del govern legítim de Catalunya, que s'afegeixen a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez en el què considerem presos polítics del segle XXI.

El CDR del Priorat va ratificar el seu compromís per esdevenir la fórmula de coordinació a nivell comarcal i, amb aquesta reunió i la incorporació de noves persones i entitats, eixampla la seua representativitat per tal d'arribar a tots els sectors i persones de la comarca i canalitzar les propostes que es puguin fer de cara a possibles actuacions unitàries, tant en l'àmbit comarcal com en el nacional.

En la reunió d'aquest dijous, s'ha constatat la necessitat de dur a terme aquelles accions que s'acordin de manera consensuada i fer-ho de manera continuada en el temps, ja sigui en l'àmbit d'una informació fluïda i el debat, com en les accions encaminades a donar suport a la resistència necessària, pacífica però activa, que el moment actual requereix. Cal mantenir una actitud que ens permeti, en cada moment, donar resposta a les agressions i seguir treballant per defensar els drets més elementals d'una societat que es vol lliure i democràtica en tots els sentits.

Animem la gent dels pobles de la comarca a estar organitzades i coordinades d'ara en endavant. Els canals de difusió de les organitzacions que formen el CDR faran d'altaveu de les properes convocatòries, així com de receptores de propostes per dur a terme.

Actualment, el CDR del Priorat està format per l'Assemblea Nacional Catalana del Priorat, els grups comarcals del PDeCAT, ERC, Demòcrates de Catalunya i la CUP, el conjunt d'alcaldes de la comarca, Unió de Pagesos, el Casal Carrasclet i Prioritat.

Sánchez, Cuixart, Junqueras, Borràs, Romeva, Turull, Bassa, Rull, Forn, Mundó, us volem a casa. No esteu sols!!!

El Priorat, 2 de novembre de 2017

Llibertat_Presos


HEM VOTAT, HEM GUANYAT I HEM PROCLAMAT!!

Ens mantindrem fidels al mandat democràtic del dia 1 d'Octubre.

Com molts altres catalans, els prioratins, avui dia 27 d'octubre, hem estat al costat del nostre Parlament. Defensant la proclamació.


Hola, República Catalana!

Pg_Companys


EL DISSABTE VAM TORNAR A BARCELONA.

El Comitè de Defensa de la República del Priorat s'ha afegit a la convocatòria unitària del 21 d'Octubre.

L'Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.

Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.

El dret a manifestació és un dret bàsic en qualsevol democràcia. L'Estat actua com una dictadura: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament. No ens cansarem de dir-ho. Les entitats NO hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots.

Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensionar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L'objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil.

En són capaços, ja ens ho van demostrar l'1-O. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.

Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat. Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l'1 d'octubre és inepel·lable i més vigent que mai.

Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l'Audiencia Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals.

Per això, per demanar la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ens vam manifestar mig milió de persones, de totes les ideologies, al Passeig de Gràcia de Barcelona. Nosaltres vam organitzar dos autobusos per facilitar el desplaçament als prioratins.

No demanem clemència. Exigim justícia.


Manifestacio_Jordis

ANC - Priorat. 22 Octubre 2017


L'ENDEMÀ DE LA VAGA-ATURADA GENERAL.

Comunicat de la Taula per la Democràcia del Priorat

(ANC-Priorat, Unió de Pagesos, ERC, PDeCAT, CUP, Demòcrates de Catalunya).

Valorem molt positivament la jornada de vaga i aturada d'ahir a tot Catalunya. Vam tornar a demostrar que cada vegada és més gran i més ferma la majoria a favor de la República Catalana i dels seus valors davant dels valors i les actuacions repressives de la monarquia espanyola.

Volem destacar el caràcter pacífic i respectuós de la protesta que ens caracteritza. Continuem amb tota la legitimitat i les simpaties que necessitem per a la victòria.

Al Priorat, les concentracions, manifestacions i marxa de tractors van ser molt i molt nombroses i amb un marcat esperit unitari.

Reclamem el compliment de la Llei de Transitorietat i confiem que el Govern i el Parlament continuaran el pla previst per proclamar la República.

Recordem a la gent que hem de continuar en estat de vigilància davant qualsevol esdeveniment que requereixi la nostra resposta.

Finalment remarquem la importància de no fer cas de missatges que només serveixen per crear alarmisme innecessàriament. Moderem-nos en la difusió de notícies poc importants o poc contrastades i informem-nos pels canals oficials (blog, web, facebook, llistes de difusió...) de les organitzacions de confiança.


Taula_Democracia


COMUNICAT L'ENDEMÀ DEL REFERÈNDUM
D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA.

COMITÈ DE DEFENSA DEL REFERÈNDUM AL PRIORAT.

(ANC-Priorat, Unió de Pagesos, ERC, PDeCAT, CUP, Demòcrates de Catalunya).
 • Celebrem l'alt nivell de mobilització i participació en la jornada d'ahir diumenge 1 d'octubre.

 • Tots els impediments que va voler imposar l'Estat espanyol van fracassar davant la fermesa de la gent dels nostres pobles, organitzadors, membres de les meses, alcaldes i regidors, entitats i persones voluntàries… Hi va haver urnes, hi va haver cens, hi va haver meses, i hi va haver més de 6.000 persones que vam votar al Priorat! Felicitats!

 • La repressió brutal de l'Estat i de la justícia i la policia espanyoles en forma d'amenaces, requisaments, violència psíquica i física no impediran que els catalans proclamem la república i continuem endavant en la construcció del país més lliure i més just en què estem compromesos.

 • Volem destacar l'actuació proporcionada del cos de Mossos d'Esquadra al servei, com no pot ser d'altra manera, del Govern i del poble de Catalunya.

 • Demà dimarts 3 d'octubre hi ha vaga-aturada general.

  A les 10 h del matí concentració a la plaça de la Quartera de Falset i manifestació pels carrers del poble.

  La lluita continua.

AturadaCOMUNICAT CONJUNT D'ANC I ÒMNIUM.

MOBILITZATS!

Amics, amigues,

Avui 20 de setembre s'ha declarat l'estat d'excepció, un cop d'estat intolerable a les nostres institucions. El govern espanyol ha intentat liquidar el nostre autogovern detenint 12 persones i ha confiscat més de 9 milions de paperetes en una macrooperació contra el Referèndum.

Davant de cada atac a la nostra llibertat i als nostres representants, hem de respondre de forma pacífica, massiva i contundent. Som un poble en moviment.

Amb més motius que mai, activem dues mobilitzacions:

- Des del 21 de setembre, fins a l'alliberament dels presos polítics: concentració pacífica davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (actualització: Els presos polítics finalment han estat alliberats)

- El diumenge dia 24, a les 11 hores: Marató per la Democràcia, davant dels ajuntaments de Catalunya. Serà una jornada festiva, transversal i participativa per tenyir el país de democràcia.*

Consulteu els actes que es faran a la plaça de la vostra població i convideu els vostres amics i família a sumar-s'hi.


Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.


(*) Recordeu que al Priorat farem la caravana "Tots els pobles, tots els Sís".

       En aquesta pàgina hi trobareu més informació.
ASSALT A LA GENERALITAT. COMUNICAT.

En relació amb l'assalt que ha perpertrat la Guàrdia Civil al Departament d'Economia i Finances -i altres seus del govern legítim de Catalunya- fet avui mateix, volem demanar a tots els demòcrates la màxima atenció.

Caldrà mobilitzar-se ordenadament i pacíficament però massivament i contundent per demostrar la força del poble davant l'abús de poder de l'Estat espanyol.

Per ser efectius, fem cas de les convocatòries oficials que facin les entitats i forces sobiranistes i col·laborem a difondre-les i participem-hi sempre que puguem fer-ho.

L'ANC Priorat convoca tothom a sortir al carrer!. En aquest moment la prioritat és la de concentrar-se a la convocatòria general a Barcelona, Rambla de Catalunya-Gran Via; si no hi podeu anar, a les vuit del vespre a Falset a la Quartera, davant de l'Ajuntament. I si tampoc podeu venir a Falset, davant del vostre Ajuntament, també a les vuit, si creieu que és la millor opció.

Atesa la situació d'urgència demanem que es constitueixi un comitè de mobilització amb representants de les forces del SÍ al Priorat per consensuar i signar les pròximes convocatòries.

Des del Secretariat Nacional de l'ANC ens recomanen que no fem cas de rumors ni de cadenes. Cal estar atents als canals oficials, com el de Telegram @AssembleaXarxes i el de Twitter, amb el hashtag #AvuiGuanyarem. A sota teniu un aspecte de la cruïlla aquest matí).

En aquests moments, el nostre Govern està reunit.


Priorat, 20 de setembre 2017.

Barcelona_17-09-20


NO PODEN ATURAR TOT UN POBLE.

Encara hi ha qui es pensa que es poden posar portes al camp. Un gobierno que vol anul·lar la llibertat d'informació dels seus ciutadans, tancant webs com si la democràcia fos delicte (estil que comparteixen amb altres estats autoritaris), està encara ancorat a l'època feudal, i no té massa recorregut dins del segle XXI. Pot ordenar bloquejar les nostres webs, però sense massa èxit a mig termini.

En primer lloc va enviar una ordre judicial (dels SEUS jutges) per tancar el web www.referendum.cat. Després va ordenar a algunes companyies subministradores d'internet (Movistar i Vodafone, la nostra no) que bloquegessin el lloc web alternatiu (https://www.ref1oct.eu) que es va obrir. Com ho sentiu, el mateix que fan a Corea del Nord o algunes monarquies àrabs, per exemple.

Afortunadament, aquestes mesures de força bruta es poden obviar de diverses maneres. Si el trobeu tancat aquest lloc web, el veureu aquí mateix, en una rèplica exacta on, a més, podeu verificar on heu de votar.

De la mateixa manera, en aquesta pàgina us facilitem una llista de rèpliques, també anomenades "miralls" amb el mateix contingut. Ara n'hi ha 25, en podem tenir més.

Trieu la que us vagi millor o més ràpida, segons la vostra ubicació i proveïdor d'internet.

Una altra solució és usar un servidor proxy. Un dels més coneguts és https://hide.me/es/proxy, però ni ha molts d'altres.

Doncs res, senyors del gobierno, aneu fent. Cada acció vostra es transformarà en més vots per la independència.Web_Ref_1-Oct


11 SETEMBRE 2017: LA DIADA DEL SÍ

El lema de la Diada d'enguany era "La Diada del Sí". Sí que va ser una gran Diada, malgrat les amenaces del Gobierno espanyol. Sí que vam treure més d'un milió de persones al carrer en un cap de setmana amb pont inclòs. Sí que hem demostrat que no tenim cap por. En resum, SI QUE VOTAREM.

Ens podem felicitar per haver mobilitzat més de 600 prioratins en autocar a Barcelona i haver contribuït que molts més s'hi desplacessin en cotxes particulars i tren. En aquest aspecte, volem agrair la col·laboració i l'esforç de tots els coordinadors locals del Priorat, la feina dels quals és essencial perquè les propostes arribin a tots el pobles.

Amb aquesta determinació, guanyarem. Però no podem parar. Aviat farem una mobilització a la comarca: el diumenge 24, una setmana abans del Referèndum amb el lema "TOTS ELS POBLES, TOTS ELS SÍS."Onze_Set_2017


NO PODEN ATURAR-NOS. VOTAREM.

El 6 de setembre vam viure una jornada cabdal. El nostre Parlament ha iniciat el camí que ens permetrà votar al Referèndum i garantir una transició curta i dialogada a la independència.

L'Estat ha posat en marxa la seva maquinària repressiva per a impedir el nostre dret a decidir lliurement. No ho aconseguiran. Contra les amenaces, l'abús de poder i la guerra bruta, mostrem-los la nostra determinació per a votar i guanyar el dia 1 d'octubre.

A partir d'ara, caldrà més que mai la col·laboració de tots els que volem -necessitem- una República Catalana, per poder viure en llibertat.


Parlament_1709


HO HEM FET UNA ALTRA VEGADA...

(I HO FAREM LES QUE CONVINGUI)

Ahir, 11 de juny, vam tornar a sortir al carrer. Aquest cop a Montjuïc, a favor de la democràcia i del referèndum. L'assistència, malgrat haver-se convocat amb poc temps, ha desbordat les previsions més optimistes. Com sempre, s'han organitzat autobusos des de tot el territori i és clar, del Priorat també. Els prioratins ho hem seguit des de dalt de tot, als replans i a les escales de davant de les portes del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Des d'allí podiem veure també l'avinguda Maria Cristina una altra vegada plena. Tot això, sota un sol inclement. El discurs a favor del referèndum, llegit per Pep Guardiola, ha tingut repercussió a tot el món. La Moncloa calla (què pot fer ara, a part del ridícul?) i continua fent l'estaquirot.

El Govern i el Parlament no ens han fallat i nosaltres no els fallarem. La decisió està presa, sense marxa enrere: les urnes hi seran l'1 d'octubre. Tots els demòcrates hi serem. Tenim la clau de la llibertat del nostre país. L'única resposta és votar.

Els independentistes hem lluitat molt per arribar fins aquí. Continuarem esforçant-nos, a cada parada informativa, a cada acte aquest estiu, com avui als peus de Montjuïc. Vam suar molta democràcia ahir, i més que en suarem!

Com sempre, gràcies per ser-hi. Els qui hi veu poder anar físicament i els que ens vau acompanyar moralment des del Priorat, des de tot Catalunya, des de tot el món...

Seguim!
Barcelona, 12 de juny 2017

11_Juny


= DECLARACIÓ CONJUNTA D'ANC, ÒMNIUM i AMI =

Des de 2012, institucions catalanes, partits i entitats sobiranistes estan demanant un acord per fer possible el referèndum. El nostre compromís amb el diàleg és palpable des del primer dia, però cap dels diferents governs de l'Estat ni la majoria de partits polítics espanyols han atès mai aquesta demanda, ans al contrari, cada vegada que des de Catalunya s'han fet passes per debatre i fomentar la participació de la ciutadania, l'Estat ha contestat amb querelles, multes i inhabilitacions traslladant a la justícia un problema que només es pot resoldre des de la política.

Recentment, i en el marc del Pacte Nacional pel Referèndum, més de 600 juristes van deixar ben clar que no cal tocar ni una sola coma de la Constitució per poder fer el referèndum. També, en aquest marc, s'han recollit més de 500.000 adhesions al seu manifest en demanda d'aquest referèndum. És una qüestió que depèn únicament de la voluntat política.

En aquestes darreres setmanes hem seguit amb atenció les passes fetes pel Govern català per intentar acordar una fórmula que fes possible un referèndum que, a Catalunya, reclama més del 80 % de la població.

Novament, però, hem topat amb la intransigència i la posició estàtica d'un Govern espanyol que no està disposat a buscar una sortida pactada i dialogada amb Catalunya. Les darreres posicions del president Mariano Rajoy i el seu Govern són una mostra inequívoca de la manca de voluntat sincera de diàleg per part del Govern espanyol.

La darrera negativa del president espanyol és un no a la voluntat majoritària de la societat catalana, és un no a la majoria dels catalans. Un nou no, i ja en portem 18, que reflecteix tristament, però molt nítidament, la manca de voluntat de les altes institucions de l'Estat per cercar una via de diàleg honest i fructífer.

Per això, avui, 27 de maig de 2017, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, reunides en sessió extraordinària i conjunta, demanem als partits polítics democràtics i favorables al referèndum que assumeixin d'una manera immediata l'impuls definitiu i els acords necessaris per a la celebració del referèndum, d'acord amb el mandat del mateix Parlament de Catalunya. Interpel·lem totes les formacions polítiques partidàries del dret democràtic a decidir a posar-se inequívocament al costat de la majoria del poble de Catalunya en aquests moments tan rellevants de la nostra història i a contribuir activament a l’èxit participatiu del referèndum. Instem el Govern de la Generalitat a anunciar la data i a formular la pregunta del referèndum, sense més dilacions que les converses d'urgència que es puguin produir amb les formacions polítiques i socials del país.

Declarem el nostre suport a les institucions democràtiques del nostre país.

Amb la força que tenim anant tots junts podrem superar totes les dificultats. Ha arribat l'hora certa de la democràcia!

Assemblea Nacional Catalana - Associació Municipis per la Independència - Òmnium Cultural.

Barcelona, 27 de maig 2017

* Podeu també descarregar aquest document en format PDF (1 pàgina A4).


L'ANC PRIORAT ES PREPARA PER

A LA FASE DECISIVA DEL PROCÉS

Demana a tots els demòcrates, persones i entitats, que s'adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum.

Als regidors i alcaldes els demana, a més, que s'incorporin a l'Assemblea d'Electes de Catalunya

L'assemblea anual ordinària de Priorat per la Independència ANC, que es va fer divendres a Falset, va analitzar la proposta de modificació del full de ruta que l'assemblea general de l'ANC ha de sotmetre a votació el pròxim dia 29 d'abril a Sabadell. En l'assemblea es va fer èmfasi en la necessitat de preparar la campanya per aconseguir la victòria en el Referèndum d'Independència. En primer lloc, animant particulars i entitats a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Quan sigui el moment, col·laborant a difondre els arguments a favor del sí. D'altra banda, davant la hipòtesi d'un escenari en què l'Estat espanyol vulgui impedir el Referèndum i l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble català, l'ANC preveu la mobilització pacífica i democràtica en defensa de les institucions i de la legalitat catalana per garantir aquest dret.

Pel que fa a regidors i alcaldes del Priorat se'ls farà arribar la petició que s'inscriguin a l'assemblea d'electes de Catalunya. La inscripció és personal i voluntària però l'assemblea d'electes (AECAT) és un dels òrgans previstos en el full de ruta per representar la voluntat de la ciutadania de Catalunya en cas que el Parlament i el Govern fossin privats d'exercir les funcions com correspondria.

Com podeu veure a la pàgina de "Novetats", Priorat per la Independència - ANC té prevista una conferència pel dimecres 5 d'abril. El representant del Govern a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, serà a Falset per pronunciar una conferència sobre "El procés català: ressò i suports internacionals".

A més, el dijous 20 d'abril Joan Anton Font i Pere Grau parlaran sobre el paper dels funcionaris en el procés cap a la nova República. Aviat us informarem de l'hora i el lloc d'aquesta.

Priorat, 29 de març de 2017


===  ENS VOLEN JUTJAR A TOTS  ===

Per avui, dia 6 de febrer estava senyalat el judici als membres del govern de la Generalitat per haver obeït la voluntat del poble i convocar la consulta del 9N. Però en realitat ens jutgen a tots els que vam participar en la consulta: els qui vam fer campanya, els qui érem a les meses, els qui vam votar...

No els podíem deixar sols. Volíem fer visible, un cop més, el nostre desig de fer el referèndum i guanyar la República!

Amb aquest motiu, vam organitzar un autocar des del Priorat per anar a les portes del jutjat i donar suport a la democràcia. Perquè va d'això, de democràcia.

Una altra vegada, HO HEM FET! com hem fet totes les concentracions fins ara, malgrat ser en dia laborable i a una hora inconvenient. Els prioratins ens vam llevar "ben d'hora, ben d'hora..." i estàvem, com més de quaranta mil altres catalans davant del TSJC, al Passeig de Lluís Companys. Uns hi vam anar en l'autocar, altres amb els seus propis mitjans, però tots ens sentim injustament jutjats, i també responsables de fer realitat la República Catalana aquest any mateix.

Un cop més, gràcies prioratins! Units no podran amb nosaltres!


6F_9N


EL 13-N, EL PRIORAT TAMBÉ ERA A BARCELONA

Com deveu saber, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI havien convocat una manifestació per avui a Barcelona. El Tribunal Constitucional s'ha autoatorgat la facultat de suspendre qualsevol càrrec polític si considera que pot cometre una il·legalitat. En la pràctica, això implica que, des d'ara qualsevol càrrec polític a l'Estat pot ser suspès temporalment en qualsevol moment, encara que no hagi fet res, per simple sospita del TC, convertit en guardià de les essències.

A més, els processos oberts a Vic contra Joan Coma, a Berga contra Montse Venturós, a més de 407 ajuntaments i molt especialment al nostre Parlament contra la seva Presidenta, Carme Forcadell i la mesa, demanen una resposta. Calia fer visible que no deixarem sols aquells representants que se la juguen perquè puguem votar sobre la independència en un referèndum aquest any.

Per això, es convocava la ciutadania a l'Avinguda Maria Cristina, davant les Fonts de Montjuïc, avui 13 de novembre a un gran acte en què el territori, que se la juga cada dia sense escolta, ha estat el gran protagonista. Efectivament, vam omplir tota l'avinguda, les àrees adjacents i fins i tot es va haver de tancar al trànsit una part de la Plaça d'Espanya. Més de 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Per facilitar l'assistència, vam organitzar un autocar que ha sortit de Falset al matí per deixar als prioratins a Montjuïc i tornar-los per la tarda. A sota teniu tres matges de la jornada. Com sempre, i malgrat la distància, la comarca ha respost a la crida. Gràcies, prioratins!

Trobareu detalls gràfics en aquesta pàgina.DECLARACIÓ DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Pel seu interès, reproduïm aquí el text íntegre de la Declaració que ha fet el Secretariat Nacional de l'ANC en la seva darrera reunió a Castelló d'Empúries.A punt per a la República Catalana

Ho hem tornat a fer. Hem tornat a omplir els carrers -enguany, a cinc ciutats del país- i hem vehiculat novament el desig de llibertat de la majoria del poble de Catalunya. Enguany era difícil i ens n'hem sortit un cop més. Ha estat un esforç considerable de moltes persones que ens permet tenir a tocar l'objectiu final, la independència de Catalunya. Hem respost com a poble. Quan convé, seguem cadenes.

Hem vist que quan cal, cal; que quan s'ha de fer, es fa; que quan toca, toca. Hem vist que la gent vol que aquesta Diada hagi estat la darrera a l'Estat espanyol. Tenim el compromís dels nostres representants, i tenim el compromís de fer que el seu compromís esdevingui realitat. Tenim un mandat clar, precís, inequívoc: fer possible la independència de Catalunya.

Els socis ens han encarregat treballar per fer realitat i guanyar un referèndum, l'instrument més eficient, més democràtic, més legítim, més inclusiu per aconseguir l'objectiu. L'Onze de Setembre ens ha reforçat i ara hem d'executar el mandat que hem rebut. Cal culminar el procés. Hem d'acabar aquest capítol de la nostra història. L'Onze de Setembre ha passat i ha estat un èxit. Gràcies a tots el que l'heu fet possible. Comença la fase decisiva per arribar a l'Estat propi. Estem a punt. Som-hi.

L'Assemblea Nacional Catalana vol expressar de manera clara i ferma els punts següents:
 1. Volem agrair a tothom la seva contribució a l'èxit de les mobilitzacions d'aquesta Diada Nacional.

 2. Manifestem la nostra determinació perquè aquest sigui l'últim Onze de Setembre sotmesos a la legalitat espanyola.

 3. Proclamen fermament que la societat civil estem a punt per culminar el procés d'independència de Catalunya, sense més dilacions.

 4. Ens adrecem a la comunitat internacional perquè reconegui la nostra voluntat democràtica.

 5. No descansarem en la nostra feina per ampliar el suport popular a la República catalana i ens esforçarem per avançar cap a una societat més justa, més pròspera i més democràtica.

 6. Continuarem treballant amb el màxim compromís i la màxima exigència per garantir la celebració del referèndum, el mecanisme més nítid i inclusiu per arribar a la independència, i no ens estalviarem cap esforç per aconseguir la victòria.

 7. Instem les forces polítiques i socials a l'acompliment d'un full de ruta unitari per arribar a la independència, que inclogui la celebració d'un referèndum.

 8. Ens comprometem a defensar les nostres institucions i els nostres representants legítims, que, de manera lleial i compromesa, prenguin les mesures apropiades per culminar el procés cap a la llibertat del nostre país.


Podeu descarregar el document original en format PDF per imprimir-lo, si voleu.LO PRIORAT I LA RESTA DE COMARQUES ESTEM A PUNT

Com ja deveu saber, la concentració a Tarragona per la Diada Nacional de Catalunya, ha estat un èxit. Ho hem fet un altre cop, vam omplir a rebentar els carrers del país, i ho vam fer cívicament, pacíficament, festivament, i hem demostrat que ho farem totes les vegades que calgui -aquesta ja n'és la cinquena- malgrat els malastrucs que deien que hi havia desànim. Però no caldrà. Qui n'ha de prendre nota, ja ho ha fet.

Els catalans, tant els nous com els vells, podem estar cansats, però tenim prou forces per dur aquest procés a bon port, fins a la nova República Catalana. El que vam fer el passat diumenge a Tarragona és la demostració que aquest procés no té marxa enrere: omplir la Rambla Nova de dalt a baix a rebentar és un repte només a l'abast de l'independentisme, i el vam superar amb nota.

Vam fer que la manifestació més gran que mai hagi viscut Tarragona sigui una manifestació per la independència.

L'Onze de Setembre ens hem tornat a mirar, amb la satisfacció de mantenir una mobilització sense precedents, somrient, pacífica, oberta a tothom i ferma en les seves reivindicacions, més unitària que mai. I ens ha mirat el món, i ha pres nota que estem a punt per fundar la República Catalana.

Gràcies a tothom. Als que vau venir, i als que no vau poder venir, però esteu amb nosaltres. Entre tots ho farem tot!L'ANC,  ÒMNIUM  I  AMI  REBUTGEN LES AMENACES DE L'ESTAT ESPANYOL DAVANT EL PROCÉS SOBIRANISTA.

LES TRES ENTITATS SOBIRANISTES RECLAMEN QUE ES RESPECTI LA MAJORIA PARLAMENTÀRIA DEL 27 DE SETEMBRE.

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència s'oposen a acceptar les amenaces dels qui neguen el dret a decidir dels ciutadans i denuncien fermament el to i les amenaces que dia rere dia fa el govern de l'Estat espanyol i que avui es tornen a evidenciar amb la iniciativa del Govern espanyol de demanar al TC que anul·li la resolució aprovada pel Parlament.

D'aquesta manera, les entitats independentistes adverteixen que aquestes actituds i comportaments expulsen les solucions acordades i aboquen a vies unilaterals. Així mateix reclamen sentit democràtic a l’Estat espanyol i a les seves institucions i el reconeixement de la majoria parlamentaria catalana nascuda el passat 27 de setembre.

Demanen també a totes les forces polítiques i col·lectius amb sentit democràtic de l'Estat que no avalin aquesta via d'amenaces i donin suport a una solució acordada que passi per un referèndum d’independència.

Finalment, ANC, Òmnium i AMI insten al govern espanyol a pactar una data i una pregunta per concretar l'exercici del dret a decidir que tenen tots els ciutadans amb la celebració d'un referèndum sobre la independència, l'única via per evitar una col·lisió institucional i per retornar a la via política i democràtica la solució del futur polític de Catalunya.

L'ANC NO ACCEPTA AMENACES DELS QUI NEGUEN EL DRET A DECIDIR

Denunciem el to i les amenaces del govern.

Advertim que amb aquestes actituds expulsen les solucions acordades i reforcen les vies sobiranes i unilaterals per les institucions catalanes.

Constatem que aquestes actuacions poden portar a l'acceleració del desenllaç del procés sobiranista.

Reclamem sentit democràtic a les institucions de l'Estat espanyol i el reconeixement de la majoria parlamentària catalana nascuda el 27 setembre.
El Priorat per la Independència és l'assemblea territorial de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) al Priorat.

Aquesta assemblea territorial ha de fer el full de ruta a nivell comarcal que permeti avançar cap als objectius de les assemblees territorials i que són:


picr   L'Assemblea Nacional Catalana és una realitat derivada del Moviment de Consultes Populars que va tenir lloc durant els anys 2009 al 2011 per tot el Principat i en el qual també van participar diversos pobles de la nostra Comarca.

     Com aquest moviment, l'ANC es defineix com una plataforma transversal i no partidista en el qual hi té cabuda, a títol individual o d'entitat, tothom qui vulgui l'alliberament de la nostra Nació.Logo_PPI