Activitats de l'any 2019

Novetats
ATENCIÓ: Durant uns dies, aquest web no es podrà actualitzar.

Podeu estar al corrent de les novetats mitjançant el nostre blog

Disculpeu les molèsties.16 de juliol 2019
OBJECTIU: INDEPENDÈNCIA

Objectiu Independència: omplir Barcelona a la tarda i apoderament ciutadà a l’espai Eines de País, al matí.

Tots sóm conscients de la importància especial que té aquest 11 de setembre. Enguany, un cop més, tornarem a Barcelona. Aquesta Diada, que té per nom "Objectiu Independència" omplirà la gran Via de Barcelona, plaça Espanya i els cinc carrers adjacents, i traslladarà un missatge a favor de la unitat estratègica per assolir la independència.

Durant el matí, també hi haurà un espai (Eines de país), per conscienciar de l'apoderament ciutadà. Les inscripcions als 26 trams que conformaran la manifestació ja són obertes al web diada.assemblea.cat.

No us oblidei d'inscriure-us al més aviat possible, no costa res!

A nosaltres ens toca el Tram 19, a la Gran Via entre Villarroel i Comte d'Urgell (parada de metro Línia 1 "Urgell").

Tram_19Com altres vegades, organitzem autobusos per la vostra comoditat. Podreu adquirir els tiquets als llocs habituals: els coordinadors de cada poble, la Ferreteria Martí de Falset i la parada que muntarem els dimarts al matí a la Plaça de la Quartera de Falset.


Bus_11S_2019

Podeu també descarregar els cartells per imprir-los en format PDF:

Format A4 (per imprimir-ho a casa):

  -  Cartell mut    (A4)

  -  Cartell Falset (A4)

Format A3 (mida gran, 42x30 cm):

  -  Cartell mut    (A3)

  -  Cartell Falset (A3)

23 de juny 2019
CRIDA A EMPRESES I CONSUMIDORS/USUARIS DEL PRIORAT PER INTENSIFICAR EL "CONSUM ESTRATÈGIC"

L'Assemblea anima les empreses i usuaris del Priorat a inscriure's al web de Consum estratègic.

L'objectiu de la proposta és promoure la contractació de productes i serveis amb empreses desvinculades del poder econòmic, polític, judicial i administratiu de l'Estat espanyol, vinculació que es va fer evident amb el trasllat de seus empresarials fora de Catalunya a requeriment del Govern i la monarquia espanyoles.

El procediment per a les empreses és donar-se d'alta voluntàriament al registre, que es pot fer en línia, i facilitar la informació sobre la filosofia de l'empresa en relació amb valors coma ara la cooperació, la responsabilitat social, l'ús de la llengua catalana, el respecte pel medi ambient, el comerç de proximitat, etc., de manera que els usuaris disposin d’aquesta informació per fer els contractes i compres que els interessin d'acord amb les seves prioritats pel que fa a aquests valors.

La informació amb les primeres empreses inscrites ja està disponible lliurement al web per mitjà d'un CERCADOR. Ara es demana que el màxim d'empreses i usuaris s'hi registrin per poder definir més concretament els seus interessos i fer més efectiva la relació entre l'oferta i la demanda.

L'Assemblea al Priorat vetllarà perquè tots els sectors (energia, telecomunicacions, assegurances, etc.) estiguin representats al web de Consum estratègic a fi que la gent dels nostres pobles i els de la resta del país puguin trobar el servei més adequat prestat per empreses respectuoses amb els valors esmentats i deslligar-se dels contractes amb les empreses que fan conxorxa amb el poder espanyol per violentar el nostre poble.

Logo_CE

25 d'abril 2019
CAIXA DE SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS

17 dels 30 processats pel jutjat número 13 de Barcelona en el marc de la investigació contra el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre, han estat acusats de malversació i se'ls ha imposat una fiança de 5,8 milions d'euros. Es tracta d'una quantitat exageradament alta i des de l'Assemblea fem una crida a fer una aportació a la Caixa de Solidaritat per aconseguir arribar a la xifra per evitar l'embargament dels seus béns en cas que no aportin la fiança.

És imprescindible que la solidaritat continuï a tota marxa per afrontar aquesta nova injustícia que pretén atemorir el moviment independentista. No ho aconseguiran. Entre tots vam fer l'1 d'Octubre i entre tots plantem cara a la repressió!

Per això, fem una crida a col·laborar a la Caixa de Solidaritat i escampar el missatge entre els vostres coneguts. Podeu fer les vostres aportacions a través del web caixadesolidaritat.cat o bé al número de compte bancari:

ES31 3025 0001 1814 3361 5996

Caixa


14 Abril 2019
OMPLIM ELS BALCONS D'ESTELADES I LLAÇOS GROCS

Engeguem una campanya per omplir els balcons del Priorat de llaços grocs, estelades i pancartes per internacionalitzar el conflicte. Ho fem ara que s'inicia un cicle electoral en què els franquistes han aconseguit que la Junta Electoral coarti la llibertat d'expressió en les institucions governades per les forces republicanes. Us demanem col·laboració per estendre la campanya a tots el pobles.

Si voleu llaços grocs de balcó, a més de la Ferreteria Martí, us podeu posar en contacte amb nosaltres () i us els facilitarem. El preu és de 2 € per llaç (preu de cost).

També tenim pancartes amb el lema "L'autodeterminació és un dret, no un delicte". Es tractaria de col·locar-les en llocs estratègics, preferiblement balcons o llocs inaccessibles a les ràtzies franquistes, i que siguin visibles per a visitants estrangers. El seu preu és de 17 € (també preu de cost).

Si no hem quedat abans, a les parades que farem per Sant Jordi i la Fira del Vi a Falset podreu recollir aquest material, i també estelades de diverses mides i preus.

Hem de fer evident que estem en una situació de repressió i que el poble ens mantenim ferms en la defensa de la Llibertat, la Independència i la República Catalana.

Esperem la vostra col·laboració.

Omplim_Balcons

Self_Determination


26 Març 2019
COMUNICAT DE PRIORAT PER LA INDEPÈNCIA - ANC

Denunciem l'atac de l'estat espanyol contra els símbols de la democràcia i els drets humans a Catalunya.

L'esborrada d'una bandera de Catalunya en forma de llaç pintada fa set anys en una paret de l'Institut de Falset ha posat de manifest de manera ridícula, però significativa la intenció dels hereus del franquisme d'aniquilar la simbologia catalana.

En la mesura que els símbols representen uns valors diferents dels que tenen els espanyols, imposar els símbols és el primer pas per imposar els valors. Si a Catalunya una gran majoria defensem la llibertat d'expressió i de manifestació, el respecte pels drets humans i el dret d'autodeterminació, i per tant el dret a la independència, és lògic que tinguem els nostres símbols propis: els llaços grocs, la bandera estelada, Els Segadors...

L'acció ordenada per la Junta Electoral Central, espanyola, responent a la demanda dels Ciudadanos, també espanyols, i executada pels mossos d’esquadra com a policia de la Justícia, naturalment espanyola, és un element més de la campanya orquestrada per assimilar-nos a la manera de fer i de pensar dels nostres veïns, a renunciar als valors majoritaris de la societat catalana i a adoptar els que semblen avui majoritaris entre els espanyols. Si no hi posem remei, aviat la prohibició s'anirà estenent i tornarem a veure en els llocs públics només senyals que no representen la nostra ciutadania: la bandera rojigualda, el borbó, el tricorni, l'himne...

Cal doncs reaccionar i refer el símbol esborrat a la paret de l’Institut de Falset.

Denunciem el fet a la Conselleria d'Educació i a la Conselleria d'Interior de la Generalitat

Exigim una explicació pública davant el que sembla, a més d'un atac a la llibertat d’expressió i als nostres símbols, un excés de zel injustificat.

Exigim també l'adopció de les mesures que corresponguin per restituir la pintada.

Convidem la comunitat educativa de l'Institut, l'Ajuntament i entitats de Falset i de la resta del Priorat a afegir-se a aquesta denúncia.

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana.


Paret_Institut


9 Desembre 2018
JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Per fer-ho possible, és imprescindible la participació de tothom.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. A través d'aquest registre podrem prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

Us podeu registrar ara mateix en aquesta pàgina.

Tanmateix, l'ANC considerem que s'hauria de dir Consell DE la República perquè la República ja ha nascut i ja s'ha declarat.

27 Abril 2018
POSEU UN LLAÇ AL BALCÓ!

Els trobareu a la Ferreteria Martí (Plaça de la Quartera, 7, Falset). Són rígids i de policarbonat lleuger, resistent a la intempèrie. Muntatge fàcil amb brides de nylon. Mides: 68 x 44 cm.

Per a comandes de grup o de poble us podeu adreçar a nosaltres: .

El preu és de 5€. El benefici (3 €) es destina a la Caixa de Solidaritat amb els presos.

Llac_groc

7 Setembre 2017
PER MOBILITZAR-NOS, ATENTS A L'ASSEMBLEA

A partir d'avui venen dies que podem imaginar que exigiran la nostra mobilització al carrer, al costat del Parlament. És normal que hi hagi nervis i que algú escrigui i escampi missatges benintencionats, que poden acabar barrejant-se amb missatges d'intoxicació.

Si voleu informació fiable, us recomanem especialment que us subscriviu al nostre canal obert de Telegram. És ràpid, més segur, arriba al mòbil, i els seus missatges es poden escampar fàcilment. També podeu estar atents al grup de Whatsapp del Priorat "No tinc por"; en aquest cas, com que es reenvien molts missatges, seguiu només les consignes que estiguin signades pel Secretariat d'ANC-Priorat.

Com sempre, la recomanació general és no fer cas de rumors i seguir les fonts oficials. En el cas de l'Assemblea, les nostres indicacions de mobilització surten dels correus @assemblea.eu, dels comunicats publicats en aquest web, en el Blog, el nostre perfil de Facebook i especialment el d'assemblea.eu. També de les declaracions públiques oficials i de l'esmentat canal de Telegram. Quant als membres de la llista de correu prioratperlaindependencia@gmail.com, fixeu-vos en les indicacions signades pel Secretariat de l'Assemblea Territorial del Priorat i, si pot ser, confirmeu-les amb algun membre del Secretariat o coordinador local.

Amunt Tornar a la pàgina principal.Activitats


17 de juliol 2019
NOSALTRES CONTINUEM. EL 16, AL JUTJAT.

Ja fa 21 mesos que són a la presó. Un cop més, reivindiquem les persones preses, exiliades i represaliades.

La injustícia espanyola no ens aturarà. Com cada mes ens hem trobat a les vuit del vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Aquesta vegada ens ha acompanyat Lluís Pastrana, activista del grup tarragoní del Silenci, qui ens va explicar la nova acció no-violenta que proposen a la ciutadania de Catalunya.


4 de juliol 2019
EL DIA 2 DE JULIOL, ÉREM A ESTRASBURG

El dia 2 de juliol es va constituir el Parlament Europeu. El Consell per la República va convocar els catalans a ser-hi per reivindicar el dret a l'autodeterminació i el dret a la nostra representació política per mitjà dels eurodiputats que vam escollir per ser a Europa.

Milers de persones -entre els quals molts prioratins- es van desplaçar a Estrasburg per exigir a l'Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de Treball de detencions arbitràries del Consell de Drets Humans de l'ONU i per reclamar al Parlament europeu que no permeti l'exclusió dels tres eurodiputats, malgrat el revés de la justícia europea. Elisenda Paluzie ha advertit que la independència de Catalunya només la guanyaran els catalans.

3 vols xàrters i 80 autocars organitzats per les assemblees territorials de l'Assemblea s'han desplaçat a Estrasburg en una altra demostració de resiliència del moviment independentista. Milers de persones s'han plantat des de primera hora davant del Parlament europeu per exigir a l’Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de treball de detencions arbitràries del Consell de Drets Humans de l'ONU i per reclamar al Parlament europeu que no permeti l'exclusió dels tres eurodiputats.

Estrasburg

Vista de la manifestació davant de l'edifici del Parlament Europeu.


17 de juny 2019
NATURALMENT, EL DIUMENGE 16, HI HEM TORNAT.

Fa més de 20 mesos que són a la presó. Després del judici injust d'aquests dies, no hi ha cap excusa.

Un cop més, hem manifestat la nostra repulsa davant del Jutjat de Falset.

Com cada mes, sia festa o feiner, ens hem trobat a les vuit del vespre per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Llibertat_presos


13 de juny 2019
HEM TORNAT A DENUNCIAR EL JUDICI INDIGNE

El judici injust està vist per sentència. De moment, s'ha acabat la farsa al Supremo; ja hem vist prou actuacions vergonyoses.

Ahir, dimecres 12 de juny ens vam trobar a les vuit del vespre a la Plaça de la Quartera de Falset. Des d'allí, ens vam dirigir en una marxa molt nombrosa fins al Jutjat de Falset, on es va llegir aquest manifest.

La concentració va ser una activitat unitària amb les entitats republicanes de la comarca.

A sota teniu un parell d'instantànies de l'esdeveniment.

Quartera-1

Els convocats van arribant a la Plaça de la Quartera de Falset.


Jutjat-2

Lectura del manifest unitari davant del Jutjat de Districte.12 de juny 2019
DIMECRES 12: PRIMER, AL JUTJAT DE FALSET

El jutge havia citat a declarar a l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, en qualitat d'investigat per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Moliné ha arribat al jutjat de Falset a quarts d'onze i s'ha trobat amb un grup de persones vingudes de tot el Priorat per donar-li escalf i acompanyar-lo. Ens volen jutjar a tots i a totes.

A sota podeu veure un moment de la concentració.

X_Moline


1 juny 2019
CANVIEM ELS CONTRACTES I ELS HÀBITS DE CONSUM

A les nostres mans està fer accions per ajudar a construir la República. Com?

Ens ho van explicar el passat divendres 31 de maig a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Priorat.

Què cal fer? Senzillament, canviar els nostres contractes i hàbits de consum. Nosaltres en podem ser els primers beneficiats. I de retruc, La República>.

A la xerrada d'en David Fernàndez, coordinador de la comissió "Fem República" de l'ANC, ens van informar de les possibilitats que tenim com a consumidors i ens van presentar el lloc web Consum Estratègic, on trobareu informació, tent per empreses com per a consumidors.

També us podeu inscriure al web sense cap compromís, i rebreu setmanalment notícies rellevants per al vostre consum. Òbviament, Consum Republicà.

Consum-1

Consum-2

Dos moments de la sessió del divendres 31 de maig.


23 Maig 2019
PRIORAT:  CANDIDATURES MUNICIPALS QUE HAN FIRMAT
EL MANIFEST D’ADHESIÓ AL MANDAT DE L'1 D’OCTUBRE


Davant de les pròximes eleccions municipals, l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat promou el vot a les candidatures que contribueixin a fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre de construcció decidida de la República Catalana.

Per aquesta raó ha demanat a les candidatures municipals que signin el Manifest d'adhesió al mandat de l'1 d'octubre.

Ara l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat fa pública la llista de candidatures municipals del Priorat que han signat el Manifest d'adhesió al mandat de l'1 d’octubre i demana als electors que a l'hora de votar tingueu en compte aquest compromís públic i valent contra la repressió de l'Estat i de suport a la construcció de la República Catalana des dels ajuntaments del Priorat.

(La llista està actualitzada al 23/05/2019 a les 19:33 h.)

Bellmunt de Priorat
Josep Ma. Torné Secall JUNTS PER BELLMUNT DEL PRIORAT (JUNTS)

Cabacés
Jaume Pujals Pujals INDEPENDENTS PER CABACÉS-ACORD MUNICIPAL (IPC-AM)

Capçanes
Lluís del Arca JUNTS PER CAPÇANES (JXCAT-JUNTS)

Cornudella de Montsant
Meritxell Cardona López JUNTS PER CORNUDELLA DE MONTSANT (JUNTS)

Falset
Carles Brull Fornt INDEPENDENTS PER FALSET-ACORD MUNICIPAL (IPF-AM)

els Guiamets
Miquel Perelló Segura CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR-ALTERNATIVA MUNICIPALISTA CUP-AMUNT (CUP-AMUNT)

el Lloar
Jaume Montalbo JUNTS PER EL LLOAR (JUNTS)

el Masroig
Teresa Guerola INDEPENDENTS PEL MASROIG-ACORD MUNICIPAL (IPM-AM)
Roser Vives JUNTS PER MASROIG (JUNTS)

el Molar
Oscar Sanchis Bel JUNTS PEL MOLAR (JUNTS)

la Morera de Montsant
Fina Palomar Torrente ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Poboleda
Josep M. Díaz Franquet ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Porrera
Juan Carlos Garcia Vaqué JUNTS PER PORRERA (JUNTS)

Pradell de la Teixeta
Josep M. Duran Rovira JUNTS PER PRADELL DE LA TEIXETA (JUNTS)

la Torre de Fontaubella
Jaume Rofes Anglés INDEPENDENTS PER LA TORRE-ACORD MUNICIPAL (IPTF-AM)
Albert Sabaté Rull ALTERNATIVA MUNICIPALISTA DE LA TORRE DE FONTAUBELLA (TDF-AMUNT)

Torroja del Priorat
Joaquim Peri Vinyes JUNTS PER TORROJA DEL PRIORAT (JUNTS)

la Vilella Alta
Marc Vinyes Verge CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR-ALTERNATIVA MUNICIPALISTA


Municipals


18 Maig 2019
LA PLAÇA DE LES ESCOLES DE FALSET ES DIRÀ "PLAÇA PRIMER D'OCTUBRE"

El ple de l'Ajuntament de Falset va aprovar el dijous dia 16 una moció d'Independents per Falset per tal que la plaça d'Antoni Vilanova passi a dir-se "Plaça Primer d'octubre de 2017".

A finals de l'any passat, el ple de l'Ajuntament de Falset també va aprovar una moció a favor de l'absolució dels presos polítics.

Les dues mocions van comptar amb el vot favorable de l'equip de govern, mentre que les regidores del PSC es van abstenir en la votació.

Ajuntament


17 Maig 2019
EL DIJOUS, SABÍEM ON HAVÍEM D'ANAR...

Ahir dijous va fer ja DINOU MESOS que els Jordis estan tancats injustament en una presó.

Per demanar la seva llibertat i la de totes les persones injustament empresonades, exiliades i represaliades, ens vam trobar a les vuit del vespre per fer quinze minuts de silenci davant del Jutjat de Falset.

Hi van assistir també alguns candidats a ser regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses dels pobles del Priorat que van manifestar la seva denúncia de la repressió espanyola i el suport a la República Catalana.

16_Maig


26 Abril 2019
PER SANT JORDI, PARADA A LA QUARTERA

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, enguany hem muntat la nostra parada a la plaça de la Quartera de Falset.

Qui s'hi acostava va poder trobar força material de cara a les properes eleccions: estelades, pancartes i altres; però especialment llaços grocs per al balcó a preu d'oferta: només 2 €.

Si no vau arribar a temps, penseu que per la propera Fira del Vi tornerem a muntar la parada.

A sota teniu una instantània de la nostra parada.

Parada


17 Abril 2019
TORNEM DAVANT EL JUTJAT

Un cop més, hem defensat la democràcia i la llibertat al carrer.

Ahir, dimarts 16, va fer 18 mesos, UN ANY I MIG! que tenim innocents empresonats. Per això ens vam tornar a trobar, a les vuit del vespre, davant del Jutjat de Falset.

Amb el nostre silenci denunciem la IN-justícia espanyola.

16_Abril


14 d'Abril 2019
MOR NEUS CATALÀ. LA LLUITA CONTINUA.

El passat dissabte, 13 d'abril, va morir Neus Català als seu poble natal dels Guiamets.

Ella és morta. Però nosaltres continuarem la seva lluita contra el feixisme en honor seu.

Per la llibertat!

Assemblea Nacional Catalana – Priorat.


Neus_Catala
7 d'Abril 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA - ANC

Els socis i simpatitzants de l'AT del Priorat ens vam aplegar ahir un altre cop en la continuació de l'Assemblea General d'enguany. Aquest cop ho vam fer a Bellmunt del Priorat.

Entre altres punts de l'ordre del dia, hi havia la proposta i votació del nou coordinador. L'elecció va recaure en Maria Montlleó, que agafarà el relleu de Josep Maria Fort, qui havia exhaurit el període estatutari. Aquest, però continuarà formant part del Secretariat Territorial com a Vocal.

També es van debatre la situació del procés vers la independència i el Full de Ruta a aprovar a la propera Assemblea General Ordinària de l'ANC del 5 de maig.

La composició bàsica del Secretariat de l'Assemblea Territorial del Priorat ara és aquesta:
  • Coordinadora: Maria Montlleó.

  • Secretari: Roger Tarradas.

  • Tresorera: Dolors Sellés.
Els vocals actuals, amb l'addició de Josep Maria Fort, es van ratificar.

24 Març 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE L'A. T. DEL PRIORAT

Com cada any, Priorat per la Independència (L'Assemblea Territorial de l'ANC al Priorat) hem dut a terme la nostra assemblea anual.

Aquesta vegada la vam fer a Marçà, el 23 de març, al local del Casal Marçalenc.

Es va fer el resum d'activitats de l'any passat, tot informant als assistents de diverses iniacitives per al futur immediat i de l'estat de comptes.

Tal com és obligat, també s'ha renovat parcialment la Junta, resultant escollit Roger Tarradas com a Secretari. En una nova sessió, el dissabte 6 d'abril, es completarà la renovació.

17 Març 2019
LA MANIFESTACIÓ A MADRID, UN ÈXIT

Després de ser presents a moltes capitals del món per denunciar el judici amb què pretenen escarmentar els nostres representants socials i polítics, i de passada fer-nos por a tots els altres, vam anar a la capital del regne d'Espanya.

El 16 de març, l'assemblea exterior de l'ANC a Madrid i diversos col·lectius i organitzacions republicanes organitzaren una manifestació per reclamar la llibertat, denunciar el judici i defensar el dret d'autodeterminació.

Més de 500 autocars, diversos trens AVE i vols especials van sortir de Catalunya per anar a trobar-nos a Atocha. Del Priorat van sortir dos autocars, més moltes persones que van anar-hi en tren o pels seus mitjans.

A sota teniu una foto amb la presència d'alguns prioratins.

Madrid_1903-1

→ PER ENFORTIR L'ANC,  FEU-VOS-EN SOCI/SÒCIA  (5 €/mes
16 Febrer 2019
BARCELONA ES DESBORDA EN DEFENSA DEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ

Missatge clar i contundent dels carrers de Barcelona: l'autodeterminació és un dret, i no pas un delicte. Al voltant de 500.000 persones ha col·lapsat la Gran Via de Barcelona des de primera hora de la tarda, en una manifestació multitudinària en la setmana que ha començat al judici a l'1-O.

La manifestació ha estat una mostra clara de la transversalitat i pluralitat de la societat, ja que hi han participat activament entitats de caire molt divers. A més de l'Assemblea, hi han intervingut Òmnium Cultural, l'AMI, l'ACDC, els CDR, Unió de Pagesos, Irídia, Novact, entitats de Madrid i representants de partits polítics com Elsa Artadi, Gabriel Rufián, Natàlia Sànchez i Joan Josep Nuet. També hi ha hagut una representació dels sindicats USTEC i Intersindical-CSC.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, també hi han assistit.

Des del Priorat hem organitzat els autobusos disponibles aquell dia, a més de molts cotxes particulars. La Gran Via estava atapeïda, pràcticament no es podia caminar.

Manifestacio_16F
2 Febrer 2019
DENUNCIEM AL MON LA INJUSTÍCIA ESPANYOLA

Solidaritat amb les preses i presos

El dia primer de febrer, vam acudir -ben d'hora, ben d'hora...- a Mas Enric per acompanyar a la Carme.

El mateix dia, a quarts de vuit del vespre, ens vam concentrar a Falset, a la plaça de la Quartera, Per denunciar la falsa justícia d'aquest Estat.

La concentració es va fer sota una pancarta de denúncia (Make a move) adreçada a la resta d'Europa i penjada al balcó de l'ajuntament. Pancartes com aquesta també es van instal·lar a molts pobles del Priorat.

A sota teniu unes instantànies de la concentració i de les pancartes (Falset i Porrera).

Quartera_1_Febrer

Quartera_2_Febrer

Porrera_1_Ferrer

17 Gener 2019
FINS GUANYAR LA REPÚBLICA!

El dimecres 16 ens vam tornar a concentrar davant del Jutjat de Falset. Un cop més, vam fer un silenci per la llibertat.

Alhora també vam manifestar la nostra protesta per les detencions arbitràries d'alcaldes i altres activistes fetes aquell mateix matí a Girona. Persones preses, exiliades, perseguides, detingudes indignament... Continuem denunciant-ho des dels pobles del Priorat. I no pararem fins desempallegar-nos de la monarquia, la justícia i l'estat franquistes. Fins guanyar la República catalana.

Falset_16-01-19

14 Gener 2019
HEM CANTAT I BALLAT PER LA CARME!

El dissabte 12 de gener diversos autocars i cotxes particulars del Priorat ens vam arribar fins a Mas d'Enric, on encara està empresonada la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Vam fer-hi ballada de gegants. de sardanes i de jotes, parlaments, cantada de cançons amb prop de 200 cantaires i vermut. En total ens vam aplegar, entre el Priorat, La Conca de barberà i altres llocs, vora dues mil persones.

A sota podeu veure un vídeo de cinc minuts amb alguns moments de l'acte.(Vídeo per cortesia de Catcarrasquet)


Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2018.