Activitats de l'any 2019

Novetats

18 Maig 2019
CRIDA A LES CANDIDATURES MUNICIPALS DELS POBLES DEL PRIORAT

Davant de les pròximes eleccions municipals, l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat promou el vot a les candidatures que contribueixin a fer efectiu el mandat de l'1 d’octubre de construcció decidida de la República Catalana.

Per aquesta raó demana a les candidatures municipals que signin el Manifest d'adhesió al mandat de l'1 d'octubre.

El document d'adhesió signat pel cap o la cap de llista cal fer-lo arribar a l'adreça electrònica com a màxim el dimecres 22 de maig.

Priorat per la Independència - Assemblea Nacional Catalana donarà a conèixer a la població del Priorat el nom de les candidatures que s'adhereixin al manifest a fi que els electors puguem votar diumenge 26 amb la màxima informació respecte a aquesta qüestió.

Municipals


25 d'abril 2019
CAIXA DE SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS

17 dels 30 processats pel jutjat número 13 de Barcelona en el marc de la investigació contra el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre, han estat acusats de malversació i se'ls ha imposat una fiança de 5,8 milions d'euros. Es tracta d'una quantitat exageradament alta i des de l'Assemblea fem una crida a fer una aportació a la Caixa de Solidaritat per aconseguir arribar a la xifra per evitar l'embargament dels seus béns en cas que no aportin la fiança.

És imprescindible que la solidaritat continuï a tota marxa per afrontar aquesta nova injustícia que pretén atemorir el moviment independentista. No ho aconseguiran. Entre tots vam fer l'1 d'Octubre i entre tots plantem cara a la repressió!

Per això, fem una crida a col·laborar a la Caixa de Solidaritat i escampar el missatge entre els vostres coneguts. Podeu fer les vostres aportacions a través del web caixadesolidaritat.cat o bé al número de compte bancari:

ES31 3025 0001 1814 3361 5996

Caixa


14 Abril 2019
OMPLIM ELS BALCONS D'ESTELADES I LLAÇOS GROCS

Engeguem una campanya per omplir els balcons del Priorat de llaços grocs, estelades i pancartes per internacionalitzar el conflicte. Ho fem ara que s'inicia un cicle electoral en què els franquistes han aconseguit que la Junta Electoral coarti la llibertat d'expressió en les institucions governades per les forces republicanes. Us demanem col·laboració per estendre la campanya a tots el pobles.

Si voleu llaços grocs de balcó, a més de la Ferreteria Martí, us podeu posar en contacte amb nosaltres () i us els facilitarem. El preu és de 2 € per llaç (preu de cost).

També tenim pancartes amb el lema "L'autodeterminació és un dret, no un delicte". Es tractaria de col·locar-les en llocs estratègics, preferiblement balcons o llocs inaccessibles a les ràtzies franquistes, i que siguin visibles per a visitants estrangers. El seu preu és de 17 € (també preu de cost).

Si no hem quedat abans, a les parades que farem per Sant Jordi i la Fira del Vi a Falset podreu recollir aquest material, i també estelades de diverses mides i preus.

Hem de fer evident que estem en una situació de repressió i que el poble ens mantenim ferms en la defensa de la Llibertat, la Independència i la República Catalana.

Esperem la vostra col·laboració.

Omplim_Balcons

Self_Determination


26 Març 2019
COMUNICAT DE PRIORAT PER LA INDEPÈNCIA - ANC

Denunciem l'atac de l'estat espanyol contra els símbols de la democràcia i els drets humans a Catalunya.

L'esborrada d'una bandera de Catalunya en forma de llaç pintada fa set anys en una paret de l'Institut de Falset ha posat de manifest de manera ridícula, però significativa la intenció dels hereus del franquisme d'aniquilar la simbologia catalana.

En la mesura que els símbols representen uns valors diferents dels que tenen els espanyols, imposar els símbols és el primer pas per imposar els valors. Si a Catalunya una gran majoria defensem la llibertat d'expressió i de manifestació, el respecte pels drets humans i el dret d'autodeterminació, i per tant el dret a la independència, és lògic que tinguem els nostres símbols propis: els llaços grocs, la bandera estelada, Els Segadors...

L'acció ordenada per la Junta Electoral Central, espanyola, responent a la demanda dels Ciudadanos, també espanyols, i executada pels mossos d’esquadra com a policia de la Justícia, naturalment espanyola, és un element més de la campanya orquestrada per assimilar-nos a la manera de fer i de pensar dels nostres veïns, a renunciar als valors majoritaris de la societat catalana i a adoptar els que semblen avui majoritaris entre els espanyols. Si no hi posem remei, aviat la prohibició s'anirà estenent i tornarem a veure en els llocs públics només senyals que no representen la nostra ciutadania: la bandera rojigualda, el borbó, el tricorni, l'himne...

Cal doncs reaccionar i refer el símbol esborrat a la paret de l’Institut de Falset.

Denunciem el fet a la Conselleria d'Educació i a la Conselleria d'Interior de la Generalitat

Exigim una explicació pública davant el que sembla, a més d'un atac a la llibertat d’expressió i als nostres símbols, un excés de zel injustificat.

Exigim també l'adopció de les mesures que corresponguin per restituir la pintada.

Convidem la comunitat educativa de l'Institut, l'Ajuntament i entitats de Falset i de la resta del Priorat a afegir-se a aquesta denúncia.

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana.


Paret_Institut


9 Desembre 2018
JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Per fer-ho possible, és imprescindible la participació de tothom.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. A través d'aquest registre podrem prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

Us podeu registrar ara mateix en aquesta pàgina.

Tanmateix, l'ANC considerem que s'hauria de dir Consell DE la República perquè la República ja ha nascut i ja s'ha declarat.

27 Abril 2018
POSEU UN LLAÇ AL BALCÓ!

Els trobareu a la Ferreteria Martí (Plaça de la Quartera, 7, Falset). Són rígids i de policarbonat lleuger, resistent a la intempèrie. Muntatge fàcil amb brides de nylon. Mides: 68 x 44 cm.

Per a comandes de grup o de poble us podeu adreçar a nosaltres: .

El preu és de 5€. El benefici (3 €) es destina a la Caixa de Solidaritat amb els presos.

Llac_groc

7 Setembre 2017
PER MOBILITZAR-NOS, ATENTS A L'ASSEMBLEA

A partir d'avui venen dies que podem imaginar que exigiran la nostra mobilització al carrer, al costat del Parlament. És normal que hi hagi nervis i que algú escrigui i escampi missatges benintencionats, que poden acabar barrejant-se amb missatges d'intoxicació.

Si voleu informació fiable, us recomanem especialment que us subscriviu al nostre canal obert de Telegram. És ràpid, més segur, arriba al mòbil, i els seus missatges es poden escampar fàcilment. També podeu estar atents al grup de Whatsapp del Priorat "No tinc por"; en aquest cas, com que es reenvien molts missatges, seguiu només les consignes que estiguin signades pel Secretariat d'ANC-Priorat.

Com sempre, la recomanació general és no fer cas de rumors i seguir les fonts oficials. En el cas de l'Assemblea, les nostres indicacions de mobilització surten dels correus @assemblea.eu, dels comunicats publicats en aquest web, en el Blog, el nostre perfil de Facebook i especialment el d'assemblea.eu. També de les declaracions públiques oficials i de l'esmentat canal de Telegram. Quant als membres de la llista de correu prioratperlaindependencia@gmail.com, fixeu-vos en les indicacions signades pel Secretariat de l'Assemblea Territorial del Priorat i, si pot ser, confirmeu-les amb algun membre del Secretariat o coordinador local.

Amunt Tornar a la pàgina principal.Activitats


18 Maig 2019
LA PLAÇA DE LES ESCOLES DE FALSET ES DIRÀ "PLAÇA PRIMER D'OCTUBRE"

El ple de l'Ajuntament de Falset va aprovar el dijous dia 16 una moció d'Independents per Falset per tal que la plaça d'Antoni Vilanova passi a dir-se "Plaça Primer d'octubre de 2017".

A finals de l'any passat, el ple de l'Ajuntament de Falset també va aprovar una moció a favor de l'absolució dels presos polítics.

Les dues mocions van comptar amb el vot favorable de l'equip de govern, mentre que les regidores del PSC es van abstenir en la votació.

Ajuntament


17 Maig 2019
EL DIJOUS, SABÍEM ON HAVÍEM D'ANAR...

Ahir dijous va fer ja DINOU MESOS que els Jordis estan tancats injustament en una presó.

Per demanar la seva llibertat i la de totes les persones injustament empresonades, exiliades i represaliades, ens vam trobar a les vuit del vespre per fer quinze minuts de silenci davant del Jutjat de Falset.

Hi van assistir també alguns candidats a ser regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses dels pobles del Priorat que van manifestar la seva denúncia de la repressió espanyola i el suport a la República Catalana.

16_Maig


26 Abril 2019
PER SANT JORDI, PARADA A LA QUARTERA

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, enguany hem muntat la nostra parada a la plaça de la Quartera de Falset.

Qui s'hi acostava va poder trobar força material de cara a les properes eleccions: estelades, pancartes i altres; però especialment llaços grocs per al balcó a preu d'oferta: només 2 €.

Si no vau arribar a temps, penseu que per la propera Fira del Vi tornerem a muntar la parada.

A sota teniu una instantània de la nostra parada.

Parada


17 Abril 2019
TORNEM DAVANT EL JUTJAT

Un cop més, hem defensat la democràcia i la llibertat al carrer.

Ahir, dimarts 16, va fer 18 mesos, UN ANY I MIG! que tenim innocents empresonats. Per això ens vam tornar a trobar, a les vuit del vespre, davant del Jutjat de Falset.

Amb el nostre silenci denunciem la IN-justícia espanyola.

16_Abril


14 d'Abril 2019
MOR NEUS CATALÀ. LA LLUITA CONTINUA.

El passat dissabte, 13 d'abril, va morir Neus Català als seu poble natal dels Guiamets.

Ella és morta. Però nosaltres continuarem la seva lluita contra el feixisme en honor seu.

Per la llibertat!

Assemblea Nacional Catalana – Priorat.


Neus_Catala
7 d'Abril 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA - ANC

Els socis i simpatitzants de l'AT del Priorat ens vam aplegar ahir un altre cop en la continuació de l'Assemblea General d'enguany. Aquest cop ho vam fer a Bellmunt del Priorat.

Entre altres punts de l'ordre del dia, hi havia la proposta i votació del nou coordinador. L'elecció va recaure en Maria Montlleó, que agafarà el relleu de Josep Maria Fort, qui havia exhaurit el període estatutari. Aquest, però continuarà formant part del Secretariat Territorial com a Vocal.

També es van debatre la situació del procés vers la independència i el Full de Ruta a aprovar a la propera Assemblea General Ordinària de l'ANC del 5 de maig.

La composició bàsica del Secretariat de l'Assemblea Territorial del Priorat ara és aquesta:
  • Coordinadora: Maria Montlleó.

  • Secretari: Roger Tarradas.

  • Tresorera: Dolors Sellés.
Els vocals actuals, amb l'addició de Josep Maria Fort, es van ratificar.

24 Març 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE L'A. T. DEL PRIORAT

Com cada any, Priorat per la Independència (L'Assemblea Territorial de l'ANC al Priorat) hem dut a terme la nostra assemblea anual.

Aquesta vegada la vam fer a Marçà, el 23 de març, al local del Casal Marçalenc.

Es va fer el resum d'activitats de l'any passat, tot informant als assistents de diverses iniacitives per al futur immediat i de l'estat de comptes.

Tal com és obligat, també s'ha renovat parcialment la Junta, resultant escollit Roger Tarradas com a Secretari. En una nova sessió, el dissabte 6 d'abril, es completarà la renovació.

17 Març 2019
LA MANIFESTACIÓ A MADRID, UN ÈXIT

Després de ser presents a moltes capitals del món per denunciar el judici amb què pretenen escarmentar els nostres representants socials i polítics, i de passada fer-nos por a tots els altres, vam anar a la capital del regne d'Espanya.

El 16 de març, l'assemblea exterior de l'ANC a Madrid i diversos col·lectius i organitzacions republicanes organitzaren una manifestació per reclamar la llibertat, denunciar el judici i defensar el dret d'autodeterminació.

Més de 500 autocars, diversos trens AVE i vols especials van sortir de Catalunya per anar a trobar-nos a Atocha. Del Priorat van sortir dos autocars, més moltes persones que van anar-hi en tren o pels seus mitjans.

A sota teniu una foto amb la presència d'alguns prioratins.

Madrid_1903-1

→ PER ENFORTIR L'ANC,  FEU-VOS-EN SOCI/SÒCIA  (5 €/mes
16 Febrer 2019
BARCELONA ES DESBORDA EN DEFENSA DEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ

Missatge clar i contundent dels carrers de Barcelona: l'autodeterminació és un dret, i no pas un delicte. Al voltant de 500.000 persones ha col·lapsat la Gran Via de Barcelona des de primera hora de la tarda, en una manifestació multitudinària en la setmana que ha començat al judici a l'1-O.

La manifestació ha estat una mostra clara de la transversalitat i pluralitat de la societat, ja que hi han participat activament entitats de caire molt divers. A més de l'Assemblea, hi han intervingut Òmnium Cultural, l'AMI, l'ACDC, els CDR, Unió de Pagesos, Irídia, Novact, entitats de Madrid i representants de partits polítics com Elsa Artadi, Gabriel Rufián, Natàlia Sànchez i Joan Josep Nuet. També hi ha hagut una representació dels sindicats USTEC i Intersindical-CSC.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, també hi han assistit.

Des del Priorat hem organitzat els autobusos disponibles aquell dia, a més de molts cotxes particulars. La Gran Via estava atapeïda, pràcticament no es podia caminar.

Manifestacio_16F
2 Febrer 2019
DENUNCIEM AL MON LA INJUSTÍCIA ESPANYOLA

Solidaritat amb les preses i presos

El dia primer de febrer, vam acudir -ben d'hora, ben d'hora...- a Mas Enric per acompanyar a la Carme.

El mateix dia, a quarts de vuit del vespre, ens vam concentrar a Falset, a la plaça de la Quartera, Per denunciar la falsa justícia d'aquest Estat.

La concentració es va fer sota una pancarta de denúncia (Make a move) adreçada a la resta d'Europa i penjada al balcó de l'ajuntament. Pancartes com aquesta també es van instal·lar a molts pobles del Priorat.

A sota teniu unes instantànies de la concentració i de les pancartes (Falset i Porrera).

Quartera_1_Febrer

Quartera_2_Febrer

Porrera_1_Ferrer

17 Gener 2019
FINS GUANYAR LA REPÚBLICA!

El dimecres 16 ens vam tornar a concentrar davant del Jutjat de Falset. Un cop més, vam fer un silenci per la llibertat.

Alhora també vam manifestar la nostra protesta per les detencions arbitràries d'alcaldes i altres activistes fetes aquell mateix matí a Girona. Persones preses, exiliades, perseguides, detingudes indignament... Continuem denunciant-ho des dels pobles del Priorat. I no pararem fins desempallegar-nos de la monarquia, la justícia i l'estat franquistes. Fins guanyar la República catalana.

Falset_16-01-19

14 Gener 2019
HEM CANTAT I BALLAT PER LA CARME!

El dissabte 12 de gener diversos autocars i cotxes particulars del Priorat ens vam arribar fins a Mas d'Enric, on encara està empresonada la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Vam fer-hi ballada de gegants. de sardanes i de jotes, parlaments, cantada de cançons amb prop de 200 cantaires i vermut. En total ens vam aplegar, entre el Priorat, La Conca de barberà i altres llocs, vora dues mil persones.

A sota podeu veure un vídeo de cinc minuts amb alguns moments de l'acte.(Vídeo per cortesia de Catcarrasquet)


Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2018.