Novetats
13 juliol de 2024
SENSE INDEPENDEÈNCIA... QUINA JUSTÍCIA?

Ja hem vist que, malgrat l'amnistia, la persecució judicial no s'atura..

Doncs nosaltres tampoc. Dimarts dia 16 a les vuit del vespre ens trobem davant del Jutjat de Falset per denunciar la "justícia" espanyola... la seva.

Sense independància no hi ha justícia.

Afegiu-vos-hi! Guanyem la independència!

Banner_2406

20 maig de 2023
S'HA MALBARATAT LE FORÇA I LA VOLUNTAT DELS VOTANTS INDEPENDENTISTES.

L'Assemblea presenta un balanç dels dos primers anys del Govern de la Generalitat del president Aragonès, just al final del termini que es va posar el mateix president per sotmetre's a una qüestió de confiança. L'Assemblea deplora que aquesta promesa no s'hagi dut a terme, d'una banda, per inacció del Parlament de Catalunya i, de l'altra, per l'incompliment del mateix president Aragonès.

L'Assemblea considera que el Govern de la Generalitat ha donat suport al govern espanyol sense cap mena de pressió, ni confrontació, ni exigències per fer la independència. S'ha malbaratat la força i voluntat dels votants de partits independentistes, incomplint greument importants compromisos de la legislatura.

Podeu veure aquest comunicat complet en aquesta pàgina.

12 d'abril de 2023
EL NOU FULL DE RUTA DE L'ASSEMBLEA CONSTATA UN NOU EMBAT PER LA INDEPENDÈNCIA.

El Secretariat Nacional ha votat en ple extraordinari les línies generals del full de ruta d'enguany, la votació del qual tindrà lloc del 18 al 23 de maig, i el contingut sencer es farà públic a l'acte polític del 18 de juny. L'entitat constata un canvi de cicle després d'una etapa de desmobilització i impulsarà un nou embat independentista.

El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha votat en ple extraordinari les línies generals del full de ruta d'enguany, en què reconeix que després del primer procés per la independència del període 2012-2017, l'independentisme ha viscut uns anys difícils, però també ha dut a terme uns aprenentatges, com la necessitat de mantenir la mobilització permanent en el moment de fer-se efectiva la declaració d'independència, i la necessitat d'una classe política absolutament compromesa en el manteniment i desplegament de la República Catalana, un cop proclamada. La mobilització sostinguda i la coherència de l'Assemblea a través del temps és el que ha mantingut encesa la flama i ha permès superar aquest escull, i que ara s'albiri la represa del moviment independentista.

Podeu veure el comunicat complet en aquesta pàgina.

Logo_Comunicat

20 de gener 2023
JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Per fer-ho possible, és imprescindible la participació de tothom.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. A través d'aquest registre podrem prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

Us podeu registrar ara mateix en aquesta pàgina.

Tanmateix, l'ANC considerem que s'hauria de dir Consell DE la República perquè la República ja ha nascut i ja s'ha declarat.

Amunt Tornar a la pàgina principal.


Activitats


17 juny de 2024
QUINA AMNISTIA?

L'amnistia perdonavides, encara se l'espera. L'amnistia de veritat és guanyar la independència.

Per això ahir diumenge 16ens vam tornar a concentrar davant del Jutjat de Falset.

Guanyem la independència!

Falset_240616

17 abril de 2024
CONTRA LA REPRESSIÓ I PER LA INDEPENDÈNCIA

Ja ho sabíem: l'opressió de l'estat espanyol continua i continuarà. La repressió s'eixampla i l'exili també. Naltros continuem denunciant-ho.

Ahir dimarts era dia 16 i, com els mesos precedents, ens vam manifestar a les vuit del vespre davant el Jutjat de Falset.

Guanyem la independència!

Falset_240416

17 març de 2024
LA LLIBERTAT ENCARA ÉS LLUNY. SOM-HI!

Ahir dissabte era dia 16. Per tant, com cada dia 16, ens manifestàvem davant del Jutjat de Falset per acusar la justícia espanyola.

La llibertat encara és lluny, i cal guanyar-la.

En moments com els actuals, no defallim!

Falset_240316

24 febrer de 2024
DEBAT SOBRE LA LLISTA CÍVICA

L'assemblea proposa impulsar una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament. És un tema que ens interessa a tots, socis de l'ANC o no.

Per parlar-ne, i conèixer els arguments a favor i en contra, ANC-Priorat ahir dia 23 vam organitzar un debat amb la presència de Mònica Batalla i Arnau Padró, ex-secretaris nacionals de l'ANC, que van donar els seus punts de vista.

L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Salvador Estrem de Falset.

Llista_Civica

17 febrer de 2024
TANT SI PLOU COM SI NEVA, NOSALTRES NO FALLEM

El divendres va arribar al Priorat una part de l'esperada pluja. Però nosaltres, com cada dia 16, ens vam tornar a manifestar davant del Jutjat de Falset per acusar la justícia espanyola.

Aquesta vegada, però, vam avançar l'hora per no coincidir amb altres actes.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_240216

17 de gener 2024
UN NOU ANY, ENS MANIFESTEM COM SEMPRE

El dimarts 16 ens vam tornar a manifestar (com ho hem anat fent els darrers sis anys) davant del Jutjat de Falset.

A favor de la independència, en contra de l'opressió i la repressió de l'Estat.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_24-01-16

19 desembre 2023
INDEPENDÈNCIA ÉS LLIBERTAT

El dijous ens manifestàvem en solidaritat amb el poble palestí. El dissabte ho vam fer davant del Jutjat de Falset pel nostre poble,

com cada dia 16.

Alhora, ens vam afegir simbòlicament a la marxa de torxes antirepressiva convocada a Barcelona aquell mateix dissabte.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_23-12-16

17 novembre 2023
LES PROMESES NO ENS ATUREN

La repressió no ens atura. Les promeses, tampoc; i les dels mentiders, menys.

Ahir dijous era dia 16 i, com sempre, ens hem manifestat per la independència i per la llibertat davant del Jutjat de Falset, fent el nostre Silenci per la Llibertat, ininterromput des de fa més de sis anys.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_231116

18 octubre 2023
UN ALTRE COP... I ELS QUE CONVINGUI

El dilluns 16 ens vam trobar novament per manifestar-nos contra la justícia espanyola davant del Jutjat de Falset, fent el nostre Silenci per la Llibertat.

I per reivindicar l'única solució que ens pot alliberar de l'opressió nacional que patim: LA INDEPENDÈNCIA.

Justament aquest mes d'octubre en fa SIS ANYS.

Falset_231016

17 setembre 2023
EL DISSABTE ERA 16 I PER TANT....

El passat dissabte era dia 16, o sigui que —com sempre— ens vam concentrar davant del Jutjat de Falset al vespre per fer el nostre Silenci per la Llibertat i denunciar novament la Justícia espanyola.

Com fa 71 mesos, a l'octubre en farà... 6 anys!.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_230916

13 setembre 2023
L'ASSEMBLEA CRIDA A FER EFECTIVA LA INDEPENDÈNCIA DESPRÉS D'UNA MANIFESTACIÓ MASSIVA..

11S_2023

L'independentisme ha tornat a demostrar que segueix al carrer. Prop de 800.000 persones s'han manifestat als carrers en 4 columnes que han confluït a la plaça del Primer d'Octubre,Falset_230916 sota el crit unànim d'independència i Via Fora!. S'ha vist, un cop més, que el gruix de la societat civil té un objectiu clar i comú: la independència de Catalunya.

Com altres anys, s'han organitzat un gran nombre d'autocars, entre els quals, naturalment, els del Priorat. A l'escenari, representants del Consell de la República (Lluís Llach), l'Associació de Municipis per la Independència (Jordi Gaseni) i Òmnium Cultural (Xavier Antich).

Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea, ha recordat que qualsevol negociació per la governabilitat de l'estat només pot ser assumida des d'una posició independentista si passa "pel reconeixement explícit del referèndum d'independència del Primer d'Octubre de 2017 i el reconeixement d'allò que decideixi el Parlament de Catalunya per fer efectiva la independència". Ha conclòs amb la "independència o eleccions" amb què ja va avisar l'any passat.

L'ANC fa una valoració molt positiva de la resposta de la ciutadania, que tot i el context polític i les divisions estratègiques, ha omplert els carrers amb la voluntat ferma de fer efectiva la independència.

Carrasclet_2023

Al matí, com altres anys, l'ANC-Priorat va fer una ofrena floral i un parlament al peu del monument al Carrasclet, a Capçanes.
18 agost de 2023
NI QUE SIGUI FESTA MAJOR, NOSALTRES CONTINUEM.

El dimecres 16 era Festa Major a Falset, i la desfilada de la Batalla de Flors passava per on cada dia 16 (des de fa gairebé sis anys) fem el nostre Silenci per la Llibertat.

Per això enguany hem canviat la convocatòria d'agost al dia 17 a la mateixa hora per tal de no coincidir amb l'activitat festiva.

Però, com cada mes, allà estàvem, donant testimoni per la Llibertat.

Falet:230817


17 juliol de 2023
CONTRA LA CALOR, CONFRONTACIÓ

Ni la campanya electoral dels espanyols ni la calor no ens aturen.

Per això ens hem tornat a trobar al vespre —com fa gairebé sis anys— ahir diumenge dia 16 davant del Jutjat de Falset tot manifestant-nos per la LLIBERTAT.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Silenci_2307


18 juny de 2023
DIVENDRES ENS HEM MANIFESTAT CONTRA LA REPRESSIÓ I PER LA INDEPENDÈNCIA

Com que la REPRESSIÓ continua i només la podrem evitar amb la INDEPENDÈNCIA, el divendres ens vam tornar a manifestar per recordar-ho als botxins i als conformats.

Com sempre, ens vam trobar davant del Jutjat de Falset.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Silenci_2306


17 maig de 2023
MÉS SILENCIS, MÉS FERMESA.

Perquè la repressió no s'atura,

l'ocupacio continua,

i n'hi ha que ho silencien...

Ahir era dia 16 i, per tant, ens vam manifestar al vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Com sempre, a sota en teniu un petit testimoni gràfic.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Silenci_2305


17 d'abril de 2023
EL DIUMENGE ERA DIA 16.

S'acosta Sant Jordi, que enguany cau en diumenge. Per tant, el dia 16 també cau en diumenge.

Nosaltres, com cada dia 16 del mes —des de fa més de cinc anys— ens vam concentrar ahir al vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Acusem la justícia espanyola. Fins a la independència, no defallirem!

Falset_230416


17 de març 2023
PER LA INDEPENDÈNCIA, CONSTÀNCIA.

Si mirem als prcessos d'independència reexits a Europa recentment, veurem que tenen una caracterÅ›tica comuna: la constància. Tan important com la força, o potser més.

Nosaltres fa més de cinc anys que, cada dia 16 del mes, ens concentrem davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Ahir dijous no en va ser cap excepció: a sota en teniu testimoni.

Fins a la independència, no defallirem!

Falset_230316


26 de febrer 2023
JORDI PESARRODONA AL PRIORAT

El divendres 24 de febrer vam tenir amb nosaltres l'exvicepresident de l'Assemblea, Jordi Pesarrodona, que ens va parlar sobre la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista. Recordem que aquesta està convocada per als dies 11 i 12 de març a Barcelona.

Alhora ens va documentar de primera mà sobre la situació actual de l'Assemblea Nacional Catalana i els recents esdeveniments dins del Secretariat Nacional.

En acabar, es va obrir un interessant torn de paraules entre els assistents.

Pesarrodona_23-02-24


17 de febrer 2023
UN ALTRE 16, UNA ALTRA TROBADA.

Com cada mes (siguin curts o llargs), ahir ens vam aplegar al vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Malgrat el fred, nosaltres no renunciem a la nostra lluita per la Llibertat i la Independència, denunciant la "justícia" espanyola, com més va més escandalosa.

Falset 23-02-16


23 de Gener 2023
ENDARRERE AQUESTA GENT TAN UFANA I TAN SUPERBA!

Unes 30.000 persones vam assistir a la protesta que l'ANC, Òmnium, el Consell de la República i altres entitats van organitzar el dijous 19 a Montjuïc (Barcelona) en resposta a la trobada Sánchez-Macron.

La premsa s'ha fet ressó de l'èxit de la manifestació; la unitat i la transversalitat de la convocatòria estava garantida per les gairebé 40 entitats de la societat civil.

Com altres vegades, vam organitzar un autobús des de Falset, amb parada a Riudecols. Vam sortir ben d'hora per poder ser a Barcelona a les 9 del matí. Els caps dels governs espanyol i francès van ser rebuts amb una xiulada massiva de protesta —que va durat diversos minuts— per mostrar el desacord del moviment independentista cap a la cimera.

Com deia el lema de la manifestació, AQUÍ NO S'HA ACABAT RES: INDEPENDÈNCIA!

Barcelona_23-01-19
21 de gener 2023
COM SEMPRE, EL 16 NO FALLEM.

Un altre any, el 2023, i aviat ja en farà sis. Per encetar el nou any, un altre cop ens vam aplegar abans de la cita del dijous en el nostre Silenci per la Llibertat davant del Jutjat de Falset.

Ni el fred ni la calor ens desanimen, com tampoc cap situació política minva els nostres anhels de Llibertat i d'Independència.

Falset_230116-1
Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2022.