Amunt Anar a les activitats de 2021.

Activitats


17 desem. 2020
HEM TORNAT AL CARRER, AMB MÉS RAONS

Que la (in)Justícia espanyola és cruel i venjativa (amb alguns) no és cap secret. Els nsotres presoners polítics, alguns dels quals ja porten més de 38 mesos empresonats, ho saben prou bé. Ara, encara el Tribunal Supremo els ha impedit de gaudir dels beneficis penitenciaris als que tenen tot el dret. De fet, els hi incrementen la condemna.

Per això, amb més raó que mai, ahir vam fer el nostre Silenci per la Llibertat davant del Jutjat de Falset, Un cop més hem demanat la seva llibertat, hem denunciat aquesta injustícia i reivindicat la nostra República.

Llibertat_Presos_2012
16 novem. 2020
AVUI HEM TORNAT AL CARRER

Hi ha activitats que fem periòdicament (el mateix dia del mes, la mateixa hora...) que, a la llarga, es poden convertir en una rutina. Lluny d'això, el nostre Silenci per la Llibertat que hem fet avui (i ja en van més de trenta-sis) davant del Jutjat de Falset ens serveix per recordar conscientment els nostres presoners polítics, alguns dels quals ja porten més de 37 mesos empresonats.

L'estat vol deixar clar el seu afany venjatiu negant-los els mínims beneficis penals als que té dret qualsevol delinquant comú. Per això demanem la seva llibertat, denunciem aquesta injustícia i reivindiquem la nostra República.

Com els darrers mesos, ho hem fet amb mascaretes i guardant la distància de seguretat entre nosaltres.

Llibertat_Presos_2011
29 octubre 2020
LA REPRESSIÓ TAMPOC S'ATURA

Ahir la Guàrdia Civil va detenir 21 persones, entre les quals Oriol Soler, Xavier Vendrell, David Madí, Josep Lluís Alay i l'empresari gironí Josep Campmajó, en un nou muntatge policíac anomenat —curiosament— "Vólkhov".

Com ja va sent habitual, les acusacions de que són objecte farien riure si no fossin tan lamentables i vexatòries. L'Assemblea, conjuntament amb Òmnium, va convocar ahir per la tarda concentracions arreu del país per denunciar aquesta ràtzia policial i reclamar la llibertat de les persones detingudes.

Malgrat la premura de la convocatòria, ens vam aplegar davant dels Ajuntaments de cada poble a les set de la tarda, i després a les vuit ens vam concentrar a la Quartera de Falset. A les concentracions es va llegir aquest manifest.

Ha quedat clar que només la independència acabarà amb la repressió.

Postal_28-O

17 octubre 2020
COLUMNA DE VEHICLES A LLEDONERS

El dia 14 ha fet un any de la sentència. El 16, tres anys d'empresonament. I també un any de l'empresonament de Dani Gallardo, a Madrid. Vora tres mil amenaçats i represaliats... Marxem!

Per això el divendres 16 hem fet columnes de vehicles cap a la presó de Lledoners. Els punts de sortida han estat L'Aldea, Barcelona, La Jonquera, Lleida, Puigcerdà, Tremp i Vic.

Des del Priorat també hi hem anat amb cotxes. A primera hora de la tarda ens vam concentrar a la plaça Imperial Tarraco, de Tarragona, per unir-nos a la columna que havia sortit de L'Aldea. Abans d'arribar a Lledoners, ja hi havia embussos a la carretera. En total, ens vam mobilitzar uns 1 400 cotxes. Finalment, vam poder tombar al voltant de Lledoners fent sonar els clàxons.

A través de les xarxes socials de l'Assemblea s'ha difós un missatge de veu de Jordi Sànchez; "Catalunya i la seva llibertat només ens té a nosaltres per defensar-la. No podem defallir, malgrat els nostres errors i la seva repressió. Fem-ho i fem-ho bé. No ens aturem". Prenem-ne nota.

A sota teniu algunes imatges de l'esdeveniment.

LLedoners-1
A Tarragona, a punt per sortir...

LLedoners-2
La caravana independentista, fent camí.

LLedoners-3
Un altre dels embussos, abans d'arribar.

LLedoners-4
Finalment, ja veiem la presó de Lledoners.

16 octubre 2020
TAMBÉ N'HA FET TRES ANYS...

De que tenim (encara!) presoners polítics. Persones justes injustament empresonades per l'Estat espanyol, alguns des de justament TRES ANYS!. No ens n'oblidem, malgrat la pandèmia i el que sigui. El virus de l'odi de l'Estat ens resulta tan present com l'altre.

Per això avui, divendres 16 d'octubre hem tornat a sortir al carrer per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República davant del Jutjat de Falset.

Un cop més hem fet el nostre Silenci per la Llibertat com els darrers mesos, amb proteccions higièniques i guardant la distància de seguretat.

Avui, a més, es compleix un altre trist aniversari. El jove Dani Gallardo, resident a Madrid, també fa un any que està injustament empresonat per manifestar-se a La Puerta del Sol, contra la sentencia als presos polítics catalans i a favor del dret d'autodeterminació i en solidaritat amb Catalunya. També hem tingut al Dani en el nostre record.

A sota teniu un parell de fotos de l'acte a Falset.

Llibertat_Presos_20-10

Dani_Gallardo

1 d'octubre 2020
1 D'OCTUBRE DEL 2017: TRES ANYS

Sí, avui ha fet tres anys d'aquell 1 d'octubre que ens va deixar un gust agredolç: el dia en que el poble català va votar a favor de la llibertat, de la independència, malgrat la violència desfermada i gratuïta de la policia espanyola i la guàrdia civil.

Amb aquest motiu el Consell per la República ha fet públic aquest comunicat:

L'1-O del 2017 Catalunya va iniciar el camí de la República. Vam votar i vam donar-nos un mandat: esdevenir un Estat independent en forma de República.

El Consell per la República Catalana representa tota la transversalitat del moviment republicà i és l'instrument per acabar entre tots el que aquell dia vam començar: aquesta és la nostra missió.

Tots els esdeveniments que estem vivint d'aleshores ençà fins avui mateix, tres anys després, fan més vigent encara el nostre mandat:
  • des de la sentència als presos polítics fins a la inhabilitació del president Torra la repressió de l'estat no s'atura: fa més vigent el nostre mandat.

  • la voluntat popular expressada en les urnes el 21-D: fa més vigent el nostre mandat.

  • la mobilització civil i la resistència ciutadana mostrades constantment: fan més vigent el nostre mandat.
Avui tornem a cridar als ciutadans i a l'opinió pública, als governs i estats, a les institucions de la Unió Europea, a les institucions internacionals, a tot el món acadèmic, del pensament i de la cultura, als Tribunals i òrgans jurisdiccionals: volem el respecte del dret a l'autodeterminació dels catalans exercit l'1/O i el reconeixement de la república proclamada el 27 d'octubre!

Vam ser més de 2 milions i ho seguim sent, cada cop més. Ens volen fer creure que no hi ha res a fer, i és mentida. El Consell és qui representa la vigència del mandat de l'1-O i és qui ha de dirigir l'estratègia per a fer-lo efectiu i portar-nos fins a la República!

Preparem-nos per fer-ho plenament efectiu. L'estat no ens ho permetrà sense confrontar-se amb nosaltres. Preparem-nos per la confrontació.

Preparem-nos!

Per part nostra, l'ANC hem fet també públic un manifest en relació a l'1 d'Octubre. El podeu veure o imprimir en format PDF en aquest enllaç.

Postal_1-O

29 setembre 2020
NOVA OFENSIVA REPRESSIVA DE L'ESTAT

Un cop més, l'Estat espanyol, aquesta vegada també mitjançant el poder judicial —que ja s'ha denunciat abastament com a parcial— justament a poques hores del tercer aniversari d'aquell 1 d'Octubre en que ens vam poder expressar com a poble (malgrat, un cop més, la violència de l'Estat).

Només el Parlament de Catalunya, escollit democràticament pels catalans, pot nomenar o destituïr el President de la Generalitat, no pas un Tribunal Suprem caducat.

Per això els prioratins (sense temps per poder fer una convocatòria) ens vam concentrar davant dels nostres ajuntaments per expressar el rebuig a aquesta arbitrarietat, que afecta a tots i cadascú de nosaltres. Els vots són nostres, i cap tribunal els pot estripar, com han fet ara.

A les concentracions locals de les set del vespre, es va llegir la Moció de suport al M. H. President de l'Associació de Municipis per la Independència, així com també el Comunicat de l'ANC i un altre d'Òmnium Cultural. Tot seguit, molts alcaldes van fer cap també a la Plaça de la Quartera de Falset per expressar la unitat comarcal en el rebuig de la injusta sentència (una més...).

A sota teniu alguns testimonis gràfics de les concentracions d'aquest dilluns.

Inhab_Torra_Falset-1

Concentració a Falset, a les set


Inhab_Torra_Bellmunt

Vilatans reunits a Bellmunt


Inhab_Torra_Capcanes

Capçanencs davant de l'Ajuntament


Inhab_Torra_Cornudella

Naturalment, també concentració a Cornudella


Inhab_Torra_Falset-1

Els alcaldes reunits a Falset, a les vuit.
17 setembre 2020
EL DIMECRES 16, COM SEMPRE, EL NOSTRE SILENCI

Tot que no fa ni quatre dies, com aquell que diu, d'aquest Onze de Setembre tan "especial" que hem tingut enguany, no ens hem oblidat dels nostres presoners polítics. Alguns ja porten... 35 mesos! injustament empresonats.

Per això ahir dimecres 16 de setembre, com cada mes, hem tornat a sortir al carrer per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República.

Un cop més hem fet el nostre Silenci per la Llibertat com els darrers mesos amb proteccions higièniques i guardant la distància de seguretat.

Us adonareu que tenim un problema: com que amb la separació obligada la fila és molt llarga, no ens cap en uns sola foto. Per això n'hem fet dues.

Falset_20-09-16-1

Foto: Maria Montlleó

Falset_20-09-16-213 setembre 2020
Banner_11S-20-2

AL PRIORAT, ENGUANY TAMBÉ HI HEM SIGUT!.

En aquests temps de restriccions de la mobilitat i del contacte les accions de l'Onze de Setembre havíen de ser diferents i, evidentment, sanitàriament segures.

Al matí, com cada any, vam fer l'ofrena al monument del Carrasclet, a Capçanes.

Carrasclet_2020

Havíem demanat als ajuntaments que a les 17:14 h sonés per la megafonia municipal l'himne nacional. En aquesta hora la gent que era a casa va sortir al balcó o al portal de casa amb la samarreta, l'estelada, la senyera, una pancarta, etc, i molts van fer-se una foto o un vídeo per enviar-ho al nostre correu electrònic o als grups de WhatsApp d'ANC-Priorat.

Tot seguit ens hem reunit amb els automòbils al pàrquing de l'Euterpe de Falset per iniciar una manifestació de vehicles amb aquest recorregut: Falset - Gratallops - La Vilella Baixa - Cabassers - La Figuera . El Molar - El Masroig - Marçà i tornada a Falset.

Caravana_20-09

Per qüestions logístiques i organitzatives no hem pogut passar per tots els pobles, però hem fet una bona volta i ens hem tornat a sentit junts per celebrar la Diada i reivindicar la República Catalana.

Al final dels actes d'aquest 11 de setembre es va llegir aguest Manifest Institucional del Consell de la República.

Amb el material gràfic recollit la nostra companya Mabel Ramiro ha fet un muntatge de vídeo que podeu veure a sota d'aquestes línies.

Si el vostre navegador no us permet veure el vídeo correctament, podeu provar aquest enllaç.

4 setembre 2020
PARADES INFORMATIVES EL MES D'AGOST.

Com altres anys, i malgrat la pandèmia, enguany també hem muntat parades informatives a Falset durant l'agost. Allà es podia comprar material (samarretes, codis QR, llaços grocs, etc.). La primera la vam muntar el dissabte 15 per la tarda a la Plaça de l'Artesana.

A patir del dimarts 18 hem estat al nou Mercat Setmanal. En aquesta parada es podia encarregar la samarreta de la diada 2020. Les persones que s'han fet sòcies de l'ANC aquests dies, han tingut la samarreta de franc.

També hem distribuït cartells anunciadors de l'11S en diferents mides, així com pancartes de balcó.

Si us cal un llaç groc i no l'heu recollit a la parada també podeu fer-ho a la Ferreteria Martí de Falset.

Parada_Mercat-1

Parada_Mercat-2

17 d'agost 2020
EL DIUMENGE 16, TAMBÉ DAVANT DEL JUTJAT.

Aquests dies a molts pobles del Priorat eren de Festa Major, que enguany ha estat "diferent" a causa de la pandèmia.

Però ahir diumenge 16 d'agost, com cada mes, vam tornar a sortir al carrer per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República.

Amb més motiu quan aquest estat venjatiu nega als nostres presoners fins i tot els seus drets mínims com a presos. No els oblidem, ni que sigui festa major, ni qualsevol altre dia.

Per això hem fet un cop més el nostre Silenci per la Llibertat com els darrers mesos amb proteccions higièniques i guardant la distància de seguretat.


Silenci_20-08

17 de Juliol 2020
DESPRÉS DE MIL DIES, ENCARA HI SOM.

El dijous 16 de juliol, com cada mes, hem tornat a sortir al carrer per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República.

Alguns presos polítics porten ja MÉS DE MIL DIES privats de llibertat. No els hem oblidat, ni ho farem fàcilment.

Per això hem fet el nostre Silenci per la Llibertat com les darreres vegades, amb les proteccions adequades i guardant la distància entre nosaltres.

El company Josep Maria Fort ha fet un petit vídeo ( 1' 09" ) que podeu veure o descarregar.

Silenci_20-07

17 de Juny 2020
DIMARTS VAM TORNAR AL CARRER.

El dimarts passat era dia 16 i, com cada mes, hem tornar a sortir per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República.

Alguns presos polítics porten més de 2 anys i vuit mesos privats de llibertat. No els hem oblidat pas.

Per això hem tornat a fer el nostre Silenci per la Llibertat com la darrera vegada, amb les proteccions adequades i guardant dos metres de distància entre nosaltres.

Abans de la manifestació es va llegir un manifest de suport a Dani Gallardo, un jove madrileny empresonat a ran de la seva participació en una manifestació contra la sentència de l'1 d'octubre.

Falset_16-06-20

Foto: Núria Baixeras
14 de Juny 2020
PUBLICATS ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS AL SECRETARIAT

La Junta Electoral avui ha fet públic els resultats provisionals de les eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea. La proclamació definitiva serà el 18 de juny i, posteriorment, el 20 de juny, se celebrarà el ple constituent, on els secretaris nacionals electes escolliran els 4 càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.

La participació ha estat superior a la de les últimes eleccions.

Aquí trobareu el resultat.

Comunicat

16 de Maig 2020
AQUESTA VEGADA L'HEM FET LLARGA...

Avui dissabte 16 de maig hem tornat a sortir per exigir llibertat, denunciar la injustícia i reivindicar la nostra República.

Hi ha persones que porten més de dos anys i mig injustament privades de llibertat. Nosaltres no els hem oblidat gens ni mica.

La nostra presència no ha passat inadvertida. Com a ciutadans responsables, hem fet el Silenci per la Llibertat amb les proteccions adequades i guardant dos metres de distància entre nosaltres. Per això la fila aquesta vegada tenia més de 50 metres de llargada. (Tanmateix, era cent vegades menor de la que ens separa ideològicament de la injustícia espanyola.)

Silenci_Maig

24 d'Abril 2020
UN SANT JORDI DIFERENT

Aquest Sant Jordi, hem fet que balcons i finestres parlin per nosaltres!

Que no hi faltessin els llibres, les roses i les estelades!

hem ajudat editorials, llibreries i floristeries, amb iniciatives com per exemple Llibreriesobertes.cat o #rosadesantjordiacasa, entre moltes d'altres!

Per celebrar la nostra Diada, els hem ajudat i ens hem ajudat. Si ha estat necessari, hem fabricat les roses nosaltres mateixos.

Com podeu veure a les fotos que us mostrem, els balcons han parlat per nosaltres!

Sant_Jordi

20 d'Abril 2020
SOLIDARITAT I ORGANITZACIÓ: 2.500 MASCARETES FETES I DISTRIBUÏDES ALS POBLES DEL PRIORAT.

Les mascaretes autogestionades per la gent del Priorat ja fa dies que són a disposició de la gent que les necessiti. Es poden trobar, segons el cas, a les botigues dels pobles o als mateixos ajuntaments. En la distribució hi ha participat també el Consell Comarcal.

Fins a 32 cosidores i 17 ajuntaments de la comarca van respondre a l'oferiment de l'Assemblea per confeccionar les mascaretes amb el material que va facilitar Tèxtil Rosdan.

Els pobles on es poden trobar són: Bellmunt, la Bisbal, Capçanes, Cornudella, la Figuera, els Guiamets, Marçà, el Masroig, la Morera, Poboleda, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella, Torroja, la Vilella Alta, la Vilella Baixa i Ulldemolins. També n'hi ha a Falset, on l'Ajuntament prèviament ja coordinava un grup de cosidores.

Amb aquesta acció l'Assemblea vol posar en valor l'esperit solidari i la capacitat organitzativa, dos elements indispensables per reprendre la lluita per la llibertat davant les imposicions com més va mes evidents de l'Estat espanyol. Un Estat que, amb el govern més progressista de què són capaços, suprimeix l'autogovern i pretén intimidar-nos fent sortir els militars i els caps de la policia com a salvadors de la pandèmia de la COVID 19, amb un resultat que, malgrat la gravetat de la situació, fa riure a tot el món. Tant, que els han hagut de retirar.

Les persones o entitats que vulguin fer una donació per contribuir en la recerca i el material sanitari per a la COVID 19 poden fer-ho aquí.

La república catalana, cada vegada més necessària!.

Mascaretes
20 d'Abril 2020
1 MILIÓ DE MASCARETES! LA RESPOSTA DEL PRIORAT A LA PROPOSTA DE L'ASSEMBLEA

El dia 8 d'abril es va començar a distribuir pels pobles del Priorat el material per fer mascaretes d'ús no sanitari que han de servir per proveir les persones que en necessitessin. L'oferiment de l'Assemblea ha tingut resposta en 15 pobles de la comarca. S'hi han implicat els seus ajuntaments i un total de 36 cosidores, encara que algunes ho han fet en representació d'un col·lectiu més ampli que arriba fins a una seixantena de persones.

La previsió era que en pocs dies es pugués distribuir material per fer-ne un total de 2.500 unitats. Personal de les administracions locals s'ha fet càrrec de la distribució del material i la recollida de les mascaretes a fi de garantir les condicions de seguretat higiènica. L'Assemblea ha facilitat informació sobre les condicions amb què s'ha de treballar per mitjà d'un vídeo tutorial i també d'un full d'instruccions. Les mascaretes ja fetes s'han posat a disposició dels veïns en botigues d'alimentació del poble, amb les mesures de protecció i garanties corresponents.

La campanya general ha comptat amb la col·laboració de Tèxtils Rosdan i de la cadena Bonpreu on es podia adquirir un joc de material per fer dues mascaretes pel preu simbòlic d'un euro, destinat a la lluita contra la COVID-19. Pel que fa a les mascaretes del Priorat, s'han distribuït sense cap cost. (D'altra banda, tothom que vulgui col·laborar a ampliar els recursos econòmics dels nostres hospitals pot fer un donatiu).

Aquesta iniciativa se suma a la que altres col·lectius com ara Costureres del Priorat han dut a terme en alguns pobles de la comarca, confeccionant material de protecció divers per evitar el contagi de la COVID-19.

... Solidaritat i organització republicana!

17 de Març 2020
AQUEST DILLUNS, TAMPOC VAM OBLIDAR LES PERSONES PRESES

De manera extraordinària, ahir dilluns 16 de març, la gent del Silenci... vam parlar. I molt! De dos quarts de vuit fins més enllà de les vuit, ens vam manifestar "virtualment" als grups de WhatsApp No tenim por, 1 d'octubre i a tots els grups que vam voler, incloent-hi Telegram.

Hem publicat aquest cartell del Silenci per la Llibertat amb una frase d'encoratjament, denúncia, reflexió...

Ho hem fet per deixar clar que amb coronavirus o sense, No ens aturarem!.

Gràcies per participar-hi!

Silenci_Marc

1 de Març 2020
TAMBÉ HEM ANAT A LA CATALUNYA NORD

El dissabte estàvem convocats a Perpinyà, a l'acte del Consell per la República Catalana L'acte ha estat un èxit, i ens hem conjurat per afrontar amb valentia i determinació un nou embat democràtic amb l'Estat espanyol per assolir la independència definitivament. El Parc de les Exposicions s'ha omplert de gom a gom per assistir al primer acte de l'organisme en terres catalanes. Com altres vegades, ANC-Priorat ha facilitat assistir-hi amb autobús, que ha sortit ben d'hora de Falset fent un parell de parades per recollir més prioratins. Però molts altres hi han assistit amb els seus mitjans –incloent-hi autocaravanes– sortint sovint el dia anterior.

Més de 200.000 persones han fet d'aquest acte el més multitudinari que es recorda a la Catalunya Nord, malgrat les aglomeracions i els entrebancs de la policia espanyola, que han impedit l'arribada a temps de milers de persones més per carretera.

S'han superat totes les previsions d'assistència, per això l'Assemblea, que havia organitzat més de 600 autocars, s'ha volgut solidaritzar amb totes les persones que finalment no han pogut arribar a temps, com ha estat el nostre cas. A la vista d'això, va sorgir la idea d'anar a la platja d'Argelers de la Marenda, també al Rosselló, a a fer el nostre homenatge davant del monòlit que recorda altres catalans que es van haver d'exiliar l'any 1939.

En aquesta pàgina trobareu un breu reportatge gràfic de la nostra anada al Rosselló.


Perpinya_ANC

17 de Febrer 2020
EL DIUMENGE, UN ALTRE COP AMB ELS PRESOS

Ahir diumenge dia 16 va fer dos anys i quatre mesos que tenim ostatges innocents a la presó. Un cop més, ens vam trobar davant del Jutjat de Falset a dos quarts de sis de la tarda.

També vam aprofitar per recordar el Dani, el jove madrileny de 22 anys tancat des de fa 4 mesos a la presó per haver participat en un acte a Madrid de solidaritat amb els catalans.

Llibertat_Presos
16 de Gener 2020
NO ELS OBLIDEM...

Avui dijous 16 de Gener ha fet 2 ANYS I TRES MESOS que l'Estat Espanyol manté empresonades persones innocents, fins i tot aquelles que disposen d'immunitat parlamentària, fent cas omís a les sentències dels Tribunals Europeus.

Nosaltres no oblidem aquests ostatges, i aquest vespre —malgrat el fred glacial— ens hem tornat a trobar, com sempre, davant del Jutjat de Falset, fent el nostre Silenci per la Llibertat.

I així ho farem fins que siguin lliures!

Silenci_20-01

Foto: Marcel SedóAvall Anar a la pàgina d'activitats del 2019.