Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2020.

Activitats_1919 Desem. 2019

Llac_groc
JUSTÍCIA A EUROPA, INJUSTÍCIA A L'ESTAT ESPANYOL

Aquest matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat el president Torra a un any i mig i a una multa de 30.000 € per haver mantingut llaços grocs i pancartes a la façana del Palau de la Generalitat i altres edificis públics.

L'Assemblea considera que la sentència és un exemple de la utilització de la judicatura per reprimir políticament les institucions catalanes, i que la Junta Electoral Central s'ha excedit en les seves atribucions. Així mateix, assegura que la Generalitat ha complert amb la seva atribució i deure de denunciar les vulneracions de drets humans. Podeu llegir el comunicat sencer  aquí .

A més, avui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín tenen immunitat parlamentària i que, per tant, haurien de poder ocupar els seus seients al Parlament Europeu. Un nou cop a la justícia espanyola.

Objectiu_Independencia

18 Desem. 2019
DOS ANYS I DOS MESOS....

Efectivament, el passat dilluns 16 va fer VINT I SIS MESOS que el presoners polítics estan mancats de llibertat.

En tot aquest temps al Priorat els hem recordat cada dia 16 del mes, i el passat dilluns 16 també ho hem fet.

Un cop més ens vam trobar davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Silenci_19-12-16

16 Desem. 2019
MATÍ A MAS D'ENRIC

A l'Assemblea continuem la lluita per la Independència i en defensa de les persones preses, exiliades i represaliades. Ahir diumenge 15 de desembre vam fer una concentració festiva i reivindicativa en solidaritat amb totes les persones preses, exiliades i represaliades.Les volem lliures!

Tallers, actuacions musicals, vermut solidari, etc. Tot presentat per Joan Reig.

Com altres vegades, ANC-Priorat va organitzar un autocar per a facilitar-ne l'assistència.

Mas_Enric

8 Desembre 2019
APORTACIÓ SOLIDÀRIA.

Us comuniquem que l'Assemblea del Priorat hem fet una nova aportació econòmica solidària.

Aquesta vegada hem transferit 2.000 euros a l'Associació Catalana pels Drets Civils (famílies dels empresonats i exiliats).

logo_acdc_r


2 Desembre 2019
PRESÈNCIA A LA FIRA DE ST. ANDREU.

Un any més, l'ANC-Priorat ha estat present a la Fira de Sant Andreu de Falset, el dissabte 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre.

Autoinculpacio

Qui passava per la nostra parada es podia inscriure al Consell per la República i també omplir els fulls d'autoinculpació.

Fira_St_Andreu

16 Novem. 2019
UN ALTRE SILENCI DAVANT DEL JUTJAT.

Avui ha fet DOS ANYS i UN MES que hi ha persones innocents empresonades. Faci fred o vent, plogui o nevi, els hem recordat cada dia 16 del mes, i aquest dissabte no ha estat diferent.

Ens hem trobat, com sempre, al vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat. Aquesta vegada, a més, hem repartit Fulls d'autoinculpació per a qui en volia.

Silenci_Novembre

11 Novem. 2019
ELS HEM FET REFLEXIONAR

El dissabte 9 de novembre, era la "Jornada de Reflexió" per a les eleccions de diumenge. Nosaltres ja havíem reflexionat -per això van augmentar els diputats independentistes- però l'Estat (i la seva maquinària) calia que també reflexionessin. Que sàpiguen que nosaltres no defallim i encara creiem en la llibertat i la democràcia.

Per això vam programar una sèrie d'activitats per aquest dia, a desenvolupar en diversos pobles del Priorat a partir de les 4 de la tarda. Per exemple, a Bellmunt es va fer una tirada de Bitlles Republicanes; a La Vilella Alta, Tallers de Pancartes i de Història, lectura de poemes i xocolatada popular. Per la seva banda, a La Bisbal de Falset a partir de les 6 de la tarda va haver-hi música, parlaments i debats, amb la presència d'un convidat digital. A Capçanes, també van fer un taller de cartells, seguit de berenar de germanor i un llaç lluminós. Després van anar a la concentració comarcal de Falset. A Gratallops es va fer una pinyolada contra el feixisme, seguit d'una xocolatada popular; en acabar també es van unir la concentració de Falset.

Finalment, a Falset es va fer la concentració comarcal a la Plaça 1 d'Octubre amb aquest programa:
<
  • Altaveu Jove. Els joves prenen la paraula.

  • Cercavila reivindicativa.

  • Llaç lluminós per reivindicar les persones preses, exiliades i represaliades

Trobareu un reportatge en la pàgina de La Resposta.

Llac_lluminos

9 Novem. 2019
CONSUM ESTRATÈGIC D'INTERNET

Al Priorat, la voluntat de consumir estratègicament per abandonar les empreses de l'Íbex, que es posicionen i actuen contra la voluntat majoritària del poble de Catalunya expressada en el seu Parlament, xoca en alguns casos amb la falta d'alternatives que donin el servei que avui necessitem empreses i usuaris; per exemple, per a les nostres comunicacions.

En aquest camp, la Fundació guifi.net té una proposta ja experimentada que, especialment en l'àmbit rural, garanteix un servei de comunicació per Internet amb la mateixa qualitat que a les zones urbanes. Es tracta d'exigir, com a servei bàsic i universal, l'execució de les infraestructures públiques de comunicació necessàries i promoure iniciatives locals que permetin utilitzar-les lliurement i reguladament, sense monopolis. En definitiva, l'empoderament també en les comunicacions.

Per parlar-nos d'aquest tema vam organitzar una xerrada sobre aquesta qüestió amb Ramon Roca, president de la Fundació guifi.net ahir 8 de novembre a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Priorat.

Properament n'organitzarem una altra adreçada al ajuntaments de la comarca.

guifi.net

6 Novem. 2019
EL DIMARTS ENS HEM AUTOINCULPAT A FALSET

Ja heu vist que fer en un referèndum és un delicte molt greu penat mab deu anys o més de presó. Delicte curiós, del que hem estat culpables més de dos milions de catalans.

Per això hem seguit la convocatòria d'autoinculpacions que ens va fer arribar Òmnium Priorat. Com sabeu, la campanya la convoquen conjuntament amb En peu de Pau, Silenci rebel·leu-vos i Taca d'Oli.

Una bona colla de prioratins vam anar el matí de dimarts 5 de novembre al Jutjat de Falset, per autoinculpar-nos d'aquest delicte democràtic.

Al mateix carrer, hi havia un punt per poder omplir i signar l'autoinculpació. Lamentablement, al Jutjat només hi vam poder accedir 25 persones. A la resta ens van fer tornar un altre dia. Així ho ham anat fent, cal que sàpiguen que en aquest país hi ha més demòcrates que els que voldrien.

Si encara no ho heu fet, podeu imprimir-vos-la a casa i presentar-la al Jutjat (també pot ser al Jutge de Pau) quan us vagi bé.

A sota hi ha una foto de la cua que es formar. Trobareu més fotos a la pàgina de La Resposta.

Autoinculpacions-1

28 Octubre 2019
EL DISSABTE, VAM TORNAR A BARCELONA

Vam dir que respondríem quan sortís la sentència, i ho estem fent. Seguim endavant, hem tornat a omplir els carrers! El dissabte passat, vam desbordar un altre cop el carrer de la Marina, des de més amunt de la Sagrada Família fins a vora mar. Quan el carrer batega, el país avança!

Malgrat el poc temps per preparar-ho, vam organitzar també autobusos des del Priorat.

Vegeu a sota una vista d'un tros del carrer Marina. Continuem ferms, com sempre.

Manifestacio_Llibertat

14 Octubre 2019
PROU REPRESSIÓ!

Avui 14 d'octubre, després de gairebé dos anys de cautiveri, han comunicat les injustes sentències als ostatges.

Després d'una caricatura de judici plena d'irregularitats, l'estat violent ha acusat precisament de violència als presoners, i per tant a tots nosaltres. En total, uns cent anys de presó. Davant d'això, no podíem quedar-nos inactius.

Com la resta de Catalunya, al Priorat vam fer (i encara fem) accions de resposta per guanyar la República.

En trobareu un resum en aquesta pàgina.

6 d'octubre 2019
PROJECCIÓ DE DOCUMENTAL I COL·LOQUI

El dissabte 5 d'octubre per la tarda es va projectar el documental "Les nostres accions, el nostre poder" a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Falset, que es va omplir completament.

Després va haver-hi un col·loqui amb el títol de "Compromís i lluita no violenta, ara i aquí", conduit per Martí Olivella.

Acte_NV_Falset-1

Acte_NV_Falset-2

24 setembre 2019
CONCENTRACIÓ EN SUPORT DELS DETINGUTS.

S'acosta la data en que es farà pública una sentència injusta.

L'estat venjatiu, amb la pretensió de crear pànic entre els independentistes, ha anat a cercar nou persones innocents –amb evident vulneració dels seus drets, entre els quals el de defensa– amb una actuació desproporcionada. Set ostatges més a les presons espanyoles.

Ahir, doncs, al vespre vam concentrar-nos espontàniament a la Plaça de la Quartera de Falset per expressar el nostre rebuig i donar suport a les persones detingudes.

A sota teniu un parell d'instantànies de la concentració.

Falset_190923-1

Falset_190923-1

17 setembre 2019
EL DILLUNS, DAVANT DEL JUTJAT.

Doncs sí, un altre cop. Aviat farà DOS ANYS que hi ha persones que estan privades de llibertat sent innocents. Un dia al mes els recordem; ells han estat tot aquest temps empresonats per un estat venjatiu.

Com sempre, ens hem trobat el dilluns 16 al vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Silenci_Setembre


12 setembre 2019
OBJECTIU: INDEPENDÈNCIA

Érem quatre gats... multiplicats per dos-cents mil.

Un any més vam ser multitud a la manifestació de la Diada. "molts més dels que volen i diuen", segons cantava en Raimon. Naturalment, del Priorat vam anar-hi més de sis-cents, uns en els 10 autocars que vam organitzar i altres amb mitjans propis.

Malgrat ser el segon any amb hostatges a la presó, malgrat el cansament i el –lògic– desànim en veure que encara hi manca la unitat estratègica que voldríem, allí estàvem, com sempre. Un cop més, el poble ferm i empenyent.

Per això la majoria dels parlaments van anar en aquesta direcció: unitat. Els qui ho havien de sentir en van prendre nota i van assegurar que aquesta unitat d'acció ja s'estava forjant.

Esperem-ho, perquè aviat sortirà la injusta sentència. I nosaltres tampoc fallarem.

11_SET_2019

Una vista aèria de la Plaça d'Espanya. Per la Gran Via, arribava més enllà de Pau Claris.


12 setembre 2019
OFRENA FLORAL AL CARRASCLET

Un acte tradicional dels matins de l'Onze de Setembre és l'ofrena floral als peus del monument que hi ha a l'entrada de Capçanes dedicat a Pere Joan Barceló "Carrasclet".

Un any més l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat no hi va faltar amb la seva ofrena.

Carrasclet

El monument a en Carrasclet a l'entrada de Capçanes.


Carrasclet

La nostra ofrena floral, als peus del monument.


12 setembre 2019
MARXA DE TORXES A FALSET

Com altres anys, els companys del Casal Carrasclet han organitzat la tradicional Marxa de Torxes per la Llibertat en memòria del defensor de Catalunya, "Carrasclet".

La marxa va sortir el dilluns dia 9 al vespre de la Plaça de la Quartera de Falset, fins al Castell de la vila. A sota teniu una instantània de la marxa d'enguany.

Falset_Torxes-19

2 Setembre 2019
PONTS PER LA INDEPENDÈNCIA

El passat diumenge, coincidint amb l" Operació Tornada", des del Priorat ens vam sumar a la campanya Ponts per la Independència. Conjuntament amb molts altres llocs de Catalunya, es tractava de fer acte de presència als ponts que creuen les autopistes i carreteres principals, amb estelades, pancartes i llaços grocs, per tal que ho vegessin els vehicles que tornaven cap a casa.

Al Priorat es va muntar un grup que, sortint del pàrquing de l'Euterpe a quarts de sis va anar al pont de la Fermator (carretera N-420) on es va fer visible fins al vespre.

A sota teniu un petit reportatge gràfic.

Sortida

A la sortida del pàrquing.


Sobre_el_pont

Arribats al pont de la Fermator.


Carretera

Una vista des de la carretera.


31 Agost 2019
PRESENTACIÓ DEL CONSELL PER LA REPÚBLICA A FALSET

El Consell per la República és l'eina que ens cal ara. En vem fer la presentació al Teatre de l'Artesana, de Falset, el passat divendres 30 d'agost.

Ens ho van explicar els membres del Consell de Govern Aurora Madaula, Guillem Fuster i Isaac Peraire, en una taula rodona conduïda per Marta Bellot.

En un moment com aquest, ens interessa a tots formar-ne part. En trobareu més informació i us podeu inscriure a la seva pàgina web

A sota teniu un parell d'instantànies de la presentació.

M_Bellot

La moderadora, Marta Bellot.


Ponents

Isaac Peraire, Aurora Madaula i Guillem Fuster.

30 d'agost 2019
PARADA ELS DIMARTS A FALSET

Durant el mes d'Agost hem fet acte de presència al mercat setmanal de la Plaça de la Quartera de Falset.

Qui s'hi acostava, a part d'obtenir informació sobre les activitats d'ANC-Priorat, podia adquirir material de marxandatge, encomanar samarretes per la Diada i recollir tiquets dels autobusos que organitzem per a l' Onze de Setembre.

Parada_Agost-1

Parada_Agost-2


17 d'agost 2019
COM SEMPRE, HEM HONORAT LES PERSONES REPRESALIADES PER HAVER DEFENSAT ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS

Tot i que les dates eren de festa per molts prioratins, també va haver-hi temps per recordar les persones que pateixen -encara- la repressió de l'estat.

Un cop més, davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.
4 d'agost 2019
EL CONSELL PER LA REPÚBLICA, PER AVANÇAR LLIURES DE LA REPRESSIÓ ESPANYOLA

El passat divendres dia 2 a Poboleda es va fer una xerrada sobre el Consell per la República. Voleu saber-ne més?

Divendres 30 d'agost tindrem representants del seu Consell de Govern al Priorat per conèixer-ho de primera mà.

Mentre, podeu visitar el web del Consell i inscriure-us, si voleu. Ja en som prop de 70.000!

Consell_Rep_Poboleda


17 de juliol 2019
NOSALTRES CONTINUEM. EL 16, TAMBÉ VAM ESTAR AL JUTJAT.

Ja fa 21 mesos que són a la presó. Un cop més, vam reivindicar les persones preses, exiliades i represaliades.

La injustícia espanyola no ens aturarà. Com cada mes, ens vam trobar a les vuit del vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Aquesta vegada ens va acompanyar Lluís Pastrana, activista del grup tarragoní del Silenci, qui ens va explicar la nova acció no-violenta que proposen a la ciutadania de Catalunya.


4 de juliol 2019
EL DIA 2 DE JULIOL, ÉREM A ESTRASBURG

El dia 2 de juliol es va constituir el Parlament Europeu. El Consell per la República va convocar els catalans a ser-hi per reivindicar el dret a l'autodeterminació i el dret a la nostra representació política per mitjà dels eurodiputats que vam escollir per ser a Europa.

Milers de persones -entre els quals molts prioratins- es van desplaçar a Estrasburg per exigir a l'Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de Treball de detencions arbitràries del Consell de Drets Humans de l'ONU i per reclamar al Parlament europeu que no permeti l'exclusió dels tres eurodiputats, malgrat el revés de la justícia europea. Elisenda Paluzie ha advertit que la independència de Catalunya només la guanyaran els catalans.

3 vols xàrters i 80 autocars organitzats per les assemblees territorials de l'Assemblea s'han desplaçat a Estrasburg en una altra demostració de resiliència del moviment independentista. Milers de persones s'han plantat des de primera hora davant del Parlament europeu per exigir a l’Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de treball de detencions arbitràries del Consell de Drets Humans de l'ONU i per reclamar al Parlament europeu que no permeti l'exclusió dels tres eurodiputats.

Estrasburg

Vista de la manifestació davant de l'edifici del Parlament Europeu.


17 de juny 2019
NATURALMENT, EL DIUMENGE 16, HI HEM TORNAT.

Fa més de 20 mesos que són a la presó. Després del judici injust d'aquests dies, no hi ha cap excusa.

Un cop més, hem manifestat la nostra repulsa davant del Jutjat de Falset.

Com cada mes, sia festa o feiner, ens hem trobat a les vuit del vespre per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Llibertat_presos


13 de juny 2019
HEM TORNAT A DENUNCIAR EL JUDICI INDIGNE

El judici injust està vist per sentència. De moment, s'ha acabat la farsa al Supremo; ja hem vist prou actuacions vergonyoses.

Ahir, dimecres 12 de juny ens vam trobar a les vuit del vespre a la Plaça de la Quartera de Falset. Des d'allí, ens vam dirigir en una marxa molt nombrosa fins al Jutjat de Falset, on es va llegir aquest manifest.

La concentració va ser una activitat unitària amb les entitats republicanes de la comarca.

A sota teniu un parell d'instantànies de l'esdeveniment.

Quartera-1

Els convocats van arribant a la Plaça de la Quartera de Falset.


Jutjat-2

Lectura del manifest unitari davant del Jutjat de Districte.12 de juny 2019
DIMECRES 12: PRIMER, AL JUTJAT DE FALSET

El jutge havia citat a declarar a l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, en qualitat d'investigat per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Moliné ha arribat al jutjat de Falset a quarts d'onze i s'ha trobat amb un grup de persones vingudes de tot el Priorat per donar-li escalf i acompanyar-lo. Ens volen jutjar a tots i a totes.

A sota podeu veure un moment de la concentració.

X_Moline


1 juny 2019
CANVIEM ELS CONTRACTES I ELS HÀBITS DE CONSUM

A les nostres mans està fer accions per ajudar a construir la República. Com?

Ens ho van explicar el passat divendres 31 de maig a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Priorat.

Què cal fer? Senzillament, canviar els nostres contractes i hàbits de consum. Nosaltres en podem ser els primers beneficiats. I de retruc, La República>.

A la xerrada d'en David Fernàndez, coordinador de la comissió "Fem República" de l'ANC, ens van informar de les possibilitats que tenim com a consumidors i ens van presentar el lloc web Consum Estratègic, on trobareu informació, tent per empreses com per a consumidors.

També us podeu inscriure al web sense cap compromís, i rebreu setmanalment notícies rellevants per al vostre consum. Òbviament, Consum Republicà.

Consum-1

Consum-2

Dos moments de la sessió del divendres 31 de maig.


23 Maig 2019
PRIORAT:  CANDIDATURES MUNICIPALS QUE HAN FIRMAT
EL MANIFEST D’ADHESIÓ AL MANDAT DE L'1 D’OCTUBRE


Davant de les pròximes eleccions municipals, l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat promou el vot a les candidatures que contribueixin a fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre de construcció decidida de la República Catalana.

Per aquesta raó ha demanat a les candidatures municipals que signin el Manifest d'adhesió al mandat de l'1 d'octubre.

Ara l'Assemblea Nacional Catalana al Priorat fa pública la llista de candidatures municipals del Priorat que han signat el Manifest d'adhesió al mandat de l'1 d’octubre i demana als electors que a l'hora de votar tingueu en compte aquest compromís públic i valent contra la repressió de l'Estat i de suport a la construcció de la República Catalana des dels ajuntaments del Priorat.

( La llista està actualitzada al 23/05/2019 a les 19:33 h.)

Bellmunt de Priorat
Josep Ma. Torné Secall JUNTS PER BELLMUNT DEL PRIORAT (JUNTS)

Cabacés
Jaume Pujals Pujals INDEPENDENTS PER CABACÉS-ACORD MUNICIPAL (IPC-AM)

Capçanes
Lluís del Arca JUNTS PER CAPÇANES (JXCAT-JUNTS)

Cornudella de Montsant
Meritxell Cardona López JUNTS PER CORNUDELLA DE MONTSANT (JUNTS)

Falset
Carles Brull Fornt INDEPENDENTS PER FALSET-ACORD MUNICIPAL (IPF-AM)

els Guiamets
Miquel Perelló Segura CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR-ALTERNATIVA MUNICIPALISTA CUP-AMUNT (CUP-AMUNT)

el Lloar
Jaume Montalbo JUNTS PER EL LLOAR (JUNTS)

el Masroig
Teresa Guerola INDEPENDENTS PEL MASROIG-ACORD MUNICIPAL (IPM-AM)
Roser Vives JUNTS PER MASROIG (JUNTS)

el Molar
Oscar Sanchis Bel JUNTS PEL MOLAR (JUNTS)

la Morera de Montsant
Fina Palomar Torrente ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Poboleda
Josep M. Díaz Franquet ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Porrera
Juan Carlos Garcia Vaqué JUNTS PER PORRERA (JUNTS)

Pradell de la Teixeta
Josep M. Duran Rovira JUNTS PER PRADELL DE LA TEIXETA (JUNTS)

la Torre de Fontaubella
Jaume Rofes Anglés INDEPENDENTS PER LA TORRE-ACORD MUNICIPAL (IPTF-AM)
Albert Sabaté Rull ALTERNATIVA MUNICIPALISTA DE LA TORRE DE FONTAUBELLA (TDF-AMUNT)

Torroja del Priorat
Joaquim Peri Vinyes JUNTS PER TORROJA DEL PRIORAT (JUNTS)

la Vilella Alta
Marc Vinyes Verge CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR-ALTERNATIVA MUNICIPALISTA


Municipals


18 Maig 2019
LA PLAÇA DE LES ESCOLES DE FALSET ES DIRÀ "PLAÇA PRIMER D'OCTUBRE"

El ple de l'Ajuntament de Falset va aprovar el dijous dia 16 una moció d'Independents per Falset per tal que la plaça d'Antoni Vilanova passi a dir-se " Plaça Primer d'octubre de 2017".

A finals de l'any passat, el ple de l'Ajuntament de Falset també va aprovar una moció a favor de l'absolució dels presos polítics.

Les dues mocions van comptar amb el vot favorable de l'equip de govern, mentre que les regidores del PSC es van abstenir en la votació.

Ajuntament


17 Maig 2019
EL DIJOUS, SABÍEM ON HAVÍEM D'ANAR...

Ahir dijous va fer ja DINOU MESOS que els Jordis estan tancats injustament en una presó.

Per demanar la seva llibertat i la de totes les persones injustament empresonades, exiliades i represaliades, ens vam trobar a les vuit del vespre per fer quinze minuts de silenci davant del Jutjat de Falset.

Hi van assistir també alguns candidats a ser regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses dels pobles del Priorat que van manifestar la seva denúncia de la repressió espanyola i el suport a la República Catalana.

16_Maig


26 Abril 2019
PER SANT JORDI, PARADA A LA QUARTERA

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, enguany hem muntat la nostra parada a la plaça de la Quartera de Falset.

Qui s'hi acostava va poder trobar força material de cara a les properes eleccions: estelades, pancartes i altres; però especialment llaços grocs per al balcó a preu d'oferta: només 2 €.

Si no vau arribar a temps, penseu que per la propera Fira del Vi tornerem a muntar la parada.

A sota teniu una instantània de la nostra parada.

Parada


17 Abril 2019
TORNEM DAVANT EL JUTJAT

Un cop més, hem defensat la democràcia i la llibertat al carrer.

Ahir, dimarts 16, va fer 18 mesos, UN ANY I MIG! que tenim innocents empresonats. Per això ens vam tornar a trobar, a les vuit del vespre, davant del Jutjat de Falset.

Amb el nostre silenci denunciem la IN-justícia espanyola.

16_Abril


14 d'Abril 2019
MOR NEUS CATALÀ. LA LLUITA CONTINUA.

El passat dissabte, 13 d'abril, va morir Neus Català als seu poble natal dels Guiamets.

Ella és morta. Però nosaltres continuarem la seva lluita contra el feixisme en honor seu.

Per la llibertat!

Assemblea Nacional Catalana – Priorat.


Neus_Catala
7 d'Abril 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA - ANC

Els socis i simpatitzants de l'AT del Priorat ens vam aplegar ahir un altre cop en la continuació de l'Assemblea General d'enguany. Aquest cop ho vam fer a Bellmunt del Priorat.

Entre altres punts de l'ordre del dia, hi havia la proposta i votació del nou coordinador. L'elecció va recaure en Maria Montlleó, que agafarà el relleu de Josep Maria Fort, qui havia exhaurit el període estatutari. Aquest, però continuarà formant part del Secretariat Territorial com a Vocal.

També es van debatre la situació del procés vers la independència i el Full de Ruta a aprovar a la propera Assemblea General Ordinària de l'ANC del 5 de maig.

La composició bàsica del Secretariat de l'Assemblea Territorial del Priorat ara és aquesta:
  • Coordinadora: Maria Montlleó.

  • Secretari: Roger Tarradas.

  • Tresorera: Dolors Sellés.
Els vocals actuals, amb l'addició de Josep Maria Fort, es van ratificar.

26 Març 2019
COMUNICAT DE PRIORAT PER LA INDEPÈNCIA - ANC

Denunciem l'atac de l'estat espanyol contra els símbols de la democràcia i els drets humans a Catalunya.

L'esborrada d'una bandera de Catalunya en forma de llaç pintada fa set anys en una paret de l'Institut de Falset ha posat de manifest de manera ridícula, però significativa la intenció dels hereus del franquisme d'aniquilar la simbologia catalana.

En la mesura que els símbols representen uns valors diferents dels que tenen els espanyols, imposar els símbols és el primer pas per imposar els valors. Si a Catalunya una gran majoria defensem la llibertat d'expressió i de manifestació, el respecte pels drets humans i el dret d'autodeterminació, i per tant el dret a la independència, és lògic que tinguem els nostres símbols propis: els llaços grocs, la bandera estelada, Els Segadors...

L'acció ordenada per la Junta Electoral Central, espanyola, responent a la demanda dels Ciudadanos, també espanyols, i executada pels mossos d'esquadra com a policia de la Justícia, naturalment espanyola, és un element més de la campanya orquestrada per assimilar-nos a la manera de fer i de pensar dels nostres veïns, a renunciar als valors majoritaris de la societat catalana i a adoptar els que semblen avui majoritaris entre els espanyols. Si no hi posem remei, aviat la prohibició s'anirà estenent i tornarem a veure en els llocs públics només senyals que no representen la nostra ciutadania: la bandera rojigualda, el borbó, el tricorni, l'himne...

Cal doncs reaccionar i refer el símbol esborrat a la paret de l'Institut de Falset.

Denunciem el fet a la Conselleria d'Educació i a la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

Exigim una explicació pública davant el que sembla, a més d'un atac a la llibertat d’expressió i als nostres símbols, un excés de zel injustificat.

Exigim també l'adopció de les mesures que corresponguin per restituir la pintada.

Convidem la comunitat educativa de l'Institut, l'Ajuntament i entitats de Falset i de la resta del Priorat a afegir-se a aquesta denúncia.

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana.


Paret_Institut


24 Març 2019
ASSEMBLEA GENERAL DE L'A. T. DEL PRIORAT

Com cada any, Priorat per la Independència (L'Assemblea Territorial de l'ANC al Priorat) hem dut a terme la nostra assemblea anual.

Aquesta vegada la vam fer a Marçà, el 23 de març, al local del Casal Marçalenc.

Es va fer el resum d'activitats de l'any passat, tot informant als assistents de diverses iniacitives per al futur immediat i de l'estat de comptes.

Tal com és obligat, també s'ha renovat parcialment la Junta, resultant escollit Roger Tarradas com a Secretari. En una nova sessió, el dissabte 6 d'abril, es completarà la renovació.

17 Març 2019
LA MANIFESTACIÓ A MADRID, UN ÈXIT

Després de ser presents a moltes capitals del món per denunciar el judici amb què pretenen escarmentar els nostres representants socials i polítics, i de passada fer-nos por a tots els altres, vam anar a la capital del regne d'Espanya.

El 16 de març, l'assemblea exterior de l'ANC a Madrid i diversos col·lectius i organitzacions republicanes organitzaren una manifestació per reclamar la llibertat, denunciar el judici i defensar el dret d'autodeterminació.

Més de 500 autocars, diversos trens AVE i vols especials van sortir de Catalunya per anar a trobar-nos a Atocha. Del Priorat van sortir dos autocars, més moltes persones que van anar-hi en tren o pels seus mitjans.

A sota teniu una foto amb la presència d'alguns prioratins.

Madrid_1903-1

→ PER ENFORTIR L'ANC,  FEU-VOS-EN SOCI/SÒCIA  (5 €/mes
16 Febrer 2019
BARCELONA ES DESBORDA EN DEFENSA DEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ

Missatge clar i contundent dels carrers de Barcelona: l'autodeterminació és un dret, i no pas un delicte. Al voltant de 500.000 persones ha col·lapsat la Gran Via de Barcelona des de primera hora de la tarda, en una manifestació multitudinària en la setmana que ha començat al judici a l'1-O.

La manifestació ha estat una mostra clara de la transversalitat i pluralitat de la societat, ja que hi han participat activament entitats de caire molt divers. A més de l'Assemblea, hi han intervingut Òmnium Cultural, l'AMI, l'ACDC, els CDR, Unió de Pagesos, Irídia, Novact, entitats de Madrid i representants de partits polítics com Elsa Artadi, Gabriel Rufián, Natàlia Sànchez i Joan Josep Nuet. També hi ha hagut una representació dels sindicats USTEC i Intersindical-CSC.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, també hi han assistit.

Des del Priorat hem organitzat els autobusos disponibles aquell dia, a més de molts cotxes particulars. La Gran Via estava atapeïda, pràcticament no es podia caminar.

Manifestacio_16F
2 Febrer 2019
DENUNCIEM AL MON LA INJUSTÍCIA ESPANYOLA

Solidaritat amb les preses i presos

El dia primer de febrer, vam acudir -ben d'hora, ben d'hora...- a Mas Enric per acompanyar a la Carme.

El mateix dia, a quarts de vuit del vespre, ens vam concentrar a Falset, a la plaça de la Quartera, Per denunciar la falsa justícia d'aquest Estat.

La concentració es va fer sota una pancarta de denúncia (Make a move) adreçada a la resta d'Europa i penjada al balcó de l'ajuntament. Pancartes com aquesta també es van instal·lar a molts pobles del Priorat.

A sota teniu unes instantànies de la concentració i de les pancartes (Falset i Porrera).

Quartera_1_Febrer

Quartera_2_Febrer

Porrera_1_Ferrer

17 Gener 2019
FINS GUANYAR LA REPÚBLICA!

El dimecres 16 ens vam tornar a concentrar davant del Jutjat de Falset. Un cop més, vam fer un silenci per la llibertat.

Alhora també vam manifestar la nostra protesta per les detencions arbitràries d'alcaldes i altres activistes fetes aquell mateix matí a Girona. Persones preses, exiliades, perseguides, detingudes indignament... Continuem denunciant-ho des dels pobles del Priorat. I no pararem fins desempallegar-nos de la monarquia, la justícia i l'estat franquistes. Fins guanyar la República catalana.

Falset_16-01-19

14 Gener 2019
HEM CANTAT I BALLAT PER LA CARME!

El dissabte 12 de gener diversos autocars i cotxes particulars del Priorat ens vam arribar fins a Mas d'Enric, on encara està empresonada la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Vam fer-hi ballada de gegants. de sardanes i de jotes, parlaments, cantada de cançons amb prop de 200 cantaires i vermut. En total ens vam aplegar, entre el Priorat, La Conca de barberà i altres llocs, vora dues mil persones.

A sota podeu veure un vídeo de cinc minuts amb alguns moments de l'acte.(Vídeo per cortesia de Catcarrasquet)


Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2018.