PPI


Presentacio Actualitat


== Trobareu les darreres novetats en aquesta pàgina. ==

CONEIXEU LA CONFERÈNCIA NACIONAL
DEL MOVIMENT CIVIL INDEPENDENTISTA?


Doncs el divendres 24 de febrer a les 19:30 h, la podreu conèixer millor. Tindrem amb nosaltres el vicepresident de l'Assemblea, Jordi Pesarrodona, que ens parlarà sobre aquesta iniciativa.

Tothom hi és convidat.

La Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista està convocada per als dies 11 i 12 de març a Barcelona, al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El dissabte dia 11, a les 9.30 h es donarà el tret de sortida als debats de les entitats, que duraran fins a les 14 h. A partir de les 16 h serà el torn dels particulars, que tindran fins a les 20.30 h per debatre els diferents temes. El diumenge 12, a la tarda, se celebrarà l'acte de cloenda, on s'exposaran les conclusions més rellevants dels debats.


Pesarrodona
ENDARRERE AQUESTA GENT TAN UFANA I TAN SUPERBA!

Unes 30.000 persones vam assistir a la protesta que l'ANC, Òmnium, el Consell de la República i altres entitats van organitzar el dijous 19 a Montjuïc (Barcelona) en resposta a la trobada Sánchez-Macron.

La premsa s'ha fet ressó de l'èxit de la manifestació; la unitat i la transversalitat de la convocatòria estava garantida per les gairebé 40 entitats de la societat civil.

Com altres vegades, vam organitzar un autobús des de Falset, amb parada a Riudecols. Vam sortir ben d'hora per poder ser a Barcelona a les 9 del matí. Els caps dels governs espanyol i francès van ser rebuts amb una xiulada massiva de protesta —que va durat diversos minuts— per mostrar el desacord del moviment independentista cap a la cimera.

Com deia el lema de la manifestació...

    AQUÍ NO S'HA ACABAT RES: INDEPENDÈNCIA!

Barcelona_23-01-19


EL 6 DE DESEMBRE VAM TORNAR A BARCELONA

El passat dimarts 6 de desembre va haver-hi manifestació a Barcelona. Com altres vegades, vam organitzar el transport en bus des de Falset.

La manifestació, convocada per l'Assemblea, era en contra del nou delicte de desordres públics agreujats, que suposaria un atac directe als drets fonamentals de llibertat d'expressió i manifestació.

El lema era clar i català:

Cap pacte amb l'Estat espanyol per empresonar-nos. Independència, ara!.

Una riuada de manifestants vam sortir del Pla de Palau per arribar, Laietana amunt, fins a omplir la Plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, on va haver-hi un acte polític.

Manif_BCM_221206


ES CONFIRMA L'ÈXIT DE LA DIADA DEL 2022

La manifestació de la Diada Nacional de Catalunya ha tornat a ser un èxit de convocatòria, superant el nombre d'assistents i els busos de l'any passat i validant una vegada més el suport de la societat civil al moviment independentista.

700.000 persones han participat a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona.

Aquest èxit també ha quedat palès en l'increment de busos, fins a 240, entre els quals els del Priorat.

Diada_220911


SI HI HA UNA COSA SEGURA, ÉS LA NOSTRA VOLUNTAT.

S'acosta l'Onze de Setembre. Ha passat una altre any amb ombres de pandèmia. Com diu el motiu de l'Assemblea per aquest curs, Només el poble i la societat civil organitzada podrem assolir la independència, no es pot esperar res més dels partits.

Per això, com fa gairebé cinc anys, ens vam reunir un altre cop davant del Jutjat de Falset ahir dissabte 16 de juliol al vespre per manifestar-nos en silenci, bo i reivindicant la nostra Llibertat i la República Catalana.

La nostra voluntat s'ha mantingut immutable tots aquests anys, fes fred o calor.

Silenci_juliol_22


HEM TORNAT AL CARRER EN DEFENSA DEL CATALÀ

Tots som conscients dels atacs que rep la nostra llengua des de l'Estat, tant des del poder judicial com de l'executiu i el legislatiu. Lamentablement, alguns d'aquests atacs també venen de ciutadans residents a Catalunya, i troben ressò en sentències judicials aberrants.

Més lamentable encara és que, a la cerca d'una acció consensuada, els partits polítics que es diuen independentistes no ofereixen una resposta adient. Per això cal recordar-los-hi que nosaltres volem defensar el català, a l'escola i on calgui.

Per això. ANC del Priorat, juntament amb el Casal Carrasclet hem convocat una concentració en defensa del català el passat 26 de maig a la Plaça de la Quartera de Falset.

Falset_220526-1


COMMEMORACIÓ DE l'1 D'OCTUBRE AL PRIORAT.

Ahir, 1 d'Octubre, va fer 4 anys del Referèndum d'Independència que es va celebrar (i guanyar) el 2017, l'any que ens vam autodeterminar.

Unilateralment, com es fa gairebé sempre.

El Priorat hi va participar massivament, i en el seu quart aniversari ho ha recordat com calia.

Hem preparat una pàgina amb un petit recull de fotos dels actes celebrats a Falset i altres pobles del Priorat. La trobareu aquí.

Però si voleu, podeu clicar també al damunt de l'urna, a veure què surt...Ofrena_Carrasclet

QUAN CONVÉ, SEMPRE HI SOM...

Enguany hem tornat a celebrar l'Onze de Setembre amb activitats semblants a les d'altres anys.

Al matí, i com cada any (i ja en fa 9) vam participar en l'acte que el Casal Carrasclet convoca davant del monument del Carrasclet, a Capçanes, per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

Després, per la tarda, vam anar a la manifestació a Bacelona, per la qual l'ANC Priorat va organitzar autocars com els altres anys. Malgrat la pandèmia, la manifestació va ser prou nombrosa, amb centenars de milers de persones que la Via Laietana no podia engolir.

Tothom va poder sentir el clam del poble català, que no dona la lluita per acabada fins que arribi la nostra independència. Com deia una pancarta, ni pactes ni renúncies ens faran desviar del nostre objectiu.

Via_Laietana


= L'EINA QUE ENS CAL =

JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

L'1-O Catalunya va iniciar el camí de la República.

El Consell de la República és una organització al marge de la legalitat dels espanyols, i serà l'instrument per acabar entre tots el que aquell dia vam començar. Ja en som vora els 100.000.

Uniu-vos-hi! En trobareu més informació a la seva pàgina web.

Consell_Republica

El Priorat per la Independència és l'assemblea territorial de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) al Priorat.

Aquesta assemblea territorial ha de fer el full de ruta a nivell comarcal que permeti avançar cap als objectius de les assemblees territorials i que són:
picr   L'Assemblea Nacional Catalana és una realitat derivada del Moviment de Consultes Populars que va tenir lloc durant els anys 2009 al 2011 per tot el Principat i en el qual també van participar diversos pobles de la nostra Comarca. Com aquest moviment, l'ANC es defineix com una plataforma transversal i no partidista en el qual hi té cabuda, a títol individual o d'entitat, tothom qui vulgui l'alliberament de la nostra Nació.
  Nota: Aquest lloc web NO USA galetes (cookies) de tercers ni pròpies, a banda de les estrictament necessàries per a la correcta visualització.   


Logo_PPI