Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2022.

Activitats


20 desembre 2021
EL CONCERT DE LLUÍS LLACH, UN ÈXIT

El mateix dissabte 18 de desembre al vespre va tenir lloc el concert de Lluís Llach a Barcelona.

Aquest acte estava organitzat pel Debat Constituent amb l'objectiu de donar impuls a la participació ciutadana en aquest procés. Moltes persones del Priorat també hi va assistir i poden donar testimoni d'una nit inoblidable.

A sota podeu veure un parell de moments de l'acte, que va omplir (un cop més) el Palau Sant Jordi.

Concert_Llach-1

Concert_Llach-2

20 desembre 2021
PEL FUTUR DEL CATALÀ I DE L'ESCOLA CATALANA, INDEPENDÈNCIA!

El dissabte 18 de desembre pel matí l'Assemblea i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana van organitzar una columna reivindicativa, a la manifestació de Som Escola, que va sortir de la cruïlla de Passeig de Sant Joan amb València per defensar i reivindicar la immersió lingüística.

Abans de començar la marxa hi va haver un breu acte polític on van intervenir les organitzacions convocants: l'Assemblea Nacional Catalana, la CAL, i altres representants de la comunitat educativa: USTEC·STEs, Intersindical-CSC, FNEC i SEPC.

Malgrat que la premura de temps no ens va permetre organitzar cap autocar, molts prioratins i prioratines hi van fer cap amb els seus propis mitjans o altres autocars. La manifestació va aplegar desenes de milers de persones. A sota en teniu unes instantànies.

Manif_BCN_2112-1

Manif_BCN_2112-2

17 desembre 2021
FACI FRED O CALOR, LA NOSTRA ACTITUD ÉS FERMA

El dijous passat era dia 16. En un moment en que veiem que la repressió de l'Estat Espanyol incloent-hi els seus poders, especialment el judicial, s'acarnissen amb nosaltres, no podíem restar aturats. El compromís i l'organització de la gent són indispensables per guanyar la llibertat.

Malgrat el fred i la boira, continuem amb les nostres concentracions mensuals per denunciar la repressió espanyola i reividicar la Llibertat i la República Catalana.

Així, doncs, ens vam trobar davant del Jutjat de Falset, com cada dia 16, per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Falset_211216

28 novembre 2021
DEBAT CONSTITUENT A FALSET

Ahir 27 de novembre al migdia va tenir lloc a l'absis del Castell de Falset la presentació de la fase participativa del Debat Constituent.

Vam tenir la presència de'n Lluís Llach, qui ens va parlar de l'origen i objectius del Debat Constituent. El Debat Constituent és l'oportunitat que tenim ara els ciutadans de decidir com volem que sigui el nostre futur, i com volem que sigui el lloc on volem viure. Les nostres veus arribaran al Parlament de Catalunya.

L'acte va comptar amb notable participació de prioratins i persones del camp de Tarragona.

Llach
18 novembre 2021
LA REPRESSIÓ CONTINUA, NOSALTRES TAMBÉ.

El passat dimarts era dia 16. El dia del mes en que, des de fa més de quatre anys, reividiquem els presos i els exiliats per la llibertat de Catalunya. És cert que alguns presos estan en llibertat condicional a causa de la pressió de les Institucions Europees.

Això pot fer pensar que ja no són necessàries aquestes concentracions, però dissortadament no és així. Milers de ciutadans estan amenaçats —o directament represaliats— pel poder repressiu (Judicial i Executiu) espanyol.

Per esbandir qualsevol dubte, el mateix dimarts vam fer una reunió per valorar la continuitat d'aquesta acció.

El resultat,com és fàcil imaginar, va ser de continuar amb aquestes concentracions o semblents per denunciar la repressió espanyola i reividicar la Llibertat i la República Catalana.

Falset_211116

2 d'octubre 2021
Ahir, 1 d'Octubre, va fer 4 anys del Referèndum d'Independència que es va celebrar (i guanyar) el 2017, l'any que ens vam autodeterminar.

Unilateralment, com es fa gairebé sempre.

El Priorat hi va participar massivament, i en el seu quart aniversari ho ha recordat com calia.

Hem preparat una pàgina amb un petit recull de fotos dels actes celebrats a Falset i altres pobles del Priorat. La trobareu aquí.

Però si voleu, podeu clicar també al damunt de l'urna, a veure què surt...

25 setembre 2021
UN ALTRE DISBARAT DE L'ESTAT ESPANYOL...

Amb l'ajut d'un dels seus "super-jutges", en Llarena. El President Puigdemont es va desplaçar el dia 23 a l'Alguer (Sardenya), procedent de Brusseles, per tal d'assistir a l'aplec internacional Adifolk i reunir-se amb el president de la regió autònoma sarda i el síndic de l'Alguer.

En arribar a l'aeroport el va retenir la policia fronterera italiana per posar-lo l'endemà a disposició dels jutges de la cort d'apel·lació de Sàsser, els qui —naturalment— van decretar la seva immediata llibertat.

Tot plegat a causa de que l'Estat Espanyol, contràriament al que va dictaminar el Tribunal General de la Unió Europea, no va retirar l'ordre (manifestament injusta i no ajustada a dret) que tenia en contra d'ell. Així, doncs, es va comportar una altra vegada com un estat manipulador i mentider.

Amb aquest motiu es va convocar una concentració davant el consolat d'Itàlia a Barcelona a les 9 del matí. Evidentment, a nosaltres ens era pràcticament impossible assistir-hi, però l'ANC del Priorat, juntament amb Òmnium Cultural ens vam adherir a les concentracions convocades per l'Associació de Municipis per la Independència davant dels ajuntaments de cada poble, a les vuit del vespre.

Un cop més, l'estat Espanyol ha actuat com una república bananaera i no ha perdut l'ocasió de fer, un cop més, el ridícul, segons l'expressió del mateix President Puigdemont.

A sota teniu com a mostra unes instantànies de les concentracions a Falset, Cornudella i la Torre de Fontaubella, on es va llegir aquest manifest de l'ANC.

Concentracio_Quartera-1

Vista parcial de la concentració a La Quartera.

Concentracio_Quartera-2

Maria Montlleó, coordinadora de l'ANC-Priorat llegint el manifest.

Concentracio_Cornudella

Concentració també davant l'Ajuntament de Cornudellat.

Concentracio_La_Torre_F

La Torre de Fontaubella també va fer la seva concentració.

18 setembre 2021
EL DIJOUS ERA DIA SETZE...

I ja sabeu que aquest dia del mes tenim una cita davant del Jutjat de Falset. La repressió continua, i encara augmenta quan s'acosta l'anomenada "Taula de Monòleg".

Fa ben poc hem sabut que la fiscalia de l'Estat vol jutjar i condemnar Tamara Carrasco i que un grup de CDR és acusat de terrorisme. Un parell d'exemples que s'afegeixen a les més de tres mil persones que estan amenaçades o directament represaliades, sense comptar els exiliats que no poden tornar malgrat poder-se moure lliurement per tot Europa.

Algú ens vol fer creure que s'ha passat pàgina, però no és així, ja sabem que l'Estat Espanyol és venjatiu.

Per molts, res no ha canviat. I per nosaltres tampoc. Per això ens hem trobat, com cada mes, davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Silenci_2109

12 setembre 2021
QUAN CONVÉ, SEMPRE HI SOM...

Enguany hem tornat a celebrar l'Onze de Setembre amb activitats semblants a les d'altres anys.

Al matí, i com cada any (i ja en fa 9) vam participar en l'acte que el Casal Carrasclet convoca davant del monument del Carrasclet, a Capçanes, per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

Després, per la tarda, vam anar a la manifestació a Bacelona, per a la qual l'ANC Priorat va organitzar autocars com les altres vegades. Malgrat la pandèmia, la manifestació va ser prou nombrosa, amb centenars de milers de persones que la Via Laietana no podia engolir.

Tothom va poder sentir el clam del poble català, que no dona la lluita per acabada fins que arribi la nostra independència. Com deia una pancarta, ni pactes ni renúncies ens faran desviar del nostre objectiu.

Ofrena_Carrasclet

Via_Laietana

30 d'agost de 2021
PONTS PER LA INDEPENDÈNCIA - 2

El passat cap de setmana molts ciutadans van acabar les vacances i han anat tornant cap a casa.

Tal com vam fer a l'inici del mes, ens hem aplegat als ponts sobre les autopistes i carreteres principals per recordar als automobilistes que continuem la nostra lluita per guanyar la independència.

Al Priorat ens vam tornar a trobar ahir diumenge al pàrquing de l'Euterpe, des d'on ens vam desplaçar fins al pont de la rotonda de Marçà sobre la N-420.

Ponts_Indep-4

Aquesta vegada, també amb la pancarta nova...

17 d'agost 2021
UNA ALTRA FESTA MAJOR... SENSE OBLIDAR ELS REPRESALIATS

Estem al mig d'agost i molts pobles fan, han fet o faran aviat, la seva Festa Major. Mentrestant molts ciutadans continuen veient amenaçada la seva llibertat. Tenim persones exiliades, encausades, multades i embargades per haver defensat la llbertat de tothom.

Per tant, cal que contuinuï la nostra lluita, hem d'aconseguir aturar la represió. Un cop més, ahir dilluns ens hem trobat al davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Silenci_2108

Festa Major a Falset, però hi ha un temps per recordar els represaliats.    Foto: N. Baixeras.

4 d'agost 2021
PARADA AL MERCAT DE FALSET

Com altres anys, enguany hem tornat a obrir la paradeta els dimarts d'agost al Mercat Setmanal de Falset.

Allí s'hi han pogut encarregar les samarretes i adquirir tiquets per als autocars eper a l'Onze de Setembre, a més de rebre informació sobre les properes mobilitzacions.

Qui s'ha fet soci o sòcia de l'ANC a la parada ha rebut ja la samarreta de regal.

A sota podeu veure una foto de la parada.

Parada_Agost21-1

2 d'agost 2021
PONTS PER LA INDEPENDÈNCIA

Com altres anys, el cap de setmana d'inici (o tornada, per alguns) de vacances, ens hem aplegat als ponts sobre les autopistes i carreteres principals per recordar als automobilistes que continuem la nostra lluita per guanyar la independència.

Al Priorat ens vam reunir ahir diumenge primer d'agost al vespre al pont de la rotonda de Marçà sobre la N-420 amb les nostres banderes estelades.

A sota teniu un parell d'instantànies de l'acció.

Ponts_Indep_2108-1

Una bona colla dalt del pont, amb estelades de tota mena. Foto: F. Colom.

Ponts_Indep_2108-2

Això és el que veien els automobilistes des de la carretera N-420. Foto: M. Pellejà.
29 juny 2021
TRAVESSA PER LA LLIBERTAT

El passat dia 22 la Travessa per la Llibertat va passar pel Priorat. Molts de nosaltres vam acompanyar els consellers Jordi Turull i Josep Rull juntament amb la consellera Meritxell Borràs i moltes persones vingudes d'arreu.

El recorregut d'aquell dia va anar des d'Albarca fins a la Cartoixa d'Escaladei, sortint d'Albarca al voltant de les set del matí per arribar a Escaladei a les dues de la tarda.

En trobareu un gràfic animat en aquest vídeo

A Priorat per la Independència vam organitzar un autobús per retornar els participants d'Escaladei a la Morera de Montsant i Albarca on estaven aparcats els cotxes particulars que s'havien utilitzat al matí per incorporar-se a la travessa.

Podeu veure un breu resum en vídeo d'aquesta etapa, i també un altre vídeo més llarg amb els parlaments a EscalaDei, davant mateix del monestir.

Travessa_Escaladei

17 juliol 2021
LA LLUITA CONTINUA...

Ahir divendres 16 no vam reivindicar la llibertat dels presos. Fa dies que són al carrer (en llibertat provisional) i amb la dignitat intacta si no acrescuda. L'estat dels espanyols no ha pogut resistir la pressió i, per evitar mals majors, ha hagut de deixar anar llast.

La pressió i la denúncia de tanta gent durant tant temps ha fet efecte: ha arribat a Europa i al món i Espanya s'ha vist retratada al costat dels estats més retrògrads.

Però la lluita continua. Hem d'aconseguir aturar la represió contra totes les persones encausades, multades, embargades i exiliades per haver defensat la llbertat de tothom.

Per això ens vam aplegat —un cop més— al davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

La repressió no ens atura.    Lluitem i guanyem la independència!

Silenci_2107

Fotografia: Josep Maria Fort.

16 juny 2021
AVUI DIMECRES HA ESTAT DIA 16...

I com sabeu, cada dia setze del mes tenim un compromís (des de fa més de tres anys): ens trobem a les vuit del vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

En aquests dies on l'Estat ens parla d'indults —que no esmenaran les sentències injustes— i de "girar full" ens apareix amb el seu tarannà de sempre: l'actitud superba i venjativa que no s'esmena.

Nosaltres continuem reivindicant la llibertat de les persones injustament empresonades i sense els seus mínims drets des de fa tres anys i vuit mesos.

Cada cop és més clar: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. I també la nostra pròpia llibertat.

Silenci_21-06

22 maig 2021
EL DIUMENGE TAMBÉ VAM COMPLIR

Aquest mes de maig el dia 16 va caure en diumenge. Com cada dia 16 del mes (i ja fa més de tres anys que ho anem fent) ens hem trobat davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Com veiem, l'actitud venjativa de l'Estat no s'atura: nosaltres tampoc. Tres anys i set mesos amb persones injustament empresonades i sense els seus mínims drets.

Cal recordar-ho un cop més: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. I també la nostra pròpia llibertat.

Silenci_2105

19 d'abril 2021
PER L'ANIVERSARI DE LA REPÚBLICA HEM DEMANAT LLIBERTAT

Hi ha efemèrides plaents, i altres doloroses. El passat 14 d'abril, ha fet 90 anys que el President Macià va proclamar la República Catalana a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Aquesta República, gràcies a la intervenció espanyola, només va durar tres dies.

Però el passat divendres 16 ha fet tres anys i mig que tenim persones injustament empresonades. També desproveïdes dels seus mínims drets (tercer grau) a causa d'una "justícia espanyola" venjative.

Un cop més ens hem trobat davant del Jutjat de Falset a quarts de vuit del vespre.

Recordem-ho un altre cop: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades i també la nostra pròpia llibertat. Només amb la independència tindrem un estat digne i podrem desfer-nos de la repressió.

Silenci_2104-1


11 d'abril 2021
ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE L'A. T. DEL PRIORAT

La pandèmia continua activa, i això ha obligat —per segon any consecutiu— a endarrerir l'Assemblea Anual Ordinària del Priorat. Però finalment vam poder reunir-nos el divendres 9 d'Abril. L'espaiosa Sala d'Actes del Consell Comarcal, juntament amb les mesures sanitàries de prevenció per la COVID-19 ho van permetre sense risc per als assistents.

Entre els diversos punts de l'ordre del dia (informe d'activitats, estat de comptes, informació sobre les properes campanyes...) hi havia la renovació de càrrecs al Secretariat; (especialment el de secretaria), per tal de cobrir la baixa de l'anterior secretari, l'enyorat Roger Tarradas.

No va ser possible, però s'ha facultat al Secretariat per tal que cerqui en breu una persona adequada per aquesta funció. Dins del mateix punt també es va aprovar la incorporació al Secretariat de Mercè Tost com a Vocal.

Assemblea_2104

17 març 2021
PER DENUNCIAR LA INJUSTÍCIA

Hem tornat a retrobar-nos davant el Jutjat de Falset. En silenci durant 15 minuts hem repassat mentalment totes les injustícies que han de patir compatriotes nostres pel fet de voler un país lliure,

Ens els hem fet presents i ens hem conjurat per continuar la lluita sense defallir.

Mentre duri la repressió, continuarem l'acció cada dia 16.

Pensa si tu també hi pots col·laborar. Thi convidem. Si ho proves, repetiràs.

Silenci_2103-1

A sota hi teniu una panoràmica, més adequada per al format durant la pandèmia...

Silenci_2103-2

Fotografia panoràmica del 16 de març. Crèdits: Núria Baixeras


10 de març 2021
SEMPRE AL COSTAT DELS NOSTRES PRESOS I PRESES POLÍTICS, EXILIATS I EXILIADES

Un cop més, l'Estat venjatiu, després de comprovar que som més del 52%, va revocar el tercer grau a les persones preses polítiques. Això després de les manipulacions per tal que el Parlament Europeu retirés la immunitat als parlamentaris independentistes exiliats.

Atenent a la crida de l'ANC i Òmnium vam tornar a les places per denunciar el franquisme de la "Justícia" i l'Estat espanyol.

Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. La nostra llibertat. Només amb la independència podrem tenir un estat digne i desfer-nos de tanta repressió.

A Falset, com a altres pobles de tot el país, ens vam concentrar ahir al vespre a la Quartera. Adjunt trobareu el corresponent Manifest de l'ANC.

Quartera_210309
3 de març 2021
GOVERN INDEPENDENTISTA ARA!

El diumenge 28 de febrer hem sortit al carrer per reclamar un govern de concentració independentista!

És l'hora que la societat civil deixi clar quin és el camí que han de seguir les candidatures independentistes, després d'assolir el 52% dels vots independentistes a les eleccions al Parlament.

La concentració va ser al migdia a la plaça Catalunya de Barcelona.

En el mateix sentit, us animem a signar i compartir aquest manifest que reclama un govern independentista per fer realitat el missatge de l'1 d'octubre. Ja en som molts, però n'hem de ser més:

Som_52_BCN
2 de març 2021
CONCENTRACIÓ A LA QUARTERA

No_Silenciar

Contra la repressió! Independència i justícia social ara!

El passat dissabte 27 de febrer el Casal Carrasclet i l'ANC-Priorat vam convocar una concentració amb aquest lema (tenint també en compte les mesures preventives per la pandèmia) a la Plaça de la Quartera de Falset.

Des de l'Assemblea hem reclamat, a més, als partits independentistes un GOVERN PER A FER LA INDEPENDÈNCIA. Que tots assumeixin la seva responsabilitat, TOTS.

Quartera_210227
16 febrer 2021
AQUEST DIMARTS HI HEM TORNAT, COM SEMPRE

Des de fa més de tres anys que cada dia pensem en les persones injustament empresonades i exiliades.

El dia 16 de cada mes, però, ho manifestem públicament amb el nostre Silenci per la Llibertat davant del Jutjat de Falset. Com sempre, hem denunciat la injustícia i demanat la llibertat i l'amnistía.

Aquest dimarts, però, s'hi ha afegit la necessària denúncia per l'empresonament de Pablo Hasél, perpetrat avui mateix. Hem comptat també amb la presència dels companys del Casal Carrasclet, que s'han afegit a la concentració per demanar l'alliberament d'en Pablo Hasél.

En acabar el Silenci, hem llegit aquest manifest.

Tot seguit hem manifestat el nostre record i un fort aplaudiment a la memòria d'en Roger Tarradas.

Silenci_2102-131 de gener 2021
ROGER TARRADAS: UN PUNTAL DE L'ANC-PRIORAT

Malauradament, la tarda del passat dijous, 28 de gener, el nostre company Roger Tarradas ens ha deixat. La seva persona és indestriable de l'ANC-Priorat. En va ser un dels primers promotors, a l'inici del 2012, i va ser escollit el primer coordinador de la nostra Assemblea Territorial. Més endavant, també va formar part del Secretariat Nacional en representació de les nostres comarques.

La malaltia se l'ha endut, però fins a l'últim moment, mentre la salut li ho va permetre, va estar actiu i amb ganes de treballar per la nostra causa, la causa de la independència d'aquest país, que ens ha de permetre construir la República Catalana. Darrerament desenvolupava les funcions de Secretari de l'Assemblea Territorial del Priorat.

Per ell i tants d'altres que no ho han pogut veure i per tots els que vindran, també hem de seguir, com ell mateix, amb la il·lusió que ens mou.

Et trobarem a faltar, Roger. Allà on vagis, que trobis la pau, company.

Tarradas_Forcadell

Roger Tarradas el 2013 a Falset, amb la M. H. Presidenta Carme Forcadell.

Roger_Parada

El company Roger, des del començament sempre a primera línia, donant la cara.

17 de gener 2021
SUMEM SILENCIS PER DENUNCIAR LA INJUSTÍCIA

Amb neu o sense, el nostre silenci es deixa sentir!

En temps de pandèmia i carrers gelats, també hem sumat silencis. A més de les mesures extraordinàries que ens obliguen al confinament municipal (els efectes del qual és deixen sentir més en pobles com els nostres) ara s'ha afegit la generosa nevada, que també ha comportat alguns desgradables incidents. Tot plegat desaconsellava reunir-se per fer el nostre Silenci mensual. Aquest fóra el trentanovè...

Per això vam proposar aquestes accions:
  1. A les 19.00 h, allà on siguem, fem el Silenci individualment o en petits grups.

  2. Gravem 10 segons d'un vídeo de l'acció, sense cap so, amb imatges explicatives del motiu de la denúncia.

  3. Enviem el vídeo per correu electrònic al Jutjat amb el missatge:
    "Senyora jutgessa, us demanem que feu arribar aquest vídeo als màxims representants del poder judicial espanyol".

  4. Compartim els vídeos a les xarxes.
A sota trobareu un petit reportatge de gràfic amb mostres d'algunes activitats fetes el dissabte 16 a les set del vespre. Com sempre, el nostre record amb les persones preses i exiliades. La neu no ha fet callar la denúncia de la repressió, com tampoc ho ha fet la Covid-19.

Silenci_2101-1

4 exemples de petites concentracions a Bellmunt, Capçanes i La Torre de Fontaubella.


Silenci_2101-2

A Falset molts van preferir donar testimoni i denunciar la injustícia des de casa.


Silenci_2101-3

També es va fer així a altres pobles, com Els Guiamets, El Masroig o La Figuera.


Whatsapp_16-600

Finalment es van enviar els vídeos obtinguts al Jutjat de Falset.Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2020.