Novetats
ATENCIÓ: Durant uns dies, aquest web no es podrà actualitzar.

Us tindrem al corrent de les novetats mitjançant les llistes

de correu  i  de WhatsApp.  I com sempre, al nostre correu

electrĂ²nic:  priorat@assemblea.cat . Disculpeu la molèstia.8 d'Agost 2022
AUTOBUSOS PER A L'ONZE DE SETEMBRE

Ja veiem el que podem esperar dels partits: ben poca cosa. Nomès el poble i la societat civil organitzada podrem assolir l'independència.   Demostrem que nosaltres sí que estem per la feina; manifestem-ho, malgrat els desenganys, aquesta  Diada del 2022 .

Enguany l'ANC del Priorat també organitzem autobusos per assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona.

Podeu adquirir els tiquets a la parada del Mercat de Falset. Recordeu que hi serem tots els dimarts del mes d'agost pel matí, llevat del dia 16, que coincideix amb la Festa Major.

També podeu encomanar les samarretes, comprar marxandatge de l'ANC i rebre informarció sobre les properes mobilitzacions.

A partir del divendres 12 també podreu trobar els tiquets a la Ferreteria Martí de Falset.


Autocar_Domenech

30 de Juliol 2022
PARADA AL MERCAT DELS DIMARTS

Com altres anys, ANC-Priorat obrirà una parada al Mercat de Falset del dimarts.

Estarem a la vostra disposició tots els dimarts del mes d'agost pel matí, llevat del dimarts 16, que coincideix amb la Festa Major.

Podreu encarregar les samarretes per a l'Onze de Setembre, adquirir marxandatge de l'ANC i informar-vos sobre les properes mobilitzacions.

Parada_Agost

Parada_Agost-22

17 de Maig 2022
JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Per fer-ho possible, és imprescindible la participació de tothom.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. A través d'aquest registre podrem prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

Us podeu registrar ara mateix en aquesta pàgina.

Tanmateix, l'ANC considerem que s'hauria de dir Consell DE la República perquè la República ja ha nascut i ja s'ha declarat.

Amunt Tornar a la pàgina principal.


Activitats


17 de juliol 2022
SI HI HA UNA COSA SEGURA, ÉS LA NOSTRA VOLUNTAT

S'acosta l'Onze de Setembre. Ha passat una altre any amb ombres de pandèmia.

Com diu el motiu de l'Assemblea per aquest curs, Només el poble i la societat civil organitzada podrem assolir la independència, no es pot esperar res més dels partits.

Per això, com fa gairebé cinc anys, ens vam reunir un altre cop davant del Jutjat de Falset ahir dissabte 16 de juliol al vespre per manifestar-nos en silenci, bo i reivindicant la nostra Llibertat i la República Catalana.

La nostra voluntat s'ha mantingut immutable tots aquests anys, fes fred o calor.

Silenci_juliol_22

17 de juny 2022
MALGRAT LA CALOR, NOSALTRES NO DEFALLIM

Doncs si, aquests dies ha fet (i fa) una calor excessiva. Però ahir era dia 16, i nosaltres vam tornar al davant del Jutjat de Falset per manifestar-nos en Silenci.

Mantenim la denúncia, faci fred o calor.

Falset_22-06-16


27 de Maig 2022
TORNEM AL CARRER EN DEFENSA DEL CATALÀ

Tots som conscients dels atacs rep la nostra llengua des de l'Estat, tant des del poder judicial com de l'executiu i el legislatiu. Lamentablement, alguns d'aquests atacs també venen de ciutadans residents a Catalunya, i troben ressò en sentències judicials aberrants.

Més trist és encara que, a la cerca d'una acció consensuada, els partits polítics que es diuen independentistes no ofereixin una resposta adient. Per això cal recordar-los-hi que nosaltres volem defensar el català, a l'escola i on calgui.

L'ANC del Priorat, juntament amb el Casal Carrasclet hem convocat una concentració en defensa del català ahir dijous 26 de maig, a la Plaça de la Quartera de Falset.

Durant la concentració, es va llegir aquest Manifest.

A sota hi podeu veure unes instantànies.

Falset_220526-1

Falset_220526-2

Falset_220526-3
17 de maig 2022
UN ALTRE SETZE, UN ALTRE TESTIMONI

I nosaltres, com sempre, ens hem trobat al vespre davant del Jutjat de Falset per manifestar-nos en Silenci. Donar testimoni és el que cal, rebutjant les intromissions de la "justícia" espanyola en les decisions del nostre Parlament.

Ja veiem cada dia que només amb la República tindrem la Llibertat.

Aquesta vegada hem tingut la presència de l'honorable Jordi Turull, conseller del Govern de l'U d'octubre, qui ha compartit el Silenci amb nosaltres.

Al final de l'acte va dialogar amb els presents i va contestar les nostres preguntes.

Falset_22-05-16-1

Falset_22-05-16-2

Falset_22-05-16-3

Trobareu també un breu vídeo amb part de la seva intervenció.

Crèdits: Meritxell Cardona, ANC Priorat.

17 d'abril de 2022
AHIR ERA SETZE D'ABRIL

I com el dia 16 de cada mes, teníem una cita per manifestar-nos en Silenci davant del Jutjat de Falset. Enmig de les vacances de Setmana Santa, vam tenir l'oportunitat de fer-nos més visibles.

Malgrat els qui pregonen falsament que la nostra lluita està exhaurida, veiem cada dia que la repressió està ben viva. Per això nosaltres continuem donant testimoni de tenacitat, reconeixent que només amb la República tindrem l'anhelada Llibertat.

Aquesta vegada vam comptar amb la presència de l'honorable Josep Rull, conseller del Govern de l'U d'octubre, qui va compartir el Silenci amb nosaltres. Però en acabar, va departir amb els presents i ens va adreçar unes paraules. Ens va agrair la constància i va poder copsar que al Priorat, la lluita continua!.

A sota podeu veure tres instantànies d'ahir dissabte.

Falset_22-04-16-1

Falset_22-04-16-2

Falset_22-04-16-3

I també aquest breu vídeo de les paraules del Conseller Josep Rull als concentrats.

Crèdits: Meritxell Cardona, ANC Priorat.

17 març de 2022
ELS JUTGES ENS VOLEN DIR EL QUE PODEM FER... O NO

Darrerament hem sabut que el TSJC obre judici oral contra Roger Torrent (conegut per la seva prudència) i l'anterior Mesa del Parlament per desobediència. El seu delicte és deixar debatre sobre monarquia i autodeterminació.

On és vist això? Sabíem que aquestes coses passaven a la Rússia de Putin i altres règims autoritaris, però ens deien que aquí teníem una "democràcia exemplar".

Si al nostre Parlament no es pot parlar civilitzadament de tot, potser el proper pas serà dir-nos de què podem parlar a casa, i fins i tot quins pensaments poden passar pel nostre cap.

Per això, i altres motius, ens vam tornar a trobar davant del Jutjat de Falset ahir dimecres 16 de febrer per fer el nostre Silenci per la Llibertat i manifestar-nos a favor de la Llibertat i la República Catalana.

Silenci 22-03-16

17 de febrer 2022
CANVIA L'HORARI, LA PRESÈNCIA ES MANTÉ

Ahir, 16 de febrer, vam canviar l'horari del nostre Silenci per la Llibertat, que venim fent amb constància des de l'any 2017.

Però, com sempre, ens vam trobar davant del Jutjat de Falset per posar de manifest la nostra lluita per la Llibertat i la República Catalana amb el nostre Silenci per la Llibertat.

Falset_220216

17 gener 2021
LA CONSTÀNCIA ÉS LA NOSTRA FORÇA

Un altre any. I ja és el cinquè que ens manifestem davant del Jutjat de Falset. Ahir diumenge 16, un altre dia de fred.

Si ens fixem en els moviments d'alliberament nacional pacífics del nostre entorn veurem que normalment no ha estat un procés ràpid, cal constància. Especialment quan l'estat opressor és tan obcecat com l'espanyol.

Per això cal perseverar, que vegin que no ens rendim fàcilment. I aquesta és una altra acció per palesar la nostra lluita per la Llibertat i la República Catalana amb el nostre Silenci per la Llibertat.

Falset_220116

15 gener 2021
INFORME DE L'ANC SOBRE L'ACCIÓ DE GOVERN

L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat la fiscalització de l'acció de govern del 4t trimestre del 2021.

Aquestes avaluacions es fan de forma trimestral per tal de fer el seguiment de la feina feta pel Govern de la Generalitat d'acord amb el decàleg d'accions per avançar cap a la independència des de les institucions elaborat per l'entitat.

L'informe d'aquest trimestre destaca que totes aquelles accions que suposen una confrontació directa amb l'Estat espanyol no s'estan duent a terme. Això fa que alguns dels principis, (com ara el respecte per la voluntat dels electors, la sobirania i no cooperació institucional i la construcció de la institucionalitat pròpia), els considerem com a no previstos pel Govern.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha destacat que "per ara l'estratègia del Govern de la Generalitat no és la de confrontació amb l'Estat espanyol. Ara bé, el nostre decàleg recull accions totalment factibles i legals que es podrien fer sense cap problema i no s'han dut a terme, com per exemple elaborar uns pressupostos de la Generalitat sense dèficit fiscal".

D'altra banda, ha explicat que: "Hi ha àmbits que considerem estratègics per preparar la ruptura com ara la sobirania energètica. De moment, els resultats en aquest cas, com en d'altres, no són positius".

En l'àmbit de la sobirania fiscal i financera es destaca que la gran novetat positiva és que el Govern, a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos, ha habilitat l'ICF per l'entrada de dipòsits d'institucions privades. La part negativa és el fet que els grups parlamentaris que sostenen el Govern declinessin blindar jurídicament la sobirania fiscal. D'altra banda, pel que fa a la sobirania econòmica, el Govern no aplica criteris de proximitat en la seva contractació.

En l'àmbit de la sobirania energètica, es constata que s'està instal·lant quatre vegades més de potència energètica amb energies renovables a l'Aragó que a Catalunya. D'aquesta manera, si no es reverteix aquesta tendència, Catalunya acabarà tenint una dependència energètica total de l'Aragó.

En l'àmbit de la justícia lingüística es denuncien importants retrocessos pel que fa a la immersió lingüística a l'ensenyament obligatori. Les dades fetes públiques de l'ús del català a l'ESO mostren que només el 46% del professorat manté el català en les seves classes, i de moment el Govern no ha sabut donar resposta a les sentències que imposen el 25% de castellà en diversos centres educatius. Tot just s'acaba de presentar el Pacte Nacional per la Llengua, que l'Assemblea havia proposat en el seu decàleg. L'anunci és positiu però falta veure'n l'execució.

En l'àmbit de la seguretat, s'assenyala que les promeses fetes pel Govern de retirar-se de les causes contra activistes no s'han complert en la majoria dels casos. I pel que fa a l'àmbit internacional s'han identificat possibilitats de canvi pel que fa al Diplocat i a establir una xarxa internacional de suport amb altres nacions sense estat i estats de recent constitució que de moment es troben a les beceroles.

Per últim, en l'àmbit de la lluita contra els efectes sanitaris i econòmics de la pandèmia es progressa adequadament, ja que el Govern ha aplicat polítiques i mesures pròpies independents de les de l'Estat i està desplegant unes polítiques d'ocupació relativament ambicioses.

Cliqueu sobre el quadre inferior per ampliar-lo.

Fiscalitzacio_221-4Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2021.