Activitats de l'any 2017
Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2018.


Activitats


27 d'Octubre 2017
HEM VOTAT, HEM GUANYAT I HEM PROCLAMAT!!

Ens mantindrem fidels al mandat democràtic del dia 1 d'Octubre.

Com molts altres catalans, els prioratins, avui dia 27 d'octubre, hem estat al costat del nostre Parlament. Defensant la proclamació.

Hola, República Catalana!

Pg_Companys

26 d'Octubre 2017
ELS DIPUTATS AL PARLAMENT S'EXPLIQUEN I RESPONEN DAVANT LA GENT DEL PRIORAT

La situació creada per la voluntat de l'Estat espanyol d'aplicar l'article 155 a la seva mida representa un cop d'estat a les institucions i el govern de Catalunya. Per aquest motiu, els nostres diputats i diputades exposaran la situació política que se'n deriva i respondran a totes les preguntes i propostes que fem.

Al Priorat vam tenir ocasió d'assistir a una d'aquestes sessions, amb la diputada al Parlament de Catalunya Montserrat Vilella i la Delegada del Departament de Justícia a Tarragona Fina Palomar.

Vora 400 persones ens vam aplegar a les vuit del vespre a la Sala Polivalent de Marçà.

L'acte va ser participatiu, i els presents van poder fer preguntes referents als propers dies, que seran crítics.

Marca_1710-1

Marca_1710-2


26 d'Octubre 2017
CONVOCATÒRIA EN DEFENSA DEL MODEL EDUCATIU

El Comitè en Defensa de la República (CDR) s'ha afegit a la convocatòria del Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

El dimecres 25 d'octubre a les sis de la tarda vam fer una concentració davant de l'Ajuntament de Falset, amb nodrida assistència de mestres, pares i alumnes.

Quartera_MUCE
22 d'Octubre 2017
EL DISSABTE VAM TORNAR A BARCELONA.

El Comitè de Defensa de la República del Priorat s'ha afegit a la convocatòria unitària del 21 d'Octubre.

L'Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978. Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.

El dret a manifestació és un dret bàsic en qualsevol democràcia. L'Estat actua com una dictadura: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament. No ens cansarem de dir-ho. Les entitats NO hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots. Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensionar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L'objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil. En són capaços, ja ens ho van demostrar l'1-O. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.

Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat. Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l'1 d'octubre és inepel·lable i més vigent que mai.

Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l'Audiencia Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals.

Per això, per demanar la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ens vam manifestar mig milió de persones, de totes les ideologies, al Passeig de Gràcia de Barcelona. Nosaltres vam organitzar dos autobusos per facilitar el desplaçament als prioratins.

No demanem clemència. Exigim justícia.


Manifestacio_Jordis

14 d'Octubre 2017
COMUNICAT DEL COMITÈ DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA DEL PRIORAT.

Dissabte 13 d’octubre de 2017, seixanta persones ens vam reunir en assemblea a Escaladei convocades per Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana. L'assemblea era oberta a qualsevol persona i organització que hi volgués assistir. La convocatòria era per debatre i compartir punts de vista i posicions sobre:
 1. L'anàlisi de la situació política actual després de la suspensió de la declaració d'independència.

 2. Demanda d'informació i justificació en relació amb les decisions preses.

 3. Organització i mobilització popular en defensa de la República.
Els assistents, veïns dels diversos pobles del Priorat i actius per la causa de la República Catalana, van manifestar lliurement les seves opinions i propostes sobre la situació política i sobre el paper que correspon a la ciutadania i a les organitzacions populars en aquest moment històric. I van acordar el següent:

Exigir la declaració inequívoca de la independència de Catalunya i l'aixecament de la suspensió de la seva aplicació efectiva, un cop comprovada la nul·la disposició de l'estat espanyol a la mediació que s'oferia per negociar la resolució del conflicte.

Comprometre's a defensar la República Catalana, que el poble de Catalunya, de manera valenta davant l'agressió violenta i les intimidacions de les forces repressives de l'Estat espanyol, va refrendar inequívocament el passat diumenge 1 d'octubre.

Constituir al Priorat un comitè amb participació de tots els agents implicats amb l’objectiu que la mobilització en defensa de la República es faci de manera unitària i coordinada, i a tots els nivells, des dels pobles i barris fins al conjunt de Catalunya.

Escaladei, Priorat, 14 d'octubre de 2017


Escaladei_1710


3 d'Octubre 2017
CONVOCATÒRIA UNITÀRIA DE LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA DEL PRIORAT

Es va convocar tothom el 3 d'octubre les 10 h del matí a la concentració a la plaça de la Quartera de Falset i a la posterior manifestació pels carrers del poble.

A les sis de la tarda va haver-hi la concentració de tractors a Falset. Ens vam trobar tots a la Plaça de la Quartera.

Cartell_Aturada

4 d'Octubre 2017
L'ENDEMÀ DE LA VAGA-ATURADA GENERAL.

Comunicat de la Taula per la Democràcia del Priorat

(ANC-Priorat, Unió de Pagesos, ERC, PDeCAT, CUP, Demòcrates de Catalunya).

Valorem molt positivament la jornada de vaga i aturada d'ahir a tot Catalunya. Vam tornar a demostrar que cada vegada és més gran i més ferma la majoria a favor de la República Catalana i dels seus valors davant dels valors i les actuacions repressives de la monarquia espanyola.

Volem destacar el caràcter pacífic i respectuós de la protesta que ens caracteritza. Continuem amb tota la legitimitat i les simpaties que necessitem per a la victòria.

Al Priorat, les concentracions, manifestacions i marxa de tractors van ser molt i molt nombroses i amb un marcat esperit unitari.

Reclamem el compliment de la Llei de Transitorietat i confiem que el Govern i el Parlament continuaran el pla previst per proclamar la República.

Recordem a la gent que hem de continuar en estat de vigilància davant qualsevol esdeveniment que requereixi la nostra resposta.

Finalment remarquem la importància de no fer cas de missatges que només serveixen per crear alarmisme innecessàriament. Moderem-nos en la difusió de notícies poc importants o poc contrastades i informem-nos pels canals oficials (blog, web, facebook, llistes de difusió...) de les organitzacions de confiança.

Falset_buit

A les deu del matí en un dia de mercat, Falset es veia buit.


Falset_Escoles

Davant dels Escoles, el lloc on vam votar el diumenge.


Concentracio_Quartera


Comença la concentració a la Quartera.


Manifestacio

Detall de la manifestació pels carrers de Falset.


Falset_Tarda

Parlaments a la Quartera, per la tarda.

3 d'Octubre 2017
CONVOCATÒRIA UNITÀRIA DE LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA DEL PRIORAT

Es va convocar tothom el 3 d'octubre les 10 h del matí a la concentració a la plaça de la Quartera de Falset i a la posterior manifestació pels carrers del poble.

A les sis de la tarda va haver-hi la concentració de tractors a Falset. Ens vam trobar tots a la Plaça de la Quartera.

Cartell_Aturada

2 d'Octubre 2017
COMUNICAT L'ENDEMÀ DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA.

El Comitè de Defensa del Referèndum al Priorat (ANC-Priorat, Unió de Pagesos, ERC, PDeCAT, CUP, Demòcrates de Catalunya) volem fer-vos arribar aquest comunicat:

 • Celebrem l'alt nivell de mobilització i participació en la jornada d'ahir diumenge 1 d'octubre.

 • Tots els impediments que va voler imposar l'Estat espanyol van fracassar davant la fermesa de la gent dels nostres pobles, organitzadors, membres de les meses, alcaldes i regidors, entitats i persones voluntàries… Hi va haver urnes, hi va haver cens, hi va haver meses, i hi va haver més de 6.000 persones que vam votar al Priorat! Felicitats!

 • La repressió brutal de l'Estat i de la justícia i la policia espanyoles en forma d'amenaces, requisaments, violència psíquica i física no impediran que els catalans proclamem la república i continuem endavant en la construcció del país més lliure i més just en què estem compromesos.

 • Volem destacar l'actuació proporcionada del cos de Mossos d'Esquadra al servei, com no pot ser d'altra manera, del Govern i del poble de Catalunya.

 • El dimarts 3 d'octubre hi ha vaga-aturada general. La lluita continua.

  Aturada
28 Setembre 2017
L'ESTAT VOLIA POSAR MÉS PORTES AL CAMP.

Més guerra bruta...

El 25 de setembre, l'Estat va tancar el web de l'ANC (recordem-ho, una entitat privada i perfectament legal). Al seu estil: Sense cap avís previ, i mitjançant imposicions a les operadores d'Internet. La raó de la força conta la força de la raó.

Endebades. Al cap d'un parell d'hores ja teníem un nou lloc web en funcionament. Amb un missatge pacífic, però decidit. Sense insults ni guerra bruta, sinó amb raons i la veritat pel davant. Trobareu el nou web a: http://www.assemblea.barcelona.

Actualització: l'Estat espanyol no pot anar a altres països europeus tancant webs, sap que no pot fer-ho. Per això recorre als subministradors d'accçes a internet espanyols (Movistar, Vodavone...) i els obliga a que bloquegin l'acces a les pàgines que no els agraden. Per exemple, si teniu accés a Internet mitjançant la fibra òptica de Xeic, encara podreu accedir al lloc web anterior: http://www.assemblea.eu. Els enllaços des de les nostres pàgines ja hauríen d'estar actualitzats.

Segona actualització (3/10): Sembla que es torna a poder accedir al lloc web habitual un cop passat el referèndum. En qualsevol cas, resteu amatents a possibles bloquejos posteriors.

Estiguem atents a mitjans de comunicació (només dels qui no enganyen ni ens volen mal), xarxes socials i grups de correu per si es demana algun tipus de mobilització. Feu cas només de les fonts oficials del Govern o de les nostres organitzacions.

30 Setembre 2017
ACTES DE CAMPANYA I DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA.

El dijous 28 al vespre es va fer un acte del PDeCAT a Falset: Sí al millor País, amb Jordi Turull (conseller de Presidència), Ferran Bel (alcalde de Tortosa) i Montse Vilella (diputada al Parlament).

El divendres a les 12 h va haver-hi la Marxa Pagesa. Els tractors a Tarragona.

25 Setembre 2017
CARAVANA PEL SÍ AL PRIORAT: TOTS ELS POBLES, TOTS ELS SÍS

Per guanyar el Referèndum de l'1 d'octubre, caldran tots els vots possibles. Per això, el diumenge 24 de Setembre vam fer la CARAVANA PEL SÍ.

Vam arribar als 23 pobles del Priorat per portar-hi els arguments a favor del Referèndum i la República Catalana. Els missatgers han estst les tres caravanes de vehicles amb megafonia que van sortir a les 10.00 h del matí de tres punts del Priorat per fer tres itineraris diferents que confluiren al vespre a Falset en un acte final. Vam convidar a aquest acte totes les organitzacions que defensen el Sí. Durant el dia vam passar poble per poble i hi vam fer una breu concentració per distribuir materials de difusió per promoure la participació i el Sí en el Referèndum.

Va ser una jornada llarga i molt especial. Felicitem-nos tots de l'èxit de la Caravana pel Sí al Priorat, sobretot per la implicació generosa de persones, grups, organitzacions, empreses i institucions.

Podeu trobar informació sobre els recorreguts en aquesta pàgina.

A tall de mostra, la Joana Fort ha fet un resum de la caravana del Baix Priorat en vídeo.

I a sota teniu un breu resum gràfic del pas per altres pobles: Bellmunt, Capçanes, Cornudella, Escaladei, La Morera, La Torre de Fontaubella, Marçà, Poboleda, Pradell i Ulldemolins. Tampoc hi podia faltar el correfoc, es clar.

Pobles_Caravana
22 Setembre 2017
COMUNICAT CONJUNT D'ANC I ÒMNIUM.

Amics, amigues,

Avui s'ha declarat l'estat d'excepció, un cop d'estat intolerable a les nostres institucions. El govern espanyol ha intentat liquidar el nostre autogovern detenint 12 persones i ha confiscat més de 9 milions de paperetes en una macrooperació contra el Referèndum.

Davant de cada atac a la nostra llibertat i als nostres representants, hem de respondre de forma pacífica, massiva i contundent. Som un poble en moviment.

Amb més motius que mai, activem dues mobilitzacions:

- Des del 21 de setembre fins a l'alliberament dels presos polítics: concentració pacífica davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. (actualització: Els presos polítics finalment han estat alliberats)

- El proper diumenge dia 24, a les 11 hores: Marató per la Democràcia, davant dels ajuntaments de Catalunya. Serà una jornada festiva, transversal i participativa per tenyir el país de democràcia.

Consulteu els actes que es faran a la plaça de la vostra població i convideu els vostres amics i família a sumar-s'hi. (Nota: al Priorat farem la CARAVANA PEL SÍ)

Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

21 Setembre 2017
ACCIONS AL PRIORAT

Seguint les indicacions de l'ANC (per cert, ja esteu connectats al canal @AssembleaXarxes de Telegram?), molts prioratins es van desplaçar cap a la concentració de Barcelona. Ja n'haureu vist fotos i reportatges. Alguns s'hi van quedar per la nit i van tornar l'endemà.

Altres (no només els falsetans) van assistir a la concentració convocada a Falset (Plaça de la Quartera, davant de l'Ajuntament) a les vuit del vespre. Entre ells, el President del Consell Comarcal i diversos alcaldes de la comarca. A la concentració es va llegir aquest manifest.

Finalment, els que no van poder anar a cap de les dues, es van concentrar davant dels respectius ajuntaments. Fos com fos, el rebuig dels prioratins als atacs a la democràcia perpetrats pel gobierno i els seus còmplices va quedar clar un cop més. A baix en teniu un petit reportatge gràfic.

Barcelona_1709-2

La concentració a Gran Via-Rambla de Catalunya de Barcelona, també per la nit.


Quartera_1709

una vista de la concentració al vespre a la Quartera de Falset


Quartera_1709

Lectura del manifest de l'AMI i l'ACM a la concentració de Falset

Pobles_Priorat_Set_2017

De dalt a baix i d'esquerra a dreta:  Bellmunt, Capçanes;  Cornudella, Gratallops;

Els Guiamets, Marçà;  El Masroig, Porrera;  Pradell  i la Plaça del Mercadal, a Reus.


20 setembre 2017
ASSALT A LA GENERALITAT. COMUNICAT.

En relació amb l'assalt que ha perpertrat la Guàrdia Civil al Departament d'Economia i Finances -i altres seus del govern legítim de Catalunya- fet avui mateix, volem demanar a tots els demòcrates la màxima atenció.

Caldrà mobilitzar-se ordenadament i pacíficament però massivament i contundentment per demostrar la força del poble davant l'abús de poder de l'Estat espanyol.

Per ser efectius, fem cas de les convocatòries oficials que facin les entitats i forces sobiranistes i col·laborem a difondre-les i participem-hi sempre que puguem fer-ho.

Atesa la situació d'urgència es va constituir un comitè de mobilització amb representants de les forces del SÍ al Priorat per consensuar i signar les pròximes convocatòries.

Des del Secretariat Nacional de l'ANC ens recomanen que no fem cas de rumors ni de cadenes. Cal estar atents als canals oficials, com el de Telegram @AssembleaXarxes i el de Twitter, amb el hashtag #AvuiGuanyarem. A sota teniu un aspecte de la cruïlla Gran Via - Rambla de Catalunya, de Barcelona pel matí.

Priorat, 20 de setembre 2017.

Barcelona_17-09-20
16 Setembre 2017
ELS ALCALDES AMB EL SÍ

Malgrat les amenaces de la Fiscalia espanyola, que acusa als alcaldes d'escoltar el poble, avui dissabte 16 de setembre, s'han concentrat més de 700 electes al Palau de la Generalitat, a Barcelona, per rebutjar els atacs de l'Estat Espanyol i confirmar el seu compromís amb l'1 d'octubre.

Fins i tot alcaldes pertanyents a formacions contràries al referèndum han dit que facilitaran que puguem votar.

I els nostres alcaldes, què fan? Doncs a sota teniu un mapa esclaridor. Des de La Bisbal i Margalef fins a Capçanes i Els Guiamets, des del Molar i La Figuera fins a Porrera i Pradell, tots els nostres alcaldes, de diferent color polític, estàn d'acord en una cosa: facilitar-nos la votació el dia 1 d'Octubre. Un cop més, el Priorat unit i donant exemple.

Alcaldes_170916

Concentració d'alcaldes de Catalunya al Palau de la Generalitat.


Ajuntaments_1-O_Priorat

Cliqueu amb el ratolí per ampliar la imatge.

15 Setembre 2017
INICI DE LA CAMPANYA PEL SÍ

Ahir dijous 14 de setembre, va tenir lloc a les vuit del vespre a la Tarraco Arena el PRIMER ACTE UNITARI DE LA CAMPANYA DEL REFERÈNDUM a favor del SÍ. Sí al Referèndum i Sí a la República Catalana Catalana.

La plaça es va omplir (alguns milers van haver de quedar-se fora) de demòcrates d'ideologies diverses que coincidien a defensar el dret el poble de Catalunya a la seva autodeterminació i a la independència. Vegeu-ne noomés una mostra a la foto de sota.

Els qui no van poder anar a Tarragona van tenir l'oportunitat de ser a Falset en l'acte que el Casal Carrasclet i la CUP Priorat van convocar el mateix dijous a les set del vespre a la plaça de la Quartera, amb la participació de Pep Riera (fundador de la Unió de Pagesos) i Gabriela Serra.

Tarraco_Arena_Set_2017

Quartera_CUP_1709

13 Setembre 2017
11 SETEMBRE 2017: LA DIADA DEL SÍ

El lema de la Diada d'enguany era "La Diada del Sí". Sí que va ser una gran Diada, malgrat les amenaces del Gobierno espanyol. Sí que vam treure més d'un milió de persones al carrer en un cap de setmana amb pont inclòs. Sí que hem demostrat que no tenim cap por. En resum, SI QUE VOTAREM.

Ens podem felicitar per haver mobilitzat més de 600 prioratins en autocar a Barcelona i haver contribuït que molts més s'hi desplacessin en cotxes particulars i tren. En aquest aspecte, volem agrair la col·laboració i l'esforç de tots els coordinadors locals del Priorat, la feina dels quals és essencial perquè les propostes arribin a tots el pobles.

Podeu veure un vídeo resum de la jornada en aquest enllaç.

Amb aquesta determinació, guanyarem. Però no podem parar. Aviat farem una mobilització a la comarca: el diumenge 24, una setmana abans del Referèndum amb el lema "TOTS ELS POBLES, TOTS ELS SÍS."

11S_2017_Barcelona


9 Setembre 2017
CONTINUEN ELS ACTES PEL SÍ AL PRIORAT

El divendres 8 de setembre va haver-hi tres actes més al Priorat: A la Vilella Baixa, un acte organitzat per l'ANC Priorat a les vuit del vespre.

A Cornudella de Montsant, a dos quarts de set i després a Falset a dos quarts de nou, sengles actes sobre el futur de les pensions, organitzats pel PDECAT, amb participació de Dones pel Sí i de l'ANC.Cartell_Doble


7 Setembre 2017
NO PODEN ATURAR-NOS. VOTAREM.

El 6 de setembre vam viure una jornada cabdal. El nostre Parlament ha iniciat el camí que ens permetrà votar al Referèndum i garantir una transició curta i dialogada a la independència.

L'Estat ha posat en marxa la seva maquinària repressiva per a impedir el nostre dret a decidir lliurement. No ho aconseguiran. Contra les amenaces, l'abús de poder i la guerra bruta, mostrem-los la nostra determinació per a votar i guanyar el dia 1 d'octubre.

A partir d'ara, caldrà més que mai la col·laboració de tots els que volem -necessitem- una República Catalana, per poder viure en llibertat.

Parlament_1709


2 Setembre 2017
EL MES D'AGOST, TROBADES PER PARLAR DEL REFERÈNDUM

Durant el passat mes d'Agost, hem dut a terme una campanya d'abast comarcal amb el nom genèric de "Parlem del Referèndum, sense por, compartint un vi"

Aquestes trobades participatives han tingut l'objectiu d'informar de les garanties del Referèndum de l'1 d'octubre, aclarir dubtes i animar el debat sobre el sí i el no a la nova República Catalana.

Malgrat que vam haver d'ajornar-ne alguns a causa dels lamentables atemptats de Barcelona i Cambrils, finalment vam complir les expectatives. Tots ells, malgrat el poc temps que van estar anunciats, van tenir una notable participació. El primer va ser a Poboleda, el divendres 11 d'agost.

Poboleda_1708

L'endemà, 12 d'agost estàvem al Molar, al Centre Obrer i Recreatiu.

El_Molar_1708

El diumenge 13 per la tarda a Gratallops, a la Societat Flor de Maig.

Gratallops_1708

Quatre dies seguits: el dilluns 14 al vespre, a La Figuera. Ens vam trobar una bona colla als Escoles.

La_Figuera_1708

Després de l'aturada a causa dels dies de dol per les víctimes dels atemptats, vam continuar el divendres 25 al Casal de Marçà.

Marça_1708

No ens vam aturar aquí. El diumenge següent (27 d'agost) sessió doble: a les set a l'Ateneu de Els Guiamets i a les vuit del vespre a l'Euterpe de Bellmunt. A sota en teniu una mostra.

Bellmunt_170828 de juliol 2017
L'ANC FACILITA QUE ELS PRIORATINS PENGIN 1.000 DOMASSOS DEL DOBLE SÍ

El Secretariat de Priorat per la Independència es va reunir el 27 de juliol per preparar la campanya d'estiu preparatòria de l'11 de setembre i del Referèndum de l'1 d'octubre.

Entre els acords presos hi havia la distribució de fins a 1000 domassos del doble Sí (Sí al Referèndum i Sí a la República Catalana). Els primers 500 ja estan distribuïts i penjats i ara el repte és penjar-ne 500 més. Els domassos es financen amb els diners de l'Assemblea Territorial del Priorat però es demanarà la col·laboració per pagar les despeses generals de la campanya.

L'ANC farà també actes als pobles sota el títol "Parlem del Referèndum, sense por, compartint un vi", amb l'objectiu d'informar de les garanties del Referèndum de l'1 d'octubre, aclarir dubtes i animar el debat sobre el sí i el no a la nova República Catalana.

D'altra banda, durent tots els dimarts del mes d'agost hi va haver una parada al mercat de Falset, on també es van distribuir els domassos del doble Sí i els tiquets per als autocars del dia 11 de setembre.

Domassos_SI21 de juliol 2017
ACTE AL CONSELL COMARCAL: VOTAR AMB GARANTIES.

El proppassat dimecres 19 de juliol al vespre, vam fer un acte informatiu i d'afirmació a la sala d'actes del Consell Comarcal per manifestar la transcendència, legitimitat i viabillitat del referèndum d'autodeterminació del pròxim 1 d'octubre.

Aquest acte va marcar l'inici de la precampanya a favor del referèndum i del sí. Vam comptar amb la presència del diputat al Parlament Carles Prats, qui ens va explicar les característiques del proper referèndum (mireu el comptador a dalt a l'esquerra: ja falten pocs dies, oi?) per tal que tothom pugui participar-hi amb plenes garanties.

Després de la seva intervenció es va obrir un torn de preguntes on els assistents van poder expressar-se lliurement i aclarir els seus dubtes. Per cert, com es pot veure a les fotografies de sota, la sala era plena a vessar.

A partir d'ara volem fer actes en un altre format per tots els pobles del Priorat que hi estiguin interessats.

Si no vau poder assistir a l'acte, podeu veure l'enregistrament en aquest vídeo que amablement va fer en Ramon Francisco Sabaté.


Falset_Prats_1

Falset_Prats_228 de maig 2017
L'ANC-PRIORAT TAMBÉ VOL EL RIU SIURANA VIU

En la reunió del Secretariat d'ahir, també es va decidir donar suport al manifest de la Plataforma Volem el Riu Siurana Viu que, davant l'espoli de l'aigua fora de la conca del riu, reclama:
 • Una gestió pública, justa i transparent de l'aigua.

 • El dret del pobles de la Conca del riu Siurana a participar en la presa de decisions sobre l'ús de la l'aigua.

 • El manteniment d'un cabal ecològic que asseguri la vida del riu.

 • Una gestió sostenible de l'aigua que garanteixi l'aprofitament dels recursos sense malbaratar-los.


Riu_Siurana


25 de juny 2017
L'ESTELADA PRESIDEIX JA L'ENTRADA DE CAPÇANES

El dimenge 25 de juny ens vam trobar a Capçanes per acompanyar-los en l'acte de la inauguració simbòlica de l'estelada a la rotonda de l'entrada del poble. Cal destacar que tot plegat s'ha fet per la voluntat de les entitats del poble i l'impuls dels nostres companys capçanencs de l'assemblea.

A partir de quarts de deu del matí va començar la festa amb un esmorzar popular a la plaça del Carrasclet, tot festejant que tenim un estiu decisiu i l'estelada a l'entrada del poble. Al voltant de les onze vam fer una lectura de poemes a partir de l'obra "Assumiràs la veu", antologia de poemes per la llibertat.

L'acte el va conduïr la capçanenca Lídia Pelejà, membre de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural. Cal destacar la participació de Mireia Artís, membre de l'Assemblea Nacional Catalana que tot i néixer lluny del país a causa de la persecució política patida pel seu pare, l'escriptor Avel.lí Artís Gener (Tísner), ha trobat al Priorat la Catalunya somiada des del país mexicà. També hi van participar Josep M. Fort, coordinador de la territorial de l'ANC al Priorat i diferents membres de les associacions del poble que han promogut la col·locació de l'estelada: AMPA, Associació de dones, Casal Capçanenc i Jubilats.

A sota teniu algunes imatges de l'acte.

Capcanes_1706-1

Capcanes_1706-2


13 de juny 2017
JOAN-JOSEP NUET TAMPOC CAMINARÀ SOL

El dilluns 12 de Juny, la gent de l'Assemblea -i molts d'altres- ens vam aplegar a primera hora davant el Tribunal Superior de Justícia, per acompanyar Joan Josep Nuet (membre de la Mesa del Parlament), investigat per permetre un debat sobre el referèndum i la lliberat de decidir. Un debat que no els agrada però que veuran amplificat els dies que ens separen d'aquest mitjan juny fins a l'1 d'octubre.

Com ell mateix va dir, no ho va fer des d'una posició independentista, sinó perquè abans de res, és un demòcrata. Nosaltres, que precisament som independentistes perquè en primer lloc creiem en la democràcia, vam estar donant-li suport, com fem i farem amb qualsevol que estigui a favor del dret a decidir, un dret al qual ni podem ni volem renunciar.

J_J_Nuet12 de juny 2017
ACTE A BARCELONA EN FAVOR DEL REFREÈNDUM

Ahir, 11 de juny, vam tornar a sortir al carrer. Aquest cop a Montjuïc, a favor de la democràcia i del referèndum. L'assistència, malgrat haver-se convocat amb poc temps, ha desbordat les previsions més optimistes. Com sempre, s'han organitzat autobusos des de tot el territori i és clar, del Priorat també. Els prioratins ho hem seguit des de dalt de tot, als replans i a les escales de davant de les portes del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Des d'allí podiem veure també l'avinguda Maria Cristina una altra vegada plena. Tot això, sota un sol inclement. El discurs a favor del referèndum, llegit per Pep Guardiola, ha tingut repercussió a tot el món. La Moncloa calla (què pot fer ara, a part del ridícul?) i continua fent l'estaquirot.

El Govern i el Parlament no ens han fallat i nosaltres no els fallarem. La decisió està presa, sense marxa enrere: les urnes hi seran l'1 d'octubre. Tots els demòcrates hi serem. Tenim la clau de la llibertat del nostre país. L'única resposta és votar.

Els independentistes hem lluitat molt per arribar fins aquí. Continuarem esforçant-nos, a cada parada informativa, a cada acte aquest estiu, com avui als peus de Montjuïc. Vam suar molta democràcia ahir, i més que en suarem!

Com sempre, gràcies per ser-hi. Els qui hi veu poder anar físicament i els que ens vau acompanyar moralment des del Priorat, des de tot Catalunya, des de tot el món...

Nosaltres seguim!

(Ja està disponible el reportatge en vídeo de l'acte al canal Assemblea Vídeo a YouTube).

11_J-1

11_J-2


27 de Maig 2017
DECLARACIÓ CONJUNTA D'ANC, ÒMNIUM i AMI

Des de 2012, institucions catalanes, partits i entitats sobiranistes estan demanant un acord per fer possible el referèndum. El nostre compromís amb el diàleg és palpable des del primer dia, però cap dels diferents governs de l'Estat ni la majoria de partits polítics espanyols han atès mai aquesta demanda, ans al contrari, cada vegada que des de Catalunya s'han fet passes per debatre i fomentar la participació de la ciutadania, l'Estat ha contestat amb querelles, multes i inhabilitacions traslladant a la justícia un problema que només es pot resoldre des de la política.

Recentment, i en el marc del Pacte Nacional pel Referèndum, més de 600 juristes van deixar ben clar que no cal tocar ni una sola coma de la Constitució per poder fer el referèndum. També, en aquest marc, s'han recollit més de 500.000 adhesions al seu manifest en demanda d'aquest referèndum. És una qüestió que depèn únicament de la voluntat política.

En aquestes darreres setmanes hem seguit amb atenció les passes fetes pel Govern català per intentar acordar una fórmula que fes possible un referèndum que, a Catalunya, reclama més del 80 % de la població. Novament, però, hem topat amb la intransigència i la posició estàtica d'un Govern espanyol que no està disposat a buscar una sortida pactada i dialogada amb Catalunya. Les darreres posicions del president Mariano Rajoy i el seu Govern són una mostra inequívoca de la manca de voluntat sincera de diàleg per part del Govern espanyol.

La darrera negativa del president espanyol és un no a la voluntat majoritària de la societat catalana, és un no a la majoria dels catalans. Un nou no, i ja en portem 18, que reflecteix tristament, però molt nítidament, la manca de voluntat de les altes institucions de l'Estat per cercar una via de diàleg honest i fructífer.

Per això, avui, 27 de maig de 2017, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, reunides en sessió extraordinària i conjunta, demanem als partits polítics democràtics i favorables al referèndum que assumeixin d'una manera immediata l'impuls definitiu i els acords necessaris per a la celebració del referèndum, d'acord amb el mandat del mateix Parlament de Catalunya. Interpel·lem totes les formacions polítiques partidàries del dret democràtic a decidir a posar-se inequívocament al costat de la majoria del poble de Catalunya en aquests moments tan rellevants de la nostra història i a contribuir activament a l’èxit participatiu del referèndum. Instem el Govern de la Generalitat a anunciar la data i a formular la pregunta del referèndum, sense més dilacions que les converses d'urgència que es puguin produir amb les formacions polítiques i socials del país.

Declarem el nostre suport a les institucions democràtiques del nostre país.

Amb la força que tenim anant tots junts podrem superar totes les dificultats. Ha arribat l'hora certa de la democràcia!

Assemblea Nacional Catalana - Associació Municipis per la Independència - Òmnium Cultural.

Barcelona, 27 de maig 2017   
* Podeu també descarregar aquest document en format PDF (1 pàgina A4).

Declaracio_Maig

1 de Maig 2017
L'ANC-PRIORAT A LA FIRA DEL VI DE FALSET

L'Assemblea Nacional Catalana ha estat present al carrer, com altres anys, a la Fira del Vi amb un triple objectiu:
 • Fer precampanya pel : al referèndum i a la independència

 • Facilitar la signatura del manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

 • Impulsar les adhesions d'electes a l'Assemblea d'Electes de Catalunya

Després de l'Assemblea General del dia 29, el dia 30 al matí vam instal·lar un SÍ GEGANT (més de 2,5 metres d'altura) al capdemunt de la plaça de la Quartera, davant de l'Ajuntament i ben aprop de la simbòlica "Farola".

Tothom que hi passava, des de l'alcalde fins al visitant ocasional, es va poder fer una foto al seu costat. Moltes d'aquestes imatges a hores d'ara ja corren per les xarxes socials. La vostra també?

Quartera_Si

Alhora, muntàvem al seu costat el tendal amb la parada de Priorat per la Independència-ANC, que va estar oberta per tot el diumenge i dilluns al matí, fins a l'acabament de la Fira del Vi. Des d'aquesta parada es van distribuïr els domassos del Sí -que van tenir una gran acceptació per part dels assistents- a més d'altres materials de l'Assemblea.

Domas_Si

Durant aquests dies es van recollir uns centenars de signatures per adherir-se al Manifest pel Referèndum: l'últim intent de pactar un referèndum amb l'Estat espanyol abans de convocar-lo tant sí com no.

Perque_es_el_meu_dret

Mentre durava la Fira vam aprofitar per donar informació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya; volem que els alcaldes i regidors del Priorat formin part també de l'Assemblea d'Electes de Catalunya per si arribés el cas que el Parlament fos privat d'exercir la representació de la voluntat popular dels catalans. No cal dir que molts alcaldes i regidors van aprofitar per fer-se la foto de rigor al costat del "SÍ".

Assemblea_Electes

En resum, una festa de debó: Festa del vi, i Festa de la Llibertat. Ho tenim a tocar...

29 d'abril 2017
CINQUENA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

Tal com estava previst, el dissabte 29 d'abril es va fer la 5a Assemblea General ordinària al Pavelló de Granollers. Es va aprovar el full de ruta, juntament amb la ponència política que preveu tant el referèndum com la declaració d'independència en cas "d'impediment coercitiu" per part de l'Estat espanyol a la consulta vinculant. Les bases ho van aprovar per 2.355 vots a favor, 4 en contra i 11 abstencions.

Jordi Sànchez va tancar la V Assemblea General Ordinària de l'ANC amb un missatge clar: "Votarem i ens mobilitzarem quan calgui i el que calgui", i el compromís que "si cal, dormirem davant del Parlament de Catalunya" per tal que "els nostres representants puguin debatre i aprovar les lleis que ens duguin al referèndum i a la independència".

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, convidat a l'escenari per Sànchez, ha assegurat que "hi haurà data i pregunta molt aviat" i va acabar amb "Via fora, que tot està per votar i tot és possible".

Prop de 4.000 persones van omplir el Pavelló d'Esports de Granollers, entre les quals, per descomptat, la representació de Priorat.

A la mateixa assemblea es va presentar la campanya pel Sí, colorista i alegre, que va rebre una ovació intensa dels assistents.

També va obtenir un gran aplaudiment la notícia que el punt clau de la mobilització del proper 11 de setembre serà la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el Carrer d'Aragó, a Barcelona.


AGO_17-04


AGO_17-05


20 d'Abril 2017
XERRADA D'INTERÈS ESPECIAL PER A TREBALLADORS PÚBLICS

El dijous 20 d'abril va tenir lloc a la Sala d'Actes del Consell Comarcal una conferència adreçada principalment als funcionaris i empleats públics> (siguin de l'Administració Local, de la Generalitat o dels cossos estatals) amb el títol de "La seguretat dels empleats públics davant la nova legalitat". Es va fer incidència especial en la funció de Mossos i Policia Local, per part dels ponents Joan Anton Font (coordinador de la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers) i Pere Grau Valls (advocat i Secretari Nacional de l'ANC).

L'exposició va ser àmplia i detallada, seguida d'una sessió de preguntes per resoldre dubtes dels assistents.


Font_Grau-1

Font_Grau-2

5 d'abril 2017
CONFERÈNCIA D'AMADEU ALTAFAJ A FALSET

El passat dimecres 5 d'abril hem tingut entre nosaltres al representant del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

El senyor Altafaj ha estat també portaveu de la Unió Europea entre el 2004 i el 2012, té molta experiència en aquest camp i està al corrent dels afers internacionals.

La xerrada, amb el títol de "El procés català: ressò i suports internacionals" va ser molt interessant, i va comptar amb la presència de representants del mon polític, industrial i comercial de la nostra comarca, que va omplir la Sala d'Actes del Consell Comarcal tot i que ni el dia ni l'hora eren les habituals.

En acabar la conferència, es va obrir un torn de preguntes on els assistents van poder expressar els seus dubtes, que van obtenir una àmplia i ponderada resposta del senyor Altafaj.

Altafaj-1

Altafaj-2

29 de març 2017
L'ANC PRIORAT ES PREPARA PER A LA FASE DECISIVA DEL PROCÉS

Demana a tots els demòcrates, persones i entitats, que s'adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum.

Als regidors i alcaldes els demana, a més, que s'incorporin a l'Assemblea d'Electes de Catalunya

L'assemblea anual ordinària de Priorat per la Independència ANC, que es va fer divendres a Falset, va analitzar la proposta de modificació del full de ruta que l'assemblea general de l'ANC ha de sotmetre a votació el pròxim dia 29 d'abril a Sabadell. En l'assemblea es va fer èmfasi en la necessitat de preparar la campanya per aconseguir la victòria en el Referèndum d'Independència. En primer lloc, animant particulars i entitats a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Quan sigui el moment, col·laborant a difondre els arguments a favor del sí. D'altra banda, davant la hipòtesi d'un escenari en què l'Estat espanyol vulgui impedir el Referèndum i l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble català, l'ANC preveu la mobilització pacífica i democràtica en defensa de les institucions i de la legalitat catalana per garantir aquest dret.

Pel que fa a regidors i alcaldes del Priorat se'ls farà arribar la petició que s'inscriguin a l'assemblea d'electes de Catalunya. La inscripció és personal i voluntària però l'assemblea d'electes (AECAT) és un dels òrgans previstos en el full de ruta per representar la voluntat de la ciutadania de Catalunya en cas que el Parlament i el Govern fossin privats d'exercir les funcions com correspondria.

Com heu vist a la pàgina de "Novetats", Priorat per la Independència - ANC té prevista una conferència pel dimecres 5 d'abril. El representant del Govern a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, serà a Falset per pronunciar una conferència sobre "El procés català: ressò i suports internacionals".

A més, el dijous 20 d'abril Joan Anton Font i Pere Grau parlaran sobre el paper dels funcionaris en el procés cap a la nova República. Aviat us informarem de l'hora i el lloc d'aquesta.

24 de març 2017
ASSEMBLEA ORDINÀRIA D'ANC - PRIORAT

Tal com és habitual en aquestes dates, hem celebrat l'Assemblea General Ordinària de la nostra Territorial el divendres 24 de març passat a la sala d'actes del Consell Comarcal.

Entre els punts de l'ordre del dia, a més de l'aprovació de les actes de anteriors i dels preceptius informes d'activitats i de Tresoreria, es va parlat de l'actualització del Full de ruta i de l'Assemblea General de l'ANC.

Es van confirmar els responsables del Secretariat i es va produïr una nova incorporació com a vocal: Marc Ripoll Sans, de Gratallops.

27 de febrer 2017
CONTINUEN ELS JUDICIS

Si el 6 de febrer ens vam mobilitzar pel judici als membres del govern de la Generalitat que, obeint la voluntat del poble, van convocar la consulta del 9N, ara en tenim una segona part. El conseller Francesc Homs també està sent jutjat pel procés participatiu que es va dur a terme el 9 de novembre del 2014, però a diferència de Mas, Rigau i Ortega, va comparèixer el dilluns 27 davant el Tribunal Supremo, a Madrid, a causa de la seva condició d'aforat. Com dèiem abans, en realitat ens volen jutjar a tots els que vam participar en la consulta: els qui vam fer campanya, els qui érem a les meses, els qui vam votar...

Tampoc l'hem deixat sol. Madrid ens queda molt lluny, però des del Priorat també li hem fet arribar el nostre escalf. Com ho vam fer amb Joan Coma, Carme Forcadell, Montse Venturós i fa poc amb Irene Rigau, Joana Ortega i Artur Mas. I alhora hem volgut deixar ben clar al Gobierno de Madrid que, si ells són tossuts, nosaltres tenim la convicció de la raó.

Perquè creiem en la democràcia, l'ANC ha organitzat concentracions davant de las Subdelegaciones del Gobierno a Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona el dilluns dia 27 a dos quarts de vuit. Nosaltres ens vam trobar a la mateixa hora a la Plaça de la Quartera de Falset, davant de l'Ajuntament. Una bona colla de persones vingudes de molts pobles del Priorat ens hi vàrem trobar un cop més. Entre els assistents es van poder veure diversos alcaldes, regidors i el mateix President del Consell Comarcal. A sota en teniu una instantània.

Al mateix acte es va llegir aquest manifest de suport.

27F


10 de febrer 2017
XERRADA EN SUPORT DE CASA NOSTRA, CASA VOSTRA

A Catalunya som especialment sensibles a la causa dels refugiats. Molts encara tenim el record dels milers de refugiats catalans que es van veure obligats a expatriar-se al final de la guerra del 36. Si tinguéssim un estat, podríem posar-ho de manifest amb un suport encara més important i efectiu vers als que avui han d'abandonar casa seva. Mentrestant, hi ha grups que treballen en aquest camp, per la seguretat, els drets i la dignitat de totes les persones.

És el cas de les persones que van venir el passat divendres 10 de febrer a la Biblioteca de Falset i ens van explicar de primera ma les seves experiències amb els campaments de refugiats de les guerres que assoten el món, algunes ben properes. Vam tenir l'oportunitat de conèixer-los i de signar una adhesió al manifest de la campanya "Casa Nostra Casa Vostra". Si no vau poder venir a l'acte, encara esteu a temps d'adherir-vos a la campanya o també fer la vostra aportació des d'aquí mateix.

Estaven presents a la xerrada l'associació STOP Mare Mortum i el Col·lectiu VIO (Voluntaris Independents). Els assistents vam poder copsar que aquest és un problema que ens afecta a tots, i podem resoldre amb una mica de solidaritat.

L'espai de la Biblioteca es va quedar petit per als nombrosos assistents.

Casa_Nostra

6 de febrer 2017
ENS VOLEN JUTJAR A TOTS

Per avui, dia 6 de febrer estava senyalat el judici als membres del govern de la Generalitat per haver obeït la voluntat del poble i convocar la consulta del 9N. Però en realitat ens jutgen a tots els que vam participar en la consulta: els qui vam fer campanya, els qui érem a les meses, els qui vam votar...

No els podíem deixar sols. Volíem fer visible, un cop més, el nostre desig de fer el referèndum i guanyar la República!

Amb aquest motiu, vam organitzar un autocar des del Priorat per anar a les portes del jutjat i donar suport a la democràcia. Perquè va d'això, de democràcia.

Una altra vegada, HO HEM FET! com hem fet totes les concentracions fins ara, malgrat ser en dia laborable i a una hora inconvenient. Els prioratins ens vam llevar "ben d'hora, ben d'hora..." i estàvem, com més de quaranta mil altres catalans davant del TSJC, al Passeig de Lluís Companys. Uns hi vam anar en l'autocar, altres amb els seus propis mitjans, però tots ens sentim injustament jutjats, i també responsables de fer realitat la República Catalana aquest any mateix.

Un cop més, gràcies prioratins! Units no podran amb nosaltres!

6F_9N


28 de gener 2017
TALLER DE FORMACIÓ A FALSET

El referèndum per guanyar la República no està guanyat. Hem d'assegurar que tindrem tots els vots possibles. Hi ha persones, votants, que no són contràries a la independència i a la nova República, però tampoc en són entusiastes com ho ets tu, com ho som nosaltres.

Per això el diaasbte 28 de gener vam dedicar unes hores a saber quines són les millors estratègies, els millors arguments i els errors que cal evitar perquè la nostra actuació ajudi a assegurar el vot positiu d'aquelles persones amb qui, d'una manera o d'una altra, puguem parlar sobre el tema.

Aquest taller de formació el vam fer a la sala d'Actes del Consell comarcal a partir de les deu del matí fins a les dues dues de la tarda. El van impartir els formadors Ramon Alemany i Joaquim Arnau. Els assistents, procedents de tot el Priorat, us podran confirmar que la sessió va resultar profitosa per a tothom.

Fem_Futur
Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2016.