Activitats de l'any 2016
Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2017.

Activitats


28 desembre 2016
CONCENTRACIÓ DE SUPORT A JOAN COMA

Ahir vam rebre amb sorpresa la notícia de la detenció del regidor del grup municipal Capgirem Vic-CUP-Procés Constituent-AOE a l'Ajuntament de Vic Joan Coma. El seu delicte? haver manifestat en un plenari del seu Ajuntament que "per fer una truita primer calia trencar els ous", referint-se al procés d'alliberament que estem vivint a Catalunya. Això va ser prou per tal que l'únic regidor del partit xenòfob PxC el denunciés... per sedició (!!). Cridat a decalarar, i atès que el seu acte estava emparat pel dret a expressar-se lliurement (i més en una sessió municipal, amb llum i taquígrafs) s'hi va negar. Ara l'han detingut per dur-lo a l"Audiencia Nacional" de Madrid, hereva del tristament famós Tribunal de Orden Público.

Per això, el moviment 30/03, constituït per donar suport a en Joan Coma, va convocar concentracions arreu del país arran d'aquesta detenció arbitrària. Des de l'ANC hi donem suport. Les concentracions tindran lloc davant dels ajuntaments. Al Priorat ens afegim a la concentració convocada per ahir dimarts a les vuit del vespre a la plaça de la Quartera de Falset. Malgrat el poc temps per donar a conèixer la convocatòria, una bona colla de demòcrates ens hi vam aplegar.

Joan_Coma

Quartera_27-12


17 desembre 2016
EL DIA 15, TOTS EN DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA

Com recordareu, el dia 16 Carme Forcadell estava citada a declarar davant la Justícia espanyola. Va obeir la voluntat del poble de Catalunya i el poder espanyol això no ho perdona.

Ens volen fer por i volen aturar el procés d'alliberament de la nostra nació. Ho van intentar (i ho continuaran intentant) amb membres del govern, alcaldes i regidors compromesos amb la independència dels nostres pobles i ara apunten ni més ni menys que la Presidència del Parlament, la institució que representa el poble de Catalunya en la seva pluralitat.

És per això que vam demanar a tots els demòcrates que hi ha a Catalunya, que assistissin a les concentracions que es van fer el dijous 15 de desembre al davant dels ajuntaments de cada poble, per tal de manifestar el nostre rebuig a la judicialització de la política. Permetre debatre qualsevol proposta al nostre Parlament, presentada per la majoria dels diputats electes no és un delicte, sinó la obligació de qualsevol demòcrata que vulgui exercir com a tal.

Aquestes concentracions les van convocar a més de l'ANC, Òmnium Cultural, L'AMI (Associació de Municipis per la Independència) i l'Associació Catalana de Municipis. Ja es veu que no es tractava d'un acte partidista: el Parlament, i per tant la seva Presidenta, ens representa a tots.

Malgrat el mal temps que va fer aquell vespre, el Priorat un cop més no va fallar. A sota podeu veure algunes fotografies de les concentracions en diversos pobles, no ens han arribat de tots.

Alcaldes_Reus

Per la tarda, alcaldes i regidors es van concentrar a Reus. Els del Priorat no hi van faltar.

Bellmunt_15D    Cabassers_15D

  A Bellmunt, davant de l'Ajuntament.                ...com també a Cabassers, amb mal oratge.


Capcanes_15D   Cornudella_15D

 Una bona representació a Capçanes.                   Cornudellencs, davant Casa de la Vila.


Falset_15D   Gratallops_15D

 A Falset, sota els porxos de la Quartera.                    Gratallops: boira i estelada gegant.   


Guiamets_15D   La Figuera_15D

 Els Guiamets, sempre en primera línia.                        i a La Figuera, malgrat el fred.      


La_Torre_15D   Marca_15D

Fent rotllana a La Torre de Fontaubella                      Els lectors del Manifest, a Marçà.      


Masroig_15D   Molar_15D

      Al Masroig ho van fer dins de la sala....              ...però al Molar, el mal temps no els va aturar.  


Porrera_15D   Pradell_15D

Porrera també va optar per posar-se a cobert                A Pradell, al carrer i amb l'estelada.        


Vilella_B_15D   Reus_15D

          La Vilella Baixa tampoc hi podia faltar                I a Reus, també n'hi havia alguns del Priorat!      


10 desembre 2016
L'ANC - PRIORAT A LA FIRA D'ARTESANIA DE CAPÇANES

Priorat per la Independència ha muntat una parada aquest dissabte 10 de desembre a la 7a Fira d’Artesania Capçanes–Carrasclet. A més del material habitual de l'ANC, també hem distribuït la nostra darrera novetat: el punt de llibre que hem fet per als nostres associats i simpatitzants, amb Amb el calendari del procés fins a la Constitució de la nova República Catalana. Tots els associats i simpatitzants de l'ANC del Priorat van poder recollir el seu.

En les properes activitats, també podreu recollir els vostres punts de llibre (vegeu l'aspecte en la notícia de la Fitra de l'Oli, més avall). És de material plastificat, i tot un detall per a regalar aquestes festes.

Els socis de l'ANC Priorat poden retirar-ne un parell gratuïtament, i la resta podeu comprar-ne els que vulgueu al preu de dos per un €. Aprofiteu-ho abans que s'acabin!

Capcanes_1612


7 desembre 2016
6D: AQUESTA NO ÉS LA NOSTRA CONSTITUCIÓ

El dia 6 de desembre l'Estat espanyol celebra el dia de la seva Constitució. A Catalunya, ja fa anys que estem en un procés irreversible fins aconseguir proclamar la República i aprovar la Constitució Catalana. Ho volem fer amb un Referèndum que posi de manifest la majoria social en favor de la nova República.

Per aquesta raó, Priorat per la Independència-Assemblea Nacional Catalana dóna suport a les accions que precisament el dia 6 de desembre han posat de manifest que la Constitució Espanyola no és la nostra Constitució i que volem avançar decididament en el procés constituent de la nova República.

Hem demanat als regidors i alcaldes dels pobles del Priorat que segueixin la recomanació de l'Associació de Municipis per la Independència i dediquin el dia 6 de desembre a obrir els ajuntaments, a organitzar actes cívics i solidaris i a llegir el manifest en defensa de les institucions catalanes i en contra de la imposició de la legislació espanyola.

També els hem demanat que s'inscriguin en el registre de l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, creat per l'AMI per garantir un òrgan representatiu per tirar endavant el mandat popular, en cas que el Parlament i les institucions de Catalunya es vegessin privats d'exercir les seves funcions.

Molts ajuntaments del Priorat -com de la resta de Catalunya- han escoltat aquesta crida i el dia 6 van obrir les seves portes, essent-hi presents els regidors. La Vilella Alta, Els Guiamets, Masroig, Falset i La Bisbal, entre altres han obert. A la foto de sota podeu veure l'alcalde del Masroig llegint el manifest de l'AMI.

Masroig_6D


4 desembre 2016
L'ANC PRIORAT, A LA FIRA DE L'OLI

A l'ANC del Priorat procurem no perdre ocasió de fer-nos presents al carrer, aprofitant les fires i festes de la nostra comarca. En aquesta ocasió, hem anat a la Fira de l'Oli de Cabacés, que se celebrava el primer cap de setmana de desembre, com és habitual, i hem muntat una parada amb material informatiu de l'ANC. Entre aquest hi havia el nou punt de llibre que hem fet per als nostres associats i simpatitzants, amb indicació de les fites assolides i les que anirem assolint.

Un bon complement per a les agendes i calendaris del 2017!

Fira_Oli

Punt_Llibre

El nou punt de llibre, per davant i darrera.
13 novembre 2016
EL 13 DE NOVEMBRE, EL PRIORAT TAMBÉ ERA A BARCELONA

Com deveu saber, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI havien convocat una manifestació per avui a Barcelona. El Tribunal Constitucional s'ha autoatorgat la facultat de suspendre qualsevol càrrec polític si considera que pot cometre una il·legalitat. En la pràctica, això implica que, des d'ara qualsevol càrrec polític a l'Estat pot ser suspès temporalment en qualsevol moment, encara que no hagi fet res, per simple sospita del TC, convertit en guardià de les essències.

A més, els processos oberts a Vic contra Joan Coma, a Berga contra Montse Venturós, a més de 407 ajuntaments i molt especialment al nostre Parlament contra la seva Presidenta, Carme Forcadell i la mesa, demanen una resposta. Calia fer visible que no deixarem sols aquells representants que se la juguen perquè puguem votar sobre la independència en un referèndum aquest any.

Per això, es convocava la ciutadania a l'Avinguda Maria Cristina, davant les Fonts de Montjuïc, avui 13 de novembre a un gran acte en què el territori, que se la juga cada dia sense escolta, ha estat el gran protagonista. Efectivament, vam omplir tota l'avinguda, les àrees adjacents i fins i tot es va haver de tancar al trànsit una part de la Plaça d'Espanya. Més de 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Per facilitar l'assistència, vam organitzar un autocar que ha sortit de Falset al matí per deixar als prioratins a Montjuïc i tornar-los per la tarda. A sota teniu tres matges de la jornada. Com sempre, i malgrat la distància, la comarca ha respost a la crida. Gràcies, prioratins!

13_Novembre-1

Una vista parcial de l'avinguda Maria Cristina, plena de gom a gom..


13_Novembre-2

La nova pancarta del Priorat, en camí cap al seu lloc..


13_Novembre-3

Una altra vista de la multitud, des darrera de l'escenari..4 novembre 2016
CONCENTRACIÓ EN SUPORT A MONTSE VENTURÓS, ALCALDESSA DE BERGA, ASSETJADA PER LA JUSTÍCIA ESPANYOLA

El 4 de novembre al vespre, després d'una convocatòria d'urgència i malgrat la pluja, vam afegir-nos a la concentració de suport a Montse Venturós i en contra de l'assetjament de la justícia espanyola a l'independentisme.

Durant la concentració, vam llegir aquest manifest.

Quartera_4-11-1

Abans de començar la concentració: vista de l'Ajuntament de Falset amb l'estelada.

Quartera_4-11-2

Moment de la lectura dels manifestos de solidaritat i rebuig de l'assetjament judicial.4 novembre 2016
CONVOCATÒRIA D'URGÈNCIA EN SUPORT A MONTSE VENTURÓS, ALCALDESSA DE BERGA

Des de l'ANC ens vam afegir a la convocatòria d'aquesta tarda a les set del vespre a la plaça de la Quartera de Falset en suport de l'alcaldessa de Berga, detinguda per ordre de la "justícia" espanyola.

El cartell reflecteix el sentit de la nostre suport: solidaritat, determinació i exigència de la màxima unitat.Montse_Venturos


12 Octubre 2016
BOTIFARRADA A LA SECUITA PER CELEBRAR L'ÈXIT DE L'11S

El dimecres 12 d'octubre es va fer un dinar popular a la Secuita per celebrar l'èxit de l'11 de setembre. Hi van acudir voluntaris, associats i simpatitzants de l'ANC de la regió IV (la nostra). L'acte va tenir lloc al gimnàs de l'Escola de la Secuita.

No cal dir que el bon humor va imperar en tot moment.

Botifarrada


24 setembre 2016
L'AJUNTAMENT DEL LLOAR, PER LA INDEPENDÈNCIA

L'Ajuntament del Lloar, un cop complerts tots els requisits necessaris, va formalitzar el passat 24 de setembre la seva adhesió a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència).

Amb aquesta adhesió ja podem dir que al Priorat tots els ajuntaments sense excepció formen part de l'AMI.

Hem completat el cens d'adhesions d'ajuntament del Priorat que podeu veure en aquest enllaç. 23 municipis de 23! I a més, com és lògic, el Consell Comarcal del Priorat.

De ben segur que poques comarques de Catalunya poden dir el mateix. Només ens queda dir: Felicitats lloarencs!.


El_Lloar


18 setembre 2016
DECLARACIÓ DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Pel seu interès, reproduïm aquí el text íntegre de la Declaració que ha fet el Secretariat Nacional de l'ANC en la seva darrera reunió a Castelló d'Empúries.A punt per a la República Catalana

Ho hem tornat a fer. Hem tornat a omplir els carrers -enguany, a cinc ciutats del país- i hem vehiculat novament el desig de llibertat de la majoria del poble de Catalunya. Enguany era difícil i ens n'hem sortit un cop més. Ha estat un esforç considerable de moltes persones que ens permet tenir a tocar l'objectiu final, la independència de Catalunya. Hem respost com a poble. Quan convé, seguem cadenes.

Hem vist que quan cal, cal; que quan s'ha de fer, es fa; que quan toca, toca. Hem vist que la gent vol que aquesta Diada hagi estat la darrera a l'Estat espanyol. Tenim el compromís dels nostres representants, i tenim el compromís de fer que el seu compromís esdevingui realitat. Tenim un mandat clar, precís, inequívoc: fer possible la independència de Catalunya.

Els socis ens han encarregat treballar per fer realitat i guanyar un referèndum, l'instrument més eficient, més democràtic, més legítim, més inclusiu per aconseguir l'objectiu. L'Onze de Setembre ens ha reforçat i ara hem d'executar el mandat que hem rebut. Cal culminar el procés. Hem d'acabar aquest capítol de la nostra història. L'Onze de Setembre ha passat i ha estat un èxit. Gràcies a tots el que l'heu fet possible. Comença la fase decisiva per arribar a l'Estat propi. Estem a punt. Som-hi.

L'Assemblea Nacional Catalana vol expressar de manera clara i ferma els punts següents:
 1. Volem agrair a tothom la seva contribució a l'èxit de les mobilitzacions d'aquesta Diada Nacional.

 2. Manifestem la nostra determinació perquè aquest sigui l'últim Onze de Setembre sotmesos a la legalitat espanyola.

 3. Proclamen fermament que la societat civil estem a punt per culminar el procés d'independència de Catalunya, sense més dilacions.

 4. Ens adrecem a la comunitat internacional perquè reconegui la nostra voluntat democràtica.

 5. No descansarem en la nostra feina per ampliar el suport popular a la República catalana i ens esforçarem per avançar cap a una societat més justa, més pròspera i més democràtica.

 6. Continuarem treballant amb el màxim compromís i la màxima exigència per garantir la celebració del referèndum, el mecanisme més nítid i inclusiu per arribar a la independència, i no ens estalviarem cap esforç per aconseguir la victòria.

 7. Instem les forces polítiques i socials a l'acompliment d'un full de ruta unitari per arribar a la independència, que inclogui la celebració d'un referèndum.

 8. Ens comprometem a defensar les nostres institucions i els nostres representants legítims, que, de manera lleial i compromesa, prenguin les mesures apropiades per culminar el procés cap a la llibertat del nostre país.


Podeu descarregar el document original en format PDF per imprimir-lo, si voleu.


11 setembre 2016
LO PRIORAT I LA RESTA DE COMARQUES ESTEM A PUNT

Com ja deveu saber, la concentració a Tarragona per la Diada Nacional de Catalunya, ha estat un èxit. Ho hem fet un altre cop, vam omplir a rebentar els carrers del país, i ho vam fer cívicament, pacíficament, festivament, i hem demostrat que ho farem totes les vegades que calgui -aquesta ja n'és la cinquena- malgrat els malastrucs que deien que hi havia desànim. Però no caldrà. Qui n'ha de prendre nota, ja ho ha fet.

Els catalans, tant els nous com els vells, podem estar cansats, però tenim prou forces per dur aquest procés a bon port, fins a la nova República Catalana. El que vam fer el passat diumenge a Tarragona és la demostració que aquest procés no té marxa enrere: omplir la Rambla Nova de dalt a baix a rebentar és un repte només a l'abast de l'independentisme, i el vam superar amb nota. Vam fer que la manifestació més gran que mai hagi viscut Tarragona sigui una manifestació per la independència.

L'Onze de Setembre ens hem tornat a mirar, amb la satisfacció de mantenir una mobilització sense precedents, somrient, pacífica, oberta a tothom i ferma en les seves reivindicacions, més unitària que mai. I ens ha mirat el món, i ha pres nota que estem a punt per fundar la República Catalana.

Gràcies a tothom. Als que vau venir, i als que no vau poder venir, però esteu amb nosaltres. Entre tots ho farem tot!

A sota teniu algunes fotos de l'acte de Tarragona.Panoramica_Rambla

Panoràmica de la Rambla Nova, des d'un terrat. "Molts més dels que volen i diuen"...


Batec_Tarragona

El batec de tot un poble. El batec del Priorat, que diu: "Estem a punt!".


Rambla_Nova

No hi cabia ni una agulla. Les zones buides, les entrades del pàrquing.


Vista_aeria

Esquerra: una vista aèria.           Dreta: l'estelada gegant al Balcó... del Mediterrani.


Brivalls_Grallers

Naturalment, ni els Brivalls de Cornudella ni els Grallers de la Falç hi van faltar.
11 setembre 2016
HOMENATGE AL GUERRILLER CARRASCLET A CAPÇANES

El mateix dia 11 al migdia, com els darrers anys, el companys del Casal Carrasclet van organitzar l'ofrena floral al monument d'en Carrasclet a Capçanes.

Com no podia ser d'altra manera, l'ANC del Priorat també hi era present per retre homenatge al lluitador per la defensa de les llibertats de Catalunya.

Abans d'aquest acte se n'havia fet un altre de caire institucional.

Homenatge_Carrasclet


9 setembre 2016
MARXA DE TORXES A FALSET

Un any més, els companys del Casal Carrasclet van organitzar la tradicional Marxa de Torxes en homenatge a Pere Joan Barceló, "Carrasclet" prioratí defensor de les llibertats de Catalunya.

Vam sortir de la Plaça de la Quartera a les vuit del vespre, acompanyats dels Grallers de la Falç i una munió de veïns amb les torxes enceses, per arribar a l'històric Castell de Falset.

A sota podeu veure una foto de l'acte que va cloure la marxa al pati del castell amb la lectura d'un manifest.

Marxa_Torxes

Foto per cortesia de Ràdio Falset

9 setembre 2016
TALLER D'ESTAMPACIÓ A LA QUARTERA

El passat divendres 9 a les set de la tarda ens vam trobar a la Plaça de la Quartera de Falset per tal de personalitzar les nostres samarretes amb el nom de qui la portarà. Tothom qui va vulguer va poder tenir el seu nom estampat en diversos colors.

A sota teniu un parell de fotografies d'un moment del taller i una mostra d'algunes de les samarretes, ja estampades.

Taller-1

Taller-2

20 d'agost 2016
CINEMA PER LA INDEPENDÈNCIA

El passat dissabte 20 d'agost vam projectar al Teatre de l'Artesana de Falset la pel·lícula La Revolució dels cants (The singing revolution) explica com, entre el 1987 i el 1991, milers d'estonians es van reunir públicament per a cantar cançons patriòtiques prohibides per a reclamar la independència d'Estònia, que aleshores formava part de la URSS.

El film, que data del 2009, no va arribar als cinemes catalans quan es va estrenar. A la tardor es projectarà als Cinemes Texas de Barcelona. Abans, però, arriba a diverses poblacions de Catalunya i també al Priorat, en una projecció organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Falset.

L'entrada era lliure, i molts prioratins va poder veure aquesta primícia. Després de la projecció es va fer un curt debat sobre el temes que s'hi tractaven.

Revolucio_Cants

26 de juliol 2016
RESULTATS DEFINITIUS DE LA VOTACIÓ SOBRE EL REFERÈNDUM

La consulta als socis i simpatitzants de l'Assemblea Nacional Catalana sobre el referèndum d'independència que es va fer fa poc, va tenir una participació superior a la d'elecció dels membres del Secretariat. Els partidaris de modificar el full de ruta amb el referèndum vinculant d'independència van sumar el 75% dels vots; els contraris, el 22%. Els vots en blanc i nuls sumen el 3%.

El resultat de la consulta interna modifica parcialment el full de ruta de l'Assemblea aprovat a l'abril a l'assemblea general ordinària de Manresa.

El Secretariat Nacional de l'Assemblea considera bona la xifra de participació, i valora especialment les desenes d'actes informatius previs organitzats arreu de Catalunya per les assemblees territorials. La decisió dels socis de l'Assemblea és una decisió presa des de la reflexió, que estableix el mandat de traslladar al conjunt d'entitats i formacions sobiranistes la incorporació del referèndum d'independència com a element determinant per culminar el procés.

L'ANC ja ha encetat les converses. El president de l'ANC ha apuntat que des de l'ANC no troben "cap eina més potent que la celebració d'un referèndum". La proposta de celebrar el referèndum vinculant d'independència vol preservar i reforçar la unitat de l'independentisme i, a la vegada, confluir amb l'amplíssima majoria social partidària del dret a decidir. Si la consulta als socis de l'Assemblea ha requerit unes quantes setmanes de debat, la reflexió, l'anàlisi i la valoració per acordar amb totes les organitzacions i entitats independentistes un únic full de ruta podrà requerir també algunes setmanes. L'Assemblea serà discreta sobre l'evolució d'aquestes converses per propiciar una posició tan inclusiva i consensuada com sigui possible.

Som conscients, amb l'aval del mandat dels socis, que cal continuar explicant arreu la proposta de referèndum d'independència vinculant, i que no pot ignorar en cap moment els vots contraris. Durant la campanya d'estiu prèvia a l'Onze de Setembre, l'Assemblea continuarà explicant-se, i en aquesta línia Liz Castro ha subratllat la importància del reconeixement internacional. Ara toca sumar voluntats a favor del sí, eixamplar la majoria social i preparar la societat per prendre democràticament la decisió més important per al nostre país. Fins ara l'ANC s'ha explicat principalment als seus socis i simpatitzants, però ara s'explicarà de cara enfora i als mitjans, ha explicat Agustí Alcoberro. Per això, simultàniament a les converses, l'Assemblea es compromet a treballar des del màxim rigor i amb persones de diversos àmbits professionals, per concretar un document amb respostes i alternatives a les preguntes i escenaris que poden anar sorgint els propers mesos, ja amb l'horitzó de la convocatòria i realització del referèndum.

La consulta interna s'ha realitzat en un moment on encara hi ha una gran preocupació pel desenvolupament de la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president de la Generalitat al setembre. La no-aprovació dels pressupostos va crear un atzucac del qual només podem sortir amb la màxima unitat entre partits i entitats de la societat civil. El posicionament de l'Assemblea Nacional Catalana és clar, en el sentit d'exigir que la confiança en el president i el seu Govern sigui aprovada per la majora que la Llei estableix. En cap cas l'Assemblea intervindrà en el debat sobre la manera de presentar la moció de confiança.


Valoracio

9 de juliol 2016
LA MARXA SOM HA PASSAT PEL PRIORAT

Aquesta setmana la Marxa Som ha travessat el Priorat. Dins el moviment popular per la nova República Catalana en el qual estem plenament compromesos, la Marxa Som vol promoure específicament la democràcia directa, amb participació de cadascun de nosaltres, perquè el destí del país respongui a la voluntat de la majoria de la gent, informada dels afers comuns i implicada en la gestió de les decisions.

Des de l'ANC Priorat hi col·laborem, com ho fem amb qualsevol iniciativa encaminada a aconseguir un país millor del qual la ciutadania se senti més responsable.

El calendari d'actes i assemblees que s'han fet al Priorat ha estat aquest:
 • Dilluns 4 de juliol. El Molar. 20.30 h. Sala d'actes de l'Ajuntament.

 • Dimarts 5 de juliol. Falset. 20.00 h. Sala d'actes del Consell Comarcal.

 • Divendres 8 de juliol. La Morera de Montsant. 17.30 h. Sortida cap a Cornudella de Montsant.

 • Divendres 8 de juliol. Cornudella de Montsant. 20.00 h. Sala d'actes de l'Ajuntament.

Fent camí cap a República Catalana...


Marxa_Som_Falset

1 de juliol 2016
SÍ O NO. REFERÈNDUM PER (RE)UNIR-NOS I PROCLAMAR JA LA INDEPENDÈNCIA

A l'ANC debatem si hem d'exigir al govern independentista que convoqui oficialment, per encàrrec del Parlament, un Referèndum per la Independència, unilateralment (si convé) i amb totes les conseqüències.

La proposta vol recompondre la unitat dels independentistes entorn d'un punt indiscutible i centrar el debat i l'objectiu de manera inequívoca, de manera que s'exigeixi el màxim compromís als diputats independentistes i als membres del govern i es posi de manifesti, a més, quins altres diputats estan a favor del dret de decidir dels catalans.

La setmana del 15 de juliol, socis i simpatitzants haurem de votar sobre aquesta proposta del Secretariat Nacional, però abans hem de conèixer-la bé i discutir els pros i els contres.

Aquí teniu la justificació i els arguments.

Per parlar-nos de la proposta des del punt de vista tècnic i també polític vam tenir entre nosaltres el divendres 1 de juliol a Jordi Jaria Manzano, professor de Dret Públic a la Universitat Rovira i Virgili, especialista en dret ambiental i dret constitucional, però també membre del Secretariat Nacional de l'ANC. Molts socis i simpatitzants vam assistir a la xerrada que va tenir lloc a la Sala d'Actes del Consell Comarcal per informar-nos, discutir la proposta i poder votar després amb coneixement.

Estem en un moment decisiu i no podem badar.

Jordi_Jaria

29 de juny 2016
ENCARA TENIM LES NOVES SAMARRETES DE LA REPÚBLICA CATALANA!

Com que ja veiem que això de la República Catalana -l'objectiu que, tot sol, ja dóna sentit ple a la lluita de l'ANC- avança amb dificultats, us oferim samarretes amb el nou lema "endavant república catalana!", lema que haurem de difondre a veure si aconseguim centrar-nos, tots, de manera prioritària en aquest objectiu i ens podem deslliurar de distraccions pròpies i estranyes.

En tenim de gairbé totes les mides (S, M, L, XL, XXL) en talla per a home i per a dona i en dos colors, negre i fúcsia. A sota en podeu veure un parell de mostres.

El preu és de 8 euros (preu de cost per a socis de l'ANC) i 10 euros (no socis).

Feu la comanda directament a la nostra adreça electrònica . No oblideu d'especificar color, talla i si és per a home o dona.

Us respondrem i acordarem la manera de fer-vos arribar la comanda.

República Catalana més que mai!


samarretes
22 de maig 2016
L'ANC FA PINYA PER IMPULSAR LA REPÚBLICA CATALANA

Jordi Sànchez ha estat ratificat com a president pels membres del Secretariat Nacional en un plenari celebrat a Ripoll.

Natàlia Esteve, nova vicepresidenta, Eulàlia Sobirà, secretària i Marcel Padrós es manté com a tresorer.

Els membres del Secretariat Nacional de l'ANC escollits en les últimes eleccions, s'han reunit el dimenge 22 a Ripoll per celebrar el primer plenari, amb caràcter constituent, en el qual s'han escollit els quatre càrrecs orgànics de l’entitat. La nova secretària, Eulàlia Sobirà, ha presentat els noms del president (Jordi Sànchez), vicepresidenta (Natàlia Esteve) i tresorer (Marcel Padrós) que encapçalaran un equip de 77 secretaris i secretàries que s'ha conjurat per dirigir l'entitat durant el procés constituent de la nova República Catalana.

Durant les pròximes setmanes es constituiran les comissions de treball i es seguirà empenyent per acomplir l'objectiu d'assolir una nova República més justa, moderna i democràtica. Aprofitant la presència a Ripoll, Jordi Sànchez ha utilitzat la pinya com a "símbol del que cal fer ara des del secretariat", tot explicant que avui "a banda d’escollir càrrecs hem començat a treballar".

Per la seva banda, l'altra candidata, Liz Castro, va apuntar que calia tancar files i apostar per la unitat: "una casa dividida no es pot aguantar. Accepto plenament els resultats", en les declaracions que va fer conjuntament amb Jordi Sànchez, com a mostra d'unitat.


Liz_Castro_Jordi_Sanchez

16 de maig 2016
ELECCIONS AL SECRETARIAT NACIONAL

L'Assemblea Nacional Catalana és una entitat dinàmica, en renovació contínua. Els membres del Secretariat Nacional es van renovar el passat dia 14 de maig, aquesta vegada amb un mandat per dos anys. Enguany el procés participatiu ha estat més còmode, doncs també s'ha pogut votar telemàticament, a més del vot presencial i el delegat (per apoderament). Això ha significat un notable augment de la participació respecte als altres anys.

Desitgem el màxim encert als nous membres del Secretariat Nacional; encara ens falta feina per fer. I, com deia en Joan Ballester, "entre tots ho farem tot".

Podeu consultar el resultat de les votacions en aquesta pàgina.


SN_2016

1 de maig 2016
ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA

Com molts de vosaltres haureu vist, a partir d'ara per a presentar candidatures al Secretariat Nacional, cal rebre l'aval d'una o més Assemblees Territorials o Sectorials. No es tracta d'unes eleccions primàries, sinó tan sols una manera d'assegurar la representativitat dels candidats; així ho vam votar la majoria a la Darrera Assemblea General.

Enguany tenim una bona notícia: el company Roger Tarradas (un dels primers fundadors de l'ANC al Priorat) es presenta com a candidat, amb moltes possibilitats de sortir escollit. Finalment el Priorat podría estar representat directament al Secretariat Nacional, amb el que això comporta. Per això vam fer una Assemblea Extraordinària per oficialitzar l'aval. Amb poca anticipació, es veritat, però el calendari electoral ens marcava el temps.

Es va aprofitar també l'assemblea per parlar d'alguns temes d'actualitat.
30 d'abril 2016
PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA A LA FIRA DEL VI

Per tercer any consecutiu, l'ANC hem estat presents a la Fira del Vi de Falset. El dissabte 30 a la Quartera, i el diumenge 1 al carrer Miquel Barceló, la gent de l'ANC - Priorat vam muntar la nostra paradeta sota el nou tendal. Els visitants van poder adquirir les noves samarretes "Endavant República Catalana", l'eslògan que convé escampar als quatre vents. També disposàvem de banderoles grogues amb el mateix missatge, molt pràctiques per colocar al balcó o a qualsevol lloc visible.

Fira_del_Vi_2016

De bon matí ja teníem muntada la parada a la Quartera.

23 d'abril 2016
ENGUANY, UN SANT JORDI ESPECIAL

Aquest Sant Jordi -malgrat les amenaces de mal temps, com és habitual- l'hem celebrat d'una manera diferent, amb un acte festiu a la Plaça de la Quartera de Falset. Després d'haver comprat els llibres i ofert les roses, cap al tardet, alumnes dels cursos de català van llegir textos de dues novetats literàries d'aquest Sant Jordi: "El nazi de Siurana", de Toni Orensanz, i "Eva, Túrmix, Ginebra", de Joan Duran. Després es va fer la lectura del Manifest en Defensa de la Llengua a la República, i tot seguit vam poder gaudir del concert popular de música universal amb arrels araneses que va fer la cantautora Alidé Sans.

És una altra activitat que hem organitzat conjuntament amb el Casal Popular Pere Joan Barceló - Carrasclet. Vam sentir les seves cançons originals en la nostra llengua germana, l'Occità, que també és oficial a Catalunya (i parlat a la Vall d'Aran).

A sota podeu veure un moment de l'actuació de l'Alidé Sans, que ens va deixar molt bon gust de boca (d'oïda, millor dit).


Alide_Sans

17 d'abril de 2016
ELS SOCIS DECIDEIXEN EL FULL DE RUTA I EL RUMB DE L'ANC EN LA IV ASSEMBLEA GENERAL

L'ANC ha celebrat el diumenge 17 d'abril la seva IV Assemblea General Ordinària al Pavelló del Nou Congost de Manresa, on els associats que ho han volgut han pogut exercir el seu dret a vot en un "acte de sobirania", com va descriure la presidenta de la mesa.

L'alcalde de la capital del Bages, Valentí Junyent, va saludar als assistents recordant l'honor que suposa "ser un dels Ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional", just després que un vídeo en record de la Muriel Casals emocionés a l'audiència i obrís l'Assemblea. Els informes de gestió, econòmic, i el pressupost per al nou any, una proposta d'increment de quotes, l'ús de la Caixa d'Enginyers com a entitat bancària i fer-se socis de Som Energia, així com la convocatòria d'eleccions per al pròxim 14 de maig han estat aprovades per una majoria dels associats en diverses votacions.

Pel que fa a les esmenes del full de ruta i dels Estatuts i Reglament de Règim Intern de l'Entitat, podeu consultar la documentació alhora que us informem dels següents resultats:

ESTATUTS
 1. Han estat aprovades les següents esmenes: 1, 3, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28.

 2. Han estat rebutjades les següents esmenes: 2, 4, 5, 8.

 3. Consulta 29: Opció A

FULL DE RUTA
 1. Han estat aprovades les següents esmenes: 31, 32, 33, 34, 35, 36, 39, 43, 49, 60.

 2. Han estat rebutjades les següents esmenes: 37, 38, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59.

ONZE DE SETEMBRE DE 2016

L'acte també ha servit per presentar els primers detalls de l'acció de l'11 de setembre d'enguany, que es convertirà en el dia que arrencarà el Procés Constituent. Tal com va explicar Josep Sabaté, coordinador de la comissió de mobilitzacions: "cada 11 de setembre hem avançat un gran pas cap a la independència i aquest no serà diferent". "Enguany ja no reivindiquem ser, perquè ja som, la Diada d’enguany ha de representar un pas clar en la construcció de la República Catalana", va afegir Núria Vinyals, companya de la mateixa comissió. "La propera Diada ens mostrarem com un país connectat i en moviment, en un acte descentralitzat que es durà a terme des de 5 indrets diferents del nostre país" va continuar Sabaté. Marta Encuentra, també de la comissió de mobilització, va informar que aquest any tindran un paper molt important les Assemblees Exteriors: "volem que Europa i el Món siguin conscients que hi ha un nou país a punt de néixer: la República Catalana".

La campanya d'estiu prèvia a l'11 de setembre i les actuacions d'aquests pròxims mesos seguiran en la línia dels eixos de treball que ja s'estan duent a terme, així com en el compliment del Full de Ruta, que incorpora l'acció conjunta i coordinada amb la resta d'entitats implicades en l'impuls d'una Assemblea de Càrrecs Electes per quan calgui exercir la plena sobirania.

Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha tancat l'acte descrivint l'Assemblea com una "eina indispensable" i que "no deixarà de bategar", tot recordant que sempre "hem fixat un horitzó en el país" que s'ha acabat complint. Per últim s'ha cridat a tots els membres del Secretariat Nacional a pujar a l'escenari per cantar Els Segadors i acomiadar l'assemblea.


Assemblea_Manresa

12 de març 2016
ASSEMBLEA COMARCAL

Tal com és preceptiu, el dissabte 12 de març vam celebrar la nostra assemblea anual, un altre cop a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Priorat.

Es va fer un repàs de les activitats del 2015 i vam aprovar els comptes d'aquest exercici.

També vam renovar el Secretariat Territorial, amb l'entrada d'un nou vocal i canvi de Secretari. El nou secretariat va quedar d'aquesta manera:
 • Coordinador: Josep Maria Fort (de Bellmunt)
 • Secretari: Jordi Sedó (de la Vilella Baixa)
 • Tresorera: Núria Bonfill (de Capçanes)
 • Vocal: Josep Maria Abella (de Falset)
 • Vocal: Òscar Beltran (del Masroig)
 • Vocal: Fede Cortés; (de Falset)
 • Vocal: Josep Munté (del Masroig)
 • Vocal: Mònica Rull (de Falset)
 • Vocal: Eduard Selma (de Falset)
 • Vocal: Roger Tarradas (de Marçà)
 • Vocal: Anton Vidal (de Falset)
(Els vocals estan ordenats per ordre alfabètic de cognoms).

A més, es va analitzar la situació del procés i es van fer propostes per fixar la posició de l'ANC. Posteriorment es va obrir un debat amb la participació de tots els assistents. Podeu trobar l'acta de l'assemblea al lloc habitual.Assemblea_2016

8 d'abril 2016
UNITS EN DEFENSA DE LA TERRA.

Comunicat de Priorat per la Independència - ANC

Davant els requeriments d'informació que els ajuntaments dels Guiamets, Poboleda i la Vilella Alta han rebut de l'Audiència Nacional Espanyola, amb motiu d'haver aprovat una moció de suport a la Resolució del Parlament de Catalunya del 9 de novembre passat, que el Tribunal Constitucional va declarar suspesa, Priorat per la Independència - Assemblea Nacional Catalana, amb el convenciment de representar el sentir majoritari de la gent del Priorat,

MANIFESTEM:
 1. El nostre suport als ajuntaments investigats en la mesura que siguin lleials a la voluntat popular catalana, expressada a les urnes i en els acords del Parlament de Catalunya.

 2. El nostre compromís de respondre col·lectivament als atacs que rebem i rebrem per defensar els interessos de la terra.

 3. El reconeixement del paper fonamental que estan cridats a representar els ajuntaments i el conjunt de càrrecs electes en el procés de creació de la República Catalana.

 4. La necessitat de continuar amb passos ferms i evidents el camí d'obediència a les decisions lliures del poble de Catalunya, de deslegitimació moral i efectiva de l'autoritat espanyola sobre els catalans i de constitució del nou estat català.

 5. La demanda a tots els altres ajuntaments del Priorat perquè aprovin mocions de suport a la Resolució del Parlament del dia 9 de novembre.

Priorat, 8 d'abril de 2016

13 febrer 2016
CONFERÈNCIA DE JORDI SÀNCHEZ A FALSET

Juntament amb la resta de components del Secretariat Nacional, naturalment també va venir al Priorat el president de l'ANC, Jordi Sànchez Picanyol. Tot i que ara té molta feina a causa del seu càrrec, li vam demanar que ens adrecés unes paraules i ell hi accedí amablement. Així, el mateix dissabte per la tarda ens va oferir una xerrada oberta al públic de Falset i el Priorat amb el títol "Fer possible la República. La feina de la ciutadania, ara.".

La xerrada també va tenir lloc a la Sala d'Actes del Consell Comarcal.

Malgrat el mal temps, el vent i la pluja -benvinguda pluja!- la sala es va omplir de prioratins disposats a sentir les seves paraules i després, dialogar amb ell en el torn de preguntes.Jordi_Sanchez-1

El coordinador de l'A.T. del Priorat, Josep Maria Fort, presentant al president de l'ANC.


Jordi_Sanchez-2

Jordi Sànchez en el transcurs de la seva conferència.


Jordi_Sanchez-3

La sala d'actes del Consell Comarcal, al complet.


13 febrer 2016
EL SECRETARIAT NACIONAL DE L'ANC ES VA REUNIR AL PRIORAT

Estem acostumats a que on es prenen les decisions que afecten al Principat en el seu conjunt, és sempre a... Barcelona. L'Assemblea Nacional Catalana també té, per qüestions pràctiques, les seves oficines centrals i el magatzem a Barcelona, però els membres del seu Secretariat Nacional provenen -i representen- els diferents territoris. El Secretariat Nacional es reuneix en sessió plenària un cop al mes, i ja fa temps que es va decidir que ho faria en diferents llocs de la nostra geografia, i així ho ha anat fent fins ara.

Aquest mes de febrer ens va tocar al Priorat, el passat dissabte dia 13 ens han visitat els 75 membres del Secretariat amb alguns acompanyants, tot plegat més de cent persones. Com podeu imaginar-vos, la reunió va ser de treball i es van aprovar resolucions importants de les que tindreu notícia aviat. A primera hora del matí van anar arribant i van poder tastar un refrigeri que alguns membres de la nostra Assemblea Territorial del Priorat els hi havíem preparat (cal tenir en compte que alguns tenien tres hores o més de camí) per acabar la intensa reunió passades les tres de la tarda. Hi havia qui deia que els cocs que se'ls va oferir van ajudar molt a que es completés amb prou forces un ordre del dia ben apretat.

Abans de començar la jornada de treball els va donar la benvinguda Josep Maria Fort, el coordinador d'ANC-Priorat, i després Mertixell Cardona -consellera Comarcal en representació del President del Consell- i Jaume Domènech, alcalde de Falset.

Molts d'ells es van quedar al dinar que els havíem organitzat i van aprofitar també per conèixer millor la nostra comarca, abans força desconeguda però que s'ha manifestat clarament com una de les més independentistes.


Sec_Falset-1

Benvinguda al Secretariat Nacional per part del Coordinador de l'A.T. del Priorat.


Sec_Falset-2

Paraules de Meritxell Cardona, representant del Consell Comarcal del Priorat.


Sec_Falset-3

Benvinguda de Jaume Domènech, alcalde de Falset.


Sec_Falset-4

Introducció del president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez.


7 febrer 2016
NATROS TAMBÉ VAM BAIXAR A AMPOSTA!
Logo_ANC_Carrasclet


Com sabeu, Priorat per la Independència - Assemblea Nacional Catalana conjuntament amb el Casal Popular Pere Joan Barceló Carrasclet vam animar a la gent del Priorat a assistir a la macro manifestació en defensa de l'aigua i el delta de l'Ebre que es va fer el diumenge passat a Amposta, convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Per facilitar el viatge vam organitzar un autocar que va sortir de Falset al matí per tornar al migdia.

No cal dir que aviat es va omplir amb persones Bellmunt, Capçanes, Falset, els Guiamets, Gratallops, Marçà, el Masroig, la Morera de Montsant, la Torre de Fontaubella i les dues Vilelles. A més, molts prioratins es van desplaçar pels seus mitjans, especialment de la zona de Cornudella. Entre tots vam contribuir a donar gruix a les més de 50.000 persones que ens vam aplegar en defensa de la terra.

Si voleu, podeu descarregar el cartell informatiu en format PDF A4 com a record.

Amposta_1602

Capçalera de la manifestació. Foto: Martí Albesa.


Amposta_1602-1

Una gentada, defensant la seva terra i la seva aigua. Foto: Marc Puig.

22 gener 2016
COMUNICAT DE PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA - ANC

A l'inici del nou període del procés, que comença amb l'elecció de la Presidència de la Generalitat i la constitució del Govern de Catalunya, Priorat per la Independència - Assemblea Nacional Catalana vol manifestar el següent:
 1. Ens felicitem per l'acord que ha fet possible l'elecció de la Presidència de la Generalitat i la constitució d'un govern fort, plural i representatiu del corrent majoritari del país. A pesar d'algunes actituds i declaracions negatives i clarament contràries a l'esperit unitari i constructiu que ha caracteritzat la mobilització massiva i popular per la llibertat nacional aquests darrers quatre anys, confiem que tres mesos de converses i debats entre (i dins) les organitzacions independentistes hauran servit per destriar el gra de la palla i consolidar el procés cap a l'estat independent que les urnes van validar amb suficiència. Al Priorat, com sempre, ens comprometem a continuar treballant per la unitat d'acció, un valor central i indispensable en aquest moment històric.

 2. Advertim que per al compliment de la voluntat majoritària del poble de Catalunya, i per afrontar l'embat de les forces, d'aquí i de fora, contràries a la llibertat caldrà una societat cohesionada i mobilitzada, en estat d’alerta permanent, per defensar els passos que el Parlament i el Govern vagin fent d'acord amb la declaració de sobirania del passat 9 de novembre i el desenvolupament del procés cap a la nova República Catalana.

 3. Vetllarem perquè, amb la nostra actitud ferma i flexible alhora, la majoria aconseguida i reflectida democràticament al Parlament s'ampliï encara més amb la incorporació de la gent demòcrata que encara no comparteix el convenciment que la República Catalana és la solució i que ens beneficia a tots.

 4. Col·laborarem a promoure la màxima participació de la gent en el procés constituent, un debat que la nostra entitat ja va iniciar fa temps. amb l'organització de xerrades i debats plurals i oberts a tothom sobre els temes d'interès més general. Ara tenim el repte que més gent i més diversa participi en aquests debats.

 5. Finalment, convoquem a tothom a la concentració del diumenge 7 de febrer a Amposta, en defensa de l'Ebre i de la vida al Delta, davant l'intent del govern espanyol d'executar un pla hidrològic, el segon, que perjudicaria greument la nostra terra. La defensa de la terra i la seva gent demana també la defensa de l'aigua dels nostres rius.

9 gener 2016
FINALMENT TENIM ACORD!

L'ANC celebra que finalment els 72 diputats independentistes hagin assolit un acord per investir President i formar Govern per tirar endavant el mandat democràtic sorgit del 27S.

Valorem molt positivament que tot l'esforç per assolir aquest acord vingui precedit per una sèrie de pactes que enforteixen aquest nou govern que ens ha de dur fins a la República Catalana.

Des de l'ANC animem el nou govern a impulsar i desplegar la Declaració aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre i ens comprometem a donar-hi tot el suport des de la societat civil.

A partir d'aquest mateix moment l'ANC continua treballant per eixamplar encara més la majoria social favorable a la independència. Ens comprometem a enfortir el procés nacional amb iniciatives que ens ajudin a acostar-nos i coincidir amb totes aquelles persones i entitats que treballen per la construcció del nou país.

Obrim un període de 18 mesos, que fins i tot pot ser menor, en què cal treballar a fons i amb tota la il·lusió per bastir les bases fermes del que ha de ser el nostre nou país, la República Catalana, lliure, democràtica i socialment justa.


7 gener 2016
PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA INTERPEL·LA ALS DIPUTATS

L'ANC-Priorat ha enviat als diputats de la nostra circumpscrició aquesta carta:

Als diputats al Parlament per la circumscripció de Tarragona de Junts pel Sí i CUP-Crida Constituent
 • Germà Bel Queralt
 • Teresa Vallverdú Albornà
 • Sergi Saladié Gil
 • Montserrat Palau Vergés
 • Albert Batet Canadell
 • Ferran Civit Martí
 • Montserrat Vilella Cuadrada
 • Josep Lluís Salvadó Tenesa
 • Jordi-Miquel Sendra Vallvè
 • Meritxell Roigé Pedrola
Senyores i senyors diputats,

El dia 27 de setembre en les eleccions al Parlament de Catalunya, que vau plantejar com a plebiscitàries, vam votar per demostrar que a Catalunya hi ha una majoria favorable a la independència.

A la nostra circumscripció els resultats foren aquests:
 • Junts pel Sí : 172.537 vots, 41,63% del total i   9 diputats
 • CUP-Crida C:   30.613 vots, 07,39% del total i   1 diputat
 • En total:       203.150 vots, 49,02% del total i 10 diputats
Al conjunt de Catalunya Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent tenen 72 diputats, quatre per damunt de la majoria absoluta.

Davant d'aquesta situació tots pensàvem que compliríeu l'encàrrec de tirar endavant el procés per aconseguir un estat propi: la República Catalana. Però, després d'un començament prometedor, amb un acord per a la presidència del Parlament i una declaració de la nostra sobirania com a poble i el rebuig de la sobirania espanyola sobre nosaltres, veiem com arriba el límit del temps legal sense que hi hagi cap acord sobre l'elecció de la Presidència i Govern de la Generalitat, la qual cosa ens abocaria, si no hi poseu solució, a unes noves eleccions.

Com a participants i organitzadors durant aquests últims anys a la comarca del Priorat de diverses campanyes d'informació i mobilització en favor de la independència;

Com a participants i organitzadors de la campanya d'informació i aclariment a la ciutadania sobre quines eren les candidatures i els candidats independentistes, és a dir, vosaltres;

I també com a votants de les vostres candidatures, amb respecte, però sobretot per respecte a la voluntat popular que representeu, us demanem:

 1. Que ens expliqueu què heu fet personalment vosaltres, per aconseguir en aquests mesos l'acord que ha de fer possible la formació d'un govern de transició cap a la República, acord que avui encara no ha arribat.

 2. Que ens digueu què penseu fer, personalment, per complir el compromís electoral de construir la República Catalana si els votants us donàvem, com ho vam fer, la majoria al Parlament.

Esperem la resposta i el compliment dels compromisos que vau adquirir.

Priorat, 7 de gener de 2016


4 gener 2016
COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL

L'Assemblea Nacional Catalana continua exigint a tots els diputats independentistes que continuïn negociant per assolir un acord que permeti formar govern abans del 10 de gener i complir el mandat democràtic sorgit el 27S, després de la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura del candidat proposat per Junts pel Sí.

L'ANC considera que unes noves eleccions al març no són la voluntat majoritària del poble català, que ja es va expressar democràticament fa tres mesos. L'Assemblea, com a referent de la societat civil i garant del procès, treballarà per l'acord fins al darrer moment, un acord volgut i demanat per la majoria dels ciutadans del país.

En aquest sentit, l'ANC emplaça Junts pel Sí, la CUP, Òmnium Cultural i l'AMI a una reunió conjunta que serveixi per a trobar l'acord definitiu que permeti la investidura d'un president, la formació d'un govern i l'inici del procés constituent que ens ha de dur a la constitució de la República Catalana.Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2015.