Activitats_15
Activitats de l'any 2015
Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2016.22 desembre 2015
L'ANC DEMANA UNITAT D'ACCIÓ ALS DIPUTATS SOBIRANISTES ESCOLLITS AL CONGRÉS DELS DIPUTATS I LA FORMACIÓ D'UN GOVERN SÒLID I ESTABLE A CATALUNYA

Després dels resultats electorals del 20D -que donen a les formacions explícitament independentistes els millors resultats mai assolits en unes eleccions espanyoles amb 17 diputats, 16 senadors i més d'1.100.000 vots- l'Assemblea Nacional Catalana demana als partits sobiranistes unitat d'acció a Madrid i la constitució d'un govern sòlid i estable a Catalunya per a defensar el mandat democràtic sorgit el 27S.

D'altra banda, l'ANC valora com a molt positiu en l'horitzó de la construcció de la República Catalana, que la força guanyadora defensi el dret a decidir com a premissa bàsica per abordar la construcció del futur polític de Catalunya.

Aquest dos fets ens porten a afirmar que el suport social per avançar en la construcció de la República Catalana, com a culminació d'un procés constituent, segueix sent, de llarg, l'opció majoritària expressada democràticament a les urnes.

Cal recordar que les eleccions a les Corts espanyoles havien estat històricament les més favorables a les formacions contràries a la independència. Celebrem que diumenge aquests partits perdessin 7 diputats (de 25 a 18) i obtinguessin una insignificant presència al Senat.

A més, és significatiu que la formació que ha guanyat les eleccions a Espanya, el Partit Popular, sigui l'última de les forces amb representació parlamentària.

Des de l'ANC afirmem que el resultat electoral del 20D reflecteix la fortalesa independentista a Catalunya, i expressem el convenciment que després dels resultats del passat diumenge, el debat sobre la independència i el dret a decidir el futur polític de Catalunya ocuparan la centralitat del debat polític a les institucions espanyoles.

Per això, instem amb urgència a constituir la majoria estable de govern a Catalunya que les urnes van fer possible el passat 27 de setembre. Cal consolidar la majoria dels 72 diputats que avui l'independentisme disposa per, immediatament després, buscar l'eixamplament social d'aquesta majoria amb els partidaris del dret a decidir a través del procés constituent.

En aquest sentit destaquem que els resultats electorals del 20D i del 27S, evidencien que Catalunya és un país plural i divers, base sobre la qual cal construir el procés constituent cap a la República Catalana.

L'ANC reitera, un cop més, que Catalunya necessita un govern fort i estable per assolir el mandat democràtic del 27 de setembre, per no desaprofitar l'oportunitat històrica que els resultats de les dues darreres eleccions ens ofereixen i per mantenir la il·lusió que bona part de la societat catalana ha expressat cívicament al carrer i també a les urnes aquests darrers anys.

* Podeu imprimir o veure el comunicat en format PDF (248 kB) en aquest enllaç.

13 desembre 2015
COMUNICAT DE PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA - ANC.

El 27 de setembre passat, amb les eleccions al Parlament de Catalunya, vam demostrar al món i ens vam demostrar a nosaltres mateixos de quina manera tan extraordinària el nostre poble avança cap a la nova República Catalana. No fa ni quatre anys hauríem estat incapaços d'imaginar que dos milions de persones, en unes eleccions formals, votessin partits favorables a la Catalunya independent. Però no ens en sorprenem. Sabem que ningú ens ha regalat res. Vam resistir el franquisme, vam guanyar espais de llibertat aprofitant la transició espanyola i davant els intents de fer recular la nostra capacitat per a governar-nos hem respost de manera contundent. No sols no recularem sinó que avancem sense complexos cap a la llibertat. I ara, sobre aquesta base, ja pensem com exercirem l’autonomia veritable, la de les nacions lliures del món.

Creiem poder dir que en els darrers anys, al costat de molta altra gent i altres organitzacions, l'Assemblea Nacional Catalana ha estat un factor fonamental per accelerar el procés cap a un estat nou, independent de l'espanyol i diferent, amb nous valors, noves maneres i nova organització, que respongui a la voluntat majoritària del nostre poble. Una voluntat forjada sobre la veritable democràcia: la igualtat, la justícia i la llibertat de conèixer, debatre i decidir, que s'ha d'imposar damunt els interessos particulars de persones, no cal dir-ho, però també de grups de poder o d'influència econòmica, mediàtica i/o política, als quals hem d’aconseguir posar al lloc que els correspon, subordinat a la decisió de la majoria.

L'Assemblea Nacional Catalana és també un d’aquests grups, però ha tingut la virtut d'esdevenir un moviment de masses, amb voluntat inequívocament unitària i popular. A través de l'Assemblea, centenars de milers, milions! de persones necessàriament diverses hem coincidit en una prioritat: aconseguir un estat independent. Hem entès que amb la llibertat de Catalunya hi guanyàvem els set milions de catalans. Que en aquest moment històric, aquest és el nostre objectiu immediat i que lluny de renunciar als principis i a les aspiracions legítimes de cadascú, en aquestes circumstàncies excepcionals, deixàvem aparcats els prejudicis i ens conjuràvem per fer possible la constitució de la República Catalana.

Cenyint-nos als dos últims anys, amb una mobilització sostinguda i amb accions puntuals de gran èxit, l'ANC va contribuir primer a fer possible la consulta del 9 N i després a impulsar una convocatòria extraordinària d’eleccions. La convocatòria es feia, recordem-m’ho, perquè servís de plebiscit sobre la independència i així ho reconeixien CDC, ERC i la CUP, juntament amb altres grup polítics i moltes personalitats independents que es van unir a la proposta. Finalment, els vots independentistes, els vots de la gent que prioritzava la independència, que acceptava el caràcter eminentment plebiscitari d'aquestes eleccions, s’havien de concentrar en dues propostes electorals: Junts pel Sí i la CUP. Qui votava aquestes opcions sabia que ho feia en aquest context i en aquestes condicions. Tots teníem altres motius per decidir el vot, però aquests motius se subordinaven al caràcter eminentment plebiscitari amb què s'havien convocat les eleccions i que havien acceptat i proclamat les dues opcions citades.

Amb aquest plantejament, l'Assemblea al Priorat vam intensificar la campanya informativa i de mobilització als nostres pobles. Vam fer arribar els arguments a les cases i vam fer actes informatius per explicar els valors de la independència a gairebé tot arreu on les candidatures no en feien: a la Torre de Fontaubella, als Guiamets, a Capçanes, a Bellmunt, a Cabassers, a Poboleda, a Torroja, a Marçà. Com sempre, vam treballar pel triomf de les opcions independentistes i vam aclarir a la gent quines eren: Junts pel Sí i la CUP. Ho vam repetir una vegada i una altra. A més, a títol personal, gent de l'Assemblea va participar en actes de les candidatures allà on se'ls va demanar: a Ulldemolins, a Gratallops, al Masroig, a Cornudella, a Pradell...

És per això, també, que ens sentim legitimats per demanar als 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP, i molt especialment als que vam elegir per la circumscripció de Tarragona, que gestionin el resultat tenint en compte les condicions extraordinàries de la convocatòria electoral del 27 S. Que donin resposta al desig clar del poble de Catalunya, a l¡objectiu i a la prioritat majoritàriament compartits i que facin un nou pas ferm en el camí cap a la República. Que desenvolupin la resolució que ells mateixos van votar, tot just constituït el Parlament. Volem un acord inclusiu, realista i equànime per garantir l'estabilitat del Parlament i del Govern fins a la proclamació definitiva de l'estat independent. De seguida que es pugui. Però que el facin.

Mentrestant, els independentistes hem de continuar la feina per reforçar amb més gent el suport al projecte del nou estat, contribuir al debat seré, evitar la confrontació gratuïta, tant autocomplaent com estèril, i posar atenció a qualsevol oportunitat, també a la convocatòria electoral al Parlament espanyol, per no perdre el que hem guanyat, per poder demostrar la força i la irreversibilitat del procés que ens ha de dur a la República Catalana.

Priorat, 12 de desembre de 2015.


Hem_Guanyat

  3 gener del 2013
LES CANDIDATURES MUNICIPALS DEL PRIORAT COMPLEIXEN EL COMPROMÍS ELECTORAL AMB LA INDEPENDÈNCIA.

Cornudella de Montsant, Margalef de Montsant i el Molar també aproven l'adhesió a l'AMI

Després de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l'Ajuntament de Falset i del de la Vilella Alta, que es va produir poc després de la constitució dels nous ajuntaments, s'han adherit a l'AMI l'Ajuntament de Cornudella de Montsant, el de Margalef de Montsant i molt recentment (21 de desembre) el del Molar. Amb aquestes adhesions 22 dels 23 ajuntaments del Priorat (un 95,7 %) uneixen els seus esforços en una associació fonamental per a garantir la fortalesa i estabilitat del procés d'independència de Catalunya. En aquests moments al Priorat només l'Ajuntament del Lloar resta pendent de convocar un ple per aprovar l'adhesió de l'Ajuntament a l'AMI.

L'Assemblea Nacional Catalana al Priorat felicita els ara ja regidors, regidores, alcaldes o alcaldesses pel compliment del compromís electoral que van contraure amb l'electorat i confia que, com més aviat millor, el procés cap a la República Catalana rebi novament l'empenta de la gent i el suport dels ajuntaments de tots els pobles de la comarca, per dur endavant la construcció del nou país just i lliure a què la majoria de ciutadans aspirem.Vista_del_Molar


  3 desembre 2015
COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL.

Transcorreguts dos mesos des de la celebració de les eleccions plebiscitàries sense que s'hagi fet efectiu un acord de Govern, l'Assemblea Nacional Catalana manifesta de nou que l'únic escenari que desitgem i pel qual treballem és el de l'acord i la formació d'un govern fort i estable. Només amb aquest acord es podrà acomplir el mandat democràtic del 27S i avançar en la construcció de la República Catalana.

L'Assemblea continua treballant per a facilitar aquest acord i continua apel·lant a la responsabilitat i al sentit d’estat dels 72 diputats independentistes escollits democràticament. El treball és sovint silent, però no per això menys efectiu. Sabem que hi ha motius de desànim pel temps transcorregut sense acord i precisament per això us reiterem el nostre compromís de treball per assolir l'entesa.

La nostra exigència és que aquesta es produeixi de manera ràpida i sòlida i la nostra determinació és la de prosseguir infatigablement en la construcció de la majoria social que ens portarà a la independència.

Mentre esperem l'acord de govern, l'Estat ha posat en marxa tota la seva maquinària coercitiva i propagandística per a impedir l'èxit del procés sobiranista. El grau de menyspreu i maltracte de les institucions de l'Estat cap a la població catalana i en particular el nostre govern, assoleix intensitats desconegudes amb les pràctiques d'ofec econòmic.

L'anunci de les imputacions per part de l'Audiència Nacional als electes locals d'ajuntaments que han aprovat mocions de suport a la Resolució del Parlament i els intents de silenciar els acords polítics de la majoria dels nostres parlamentaris amb sentències del Constitucional, són mostres renovades de l'actitud antidemocràtica que l'estat espanyol utilitza per combatre la demanda democràtica i cívica de construcció de Catalunya com a nou Estat europeu.

Ara més que mai és imprescindible que la societat civil actuï com ho ha fet darrerament, unida i cohesionada, sense divisions internes i amb els ulls posats en l'objectiu que ens galvanitza i ens ha unit sempre: la independència.

L'Assemblea i la seva gent continuem empenyent el procés i treballant per a combatre les pors, per ampliar la majoria social i, sobretot, per donar el suport imprescindible a les nostres institucions davant de les accions de l'Estat. En aquest sentit, denunciem els incompliments sistemàtics per part de l'Estat espanyol en matèria de liquiditat pressupostària. Exigim un tracte digne per a tota la població catalana i demanem als nostres diputats i al futur govern una concreció urgent de millores i polítiques socials per a tots els ciutadans de Catalunya.

En aquest mateix sentit donem ple suport i us animem a expressar la vostra solidaritat, als càrrecs electes locals sobre els quals recau l'amenaça d'haver protagonitzat actes de sedició i rebel·lia per haver fet possible amb el seu vot l'adhesió del respectiu Ajuntament a la Resolució del Parlament de Catalunya.

Per acabar us volem transmetre una idea clara i inequívoca: l'ANC no us fallarà. La nostra única raó de ser és aconseguir la independència. Gràcies a la il·lusió de tanta i tanta gent hem arribat molt lluny. Ara, malgrat incerteses i dificultats, no ens aturem. Seguim treballant per culminar la construcció del nou país. Us agraïm la complicitat i suport que ens mostreu, us animem a no defallir amb la vostra actitud i ens emplacem ben aviat a seguir gaudint de nous èxits i avenços en el camí cap a la independència.

16 novembre 2015
DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ.

El Secretariat Nacional de l'ANC, reunit en plenari a Vilanova i la Geltrú el dissabte 14 de novembre, va aprovar el posicionament de l'Assemblea davant el moment polític actual a Catalunya.

Podeu veure el text complert de la declaració en aquest enllaç.

També podeu descarregar i imprimir el document en format PDF.

29 setembre 2015
HEM VOTAT, HEM GUANYAT I COMENCEM A CONSTRUIR LA REPÚBLICA CATALANA.

El 27 de setembre els independentistes hem guanyat amb un resultat contundent i incontestable arreu del país! Hem guanyat i tenim el mandat democràtic per a la construcció de la República Catalana. No hi ha marxa enrere! La gran participació dóna encara més legitimitat democràtica al resultat i al sentit plebiscitari d'aquestes eleccions i, per tant, reforça encara més la victòria de les opcions favorables a la independència. Prop de 2.000.000 de persones han donat suport al SI!

Hem guanyat malgrat les accions contràries de l'aparell de l'Estat espanyol que ha emprat totes les eines al seu abast per evitar el vot del SI, des de la pràctica impossibilitat de votar des de l'exterior, a l'actuació de la Junta Electoral per silenciar la veu dels independentistes fins a llençar amenaces i missatges de por des de les institucions. Aquesta manca de respecte a les normes democràtiques es fa evident un altre cop quan no es reconeix la victòria d'allò que han votat 2 milions de persones. En canvi, el resultat positiu ha comptat amb el reconeixement immediat a nivell internacional, com es reflecteix a la premsa mundial que valida clarament el resultat i la victòria dels independentistes i amb la proposta de mediació de la Presidenta de l'Assemblea del Consell d'Europa.

Junts pel Si i CUP-Crida Constituent tenen tota la legitimitat de les urnes per tirar endavant el procés i donar resposta al mandat ciutadà. Les llistes del SI han de posar tots els mitjans per construir la República Catalana amb la màxima responsabilitat, celeritat i serenitat. Cal que es construeixin noves estructures d'Estat per avançar en la nostra sobirania i aconseguir les millores socials i la regeneració democràtica que la societat catalana volem i mereixem.

La societat civil, com fins ara, ens fem corresponsables i mantindrem el nostre compromís polític i de mobilització. L'ANC estem com el primer dia: seguim treballant per sumar a tothom per construir la República Catalana i per ser el motor del procés i de la seva transversalitat.

El 27 de setembre hem dit SI a la República Catalana!

Avui tot comença: fem la independència! Visca Catalunya Lliure!

10 novembre 2015
CONCENTRACIÓ A MARÇÀ.

Per tal de demostrar el nostre suport a la declaració d'inici del procés d'independència, aprovat aquell mateix matí, L'ANC va organitzar el dilluns 9 de novembre al vespre concentracións populars a cada comarca, malgrat la manca de temps per a preprar-la adequadament. Aquesta vegada nosaltres ens vam trobar a a la plaça de les Arenes de Marçà, abans de la reunió de socis.

El procés cap al nou estat català arriba ara a una fase decisiva. Amb l'esforç, la mobilització pacífica i el vot democràtic de la majoria dels catalans, hem aconseguit que al Parlament de Catalunya hi hagi una majoria favorable per iniciar el procés cap a la nova República Catalana.

Tenim 72 diputats inequívocament a favor de la independència. Aquests diputats i diputades, de manera valenta, sense fer cas de les amenaces del Govern i les institucions espanyoles, i dels qui per vergonya nostra hi col·laboren, han fet un pas decisiu: declarar davant del món que som un poble sobirà i que no reconeixerem cap altra autoritat que la que emani de la voluntat lliurement manifestada pel poble de Catalunya.

L'Estat espanyol intentarà incrementar el setge i farà de tot i més per imposar la seva llei, fer-nos por i castigar-nos amb la intenció de tornar a veure'ns sotmesos i vençuts. No ho permetrem!

Ara arriba l'hora de demostrar la nostra ferma convicció i capacitat de sacrifici per avançar decididament cap a la llibertat.

Per això us demanem que estiguem alerta i disposats a manifestar la nostra determinació. Democràticament, pacíficament, però amb la fermesa que calgui.

A la concentració es va donar lectura a aquest manifest.

Aquí podeu trobar el text íntegre de la Resolució del Parlament, tal com s'ha publicat al Diari Oficial.

Concentracio_Marca


9 novembre 2015
REUNIÓ DE TREBALL A MARÇÀ.

El dia 21 de novembre se celebrarà a Terrassa el Consell d'Assemblees Territorials i Sectorials de l'ANC. Abans, el dia 11, hi ha una reunió de les assemblees de la regió IV (la nostra) per posar en comú les aportacions de les nostres assemblees.

Per poder-hi portar les propostes de Priorat per la Independència, la nostra assemblea territorial, va convidar als socis i simpatitzants a la reunió que es va fer el 9 de novembre al vespre al Casal Municipal de Marçà.

A la reunió vam reflexionar sobre l'assoliment de la majoria social, el procés constituent i el paper de l'ANC en aquest moment. Del debat ampli entre els presents vam extraure algunes idees per transmetre-les a la CTSE.


13 octubre 2015
CONCENTRACIONS EN SOLIDARITAT AMB LES PERSONES IMPUTADES.

El Govern i l'Estat espanyols volen castigar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que de manera autoorganitzada i pacífica van dur a terme, el 9 de novembre de l'any passat, una consulta democràtica sobre la proposta de constituir un nou estat independent.

Per fer-ho, han imputat tres membres del Govern de la Generalitat, els quals podrien ser acusats de diversos càrrecs només pel fet d'haver estat fidels a l'encàrrec que els ciutadans de Catalunya els vam fer quan vam votar en les eleccions de novembre de 2012.

Per demostrar la nostra solidaritat amb les persones imputades, per continuar plantant cara davant els qui volen sotmetre'ns i per refermar el resultat de les eleccions i fer avançar el procés cap al nou estat català independent, Priorat per la Independència - ANC ens vam afegir a la crida feta per Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i la mateixa Assemblea Nacional Catalana i vam convocar la gent del Priorat, la gent demòcrata, a concentrar-se davant del seu ajuntament el dimarts 13 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre.

A sota podeu veure algunes instantànies de les concentracions als pobles del Priorat.

13-O_Bellmunt 13-O_Cabassers
Bellmunt del Priorat                                        Cabassers         

13-O_Capcanes 13-O_Falset-1
Capçanes                                                    Falset     

13-O_Falset-2 13-O_Gratallops
Falset                                                 Gratallops

13-O_Guiamets 13-O_Masroig
Els Guiamets                                           El Masroig    

13-O_Vilella 13-O_Falset-3
La Vilella Baixa                                              Falset          

9N_Som_Tots
26 setembre 2015
REUNIÓ INFORMATIVA A LA TORRE DE FONTAUBELLA

També el passat divendres 25 de setembre al vespre es va fer una altra reunió informativa a la Sala del Cinema de La Torre.

Prèviament, alguns veins havien "desplegat" una gran estelada ben a la vista de La Mola, com podeu veure a les fotografies de sota.

Acte_La_Torre

Acte_La_Torre


26 setembre 2015
REUNIÓ INFORMATIVA A TORROJA

El divendres 25 de setembre a dos quarts de vuit del vespre es va fer a la Sala del Teatre de Torroja una de les darreres reunions informatives per aclarir dubtes quant a la futura República Catalana.

En totes aquestes reunions, el públic es va mostrar interessat en els diversos temes per tal de formar-se una opinió quant a les opcions del dia 27.

Acte_La_Torre

25 setembre 2015
ACTE ELECTORAL DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT A CORNUDELLA

Una altra activitat de la CUP - Crida Constituent es va fer el passat dijous 24 de setembre al teatre de La Renaixença de Cornudella de Montsant.

Hi van intervenir Montserrat Solà, el Conseller Comarcal Damià Fàbrega (tots participants de la llista de Tarragona) així com Mariona Quadrada, regidora de Reus. Tot seguit, els assistents van poder veure l'actuació musical de Fito Luri.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Acte_CUP_Cornudella

24 setembre 2015
REUNIÓ INFORMATIVA ALS GUIAMETS

El passat dimecres 23 de setembre a les vuit del vespre va tenir lloc a l'Ateneu de Guiamets una reunió informativa per tal d'aclarir dubtes respecte a la futura República Catalana.

Els ponents van informar de les perspectives del procés d'independència i van contestar les preguntes dels assistents. L'acte va ser presentat per l'alcalde de Guiamets, Miquel Perelló.

Cartell_Guiamets

18 setembre 2015
ACTE ELECTORAL DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT A PORRERA

També el dilluns 21 de setembre la candidatura CUP - Crida Constituent va programar un altre acte electoral a l'Ajuntament de Porrera a l'Ajuntament. Hi van ntervenir Roser Vernet, el conseller comarcal Damià Fàbrega (ambdós de la llista de Tarragona) així com Xavi Milian, de Reus.

El públic assistent es va mostrar interessat en les propostes de la candidatura.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Acte_CUP_Porrera

22 setembre 2015
REUNIÓ INFORMATIVA A CAPÇANES

El passat dilluns 21 de setembre al vespre va tenir lloc a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Capçanes una reunió informativa per tal d'aclarir dubtes respecte a la futura República Catalana.

Els nombrosos assitents van tenir ocasió de fer preguntes i esclarir els seus dubtes.

Acte_CUP_Porrera

21 setembre 2015
UNA NOVA REUNIÓ INFORMATIVA A POBOLEDA

El passat diumenge 20 de setembre per la tarda Priorat per la Independència va fer una altra reunió informativa a la Sala Polivalent de Poboleda, amb el mateix objectiu l'objectiu d'aclarir els dubtes que els assistents vulguessin plantejar respecte a la futura República Catalana. Es van tractar temes com les pensions, la pertinença a Europa, l'economia.

Els assistents ho van seguir amb interès i hi van participar, tal com estava previst.

Cartell_Poboleda

21 setembre 2015
ACTE ELECTORAL DE JUNTS PEL SÍ AL MASROIG

El mateix diumenge dia 20 a dos quarts de set de la tarda també es va celebrar al Masroig un acte electoral de Junts pel Sí amb notable assistència de públic. Hi van participar candidats de la demarcació de Tarragona.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Junts_pel_Si_Masroig


20 setembre 2015
REUNIÓ INFORMATIVA A BELLMUNT

El passat dissabte 19 de setembre al vespre Priorat per la Independència va fer una reunió informativa a l'Euterpe de Bellmunt, per tal d'aclarir els dubtes que els assistents vulguessin plantejar respecte a la futura República Independent. Es van tractar diversos temes, en part proposats pels assistents.

Cartell_Bellmunt

15 setembre 2015
ACTE ELECTORAL DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT A FALSET

La candidatura CUP - Crida Constituent va fer elpassat dimarts 15 de setembre, al vespre i a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Falset, un acte electoral amb el títol de "independència | procés constituent" dins de la campanya del 27-S. Hi van intervenir Mireia Vehi i Joan Garriga, de la llista de Barcelona, Sergi Saladié (cap de llista de Tarragona), Roser Vernet (núm. 16 de la llista de Tarragona), que van ser presentats per l'alcalde de Guiamets, Miquel Perelló.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Acte_CUP

14 setembre 2015
ACTE ELECTORAL DE JUNTS PEL SÍ A CORNUDELLA

El passat diumenge dia 13 per la tarda es va celebrar a Cornudella, al teatre de la Renaixença, un acte electoral de Junts pel Sí. Hi van participar, entre altres, els candidats Ferran Civit, Montse Vilella i Meritxell Cardona. Va presentar l'acte l'alcalde Salvador Salvadó.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Cornudella_Junts


11 setembre 2015
EUFÒRIA PER LA MOBILIZACIÓ DE LA VIA LLIURE. EL PRIORAT S'HI ABOCA.

Priorat per la Independència es felicita per l'èxit de la mobilització que demostra una vegada més la potència de la reivindicació per començar la nova República Catalana.

Agraeix la col·laboració de l'equip de voluntaris que el Priorat ha aportat als trams 98 i 99, dels Brivalls de Cornudella i dels Grallers de la Falç. També la dedicació dels coordinadors de cada un dels pobles del Priorat i agraeix la paciència dels participants de Capçanes i Ulldemolins que han sofert una espera llarga deguda al retard de les empreses d'autocars de fora de la comarca. Priorat per la Independència farà la corresponent reclamació i demanarà una justa compensació.

Meridiana-1

Arribant cap al tram que ens correspon, a la Plaça de les Glòries.


Meridiana-2

Alguns prioratins davant de la torre Agbar, el nostre lloc.

Fotos: J. M. Fort


Meridiana-2

Una vista parcial de la Meridiana i la Plaça de les Glòries.
Les fletxes indiquen els trams on estàvem els del Priorat.
Ja es veu que només érem quatre gats, no? ...

Foto: Assemblea Nacional Catalana.
11 setembre 2015
CONCENTRACIÓ A LA QUARTERA

Sóm conscients que moltes persones no van poder venir a la Via Lliure per motius de salut, laborals o els que fossin. Per ells es va organitzar una concentració a la Plaça de la Quartera de Falset a la mateixa hora, a les 17:14. Gràcies a tothom que hi va assistir, era com si estiguessin amb naltros a la Meridiana.

Com bé deia el poeta, "Som molts més dels que ells volen i diuen..."  Adjuntem una instantània de la concentració.

Falset_Quartera_11S

Foto: Anton Vidal


11 setembre 2015
HOMENATGE AL CARRASCLET A CAPÇANES

El passat 11 de setembre, a més de la Meridiana, els prioratins teníem una altra cita: a les deu del matí els companys del Casal Carrasclet convocaven la tradicional ofrena floral al monument que el guerriller té dedicat a Capçanes.

Priorat per la Independència hi va estar representat, fent-hi també la seva ofrena floral, juntament amb tothom que va voler honorar la memòria del nostre heroi. A sota en teniu un testimoni gràfic.

Carrasclet_2015

Foto: Núria Bonfill


10 setembre 2015
ASSEMBLEA OBERTA DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT A FALSET

La candidatura CUP - Crida Constituent ha fet, el passat dijous 10 de setembre, una assemblea oberta al Casal Carrasclet de Falset per preparar la campanya de les eleccions del 27-S al Priorat. L'assemblea va comptar amb una bona afluència de persones, tant de membres i simpatitzants de la CUP com independents.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Assemblea_CUP


8 setembre 2015
PRESENTACIÓ DE "JUNTS PEL SÍ" A FALSET

Amb una assistència notable (el teatre estava ple de gom a gom) la candidatura "Junts pel Sí" favorable a la independència de Catalunya, va fer el seu acte de presentació al Priorat al teatre l'Artesana de Falset el passat dilluns 7 de setembre a les vuit del vespre.

Hi van intervenir: Germà Bel (cap de llista per Tarragona), Marta Rovira, Josep Rull, Montserrat Palau, Albert Batet i Ferran Civit. L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, els va donar la benvinguda i el periodista Jordi Soldevila va actuar com a presentador.

L'ANC no forma part de cap candidatura. Com a entitat favorable a la independència de Catalunya, difondrà informació de totes les candidatures compromeses amb la independència i amb caràcter plebiscitari del 27S.

Junts_pel_Si


7 setembre 2015
XERRADA A LA VILELLA BAIXA

El passat diumenge dia 6 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre i a la sala de l'Envelat de la Vilella Baixa, es va fer una xerrada informativa per a parlar sobre l'anada a la Via Lliure, la manifestació de la Meridiana de Barcelona, amb motiu de la Diada nacional de Catalunya.

Hi van parlar el Coordinador Comarcal de l'ANC-Priorat, Josep Maria Fort, i el Secretari Comarcal, Josep Maria Abella.

Cartell_Vilella


3 setembre 2015
TRADICIONAL MARXA DE TORXES A FALSET

El Casal Pere Joan Barceló "Carrasclet" ha organitzat, un any més, la tradicional Marxa de Torxes per la Independència al Castell de Falset, en homenatge a Pere Joan Barceló "Carrasclet". i a tots els lluitadors per les llibertats del nostre Poble.

Malgrat el temps insegur, el dijous 3 de setembre, a dos quarts de nou del vespre ja hi havia molta gent a la Quartera, que va anar desfilant amb les seves torxes cap al Castell. Allí es va donar lectura al manifest independentista i de regeneració democràtica. Els grallers de Falset i els timbalers dels diables van donar un to ferm i alhora festiu a la marxa. A sota en podeu veure una instantània.

Marxa_Torxes_2015


29 agost 2015
SUSPÈS ACTE A L'ARTESANA DE FALSET DEL 29 D'AGOST

En reunió d'urgència, el Secretariat de Priorat per la Independència - ANC va decidit suspendre l'acte previst per al dissabte 29 d'agost a l'Artesana de Falset.

Davant la notícia que, per decisió totalment aliena a la nostra voluntat, ni Marta Rovira ni Josep Rull serien a Falset el dia 29, tal com havien (i havíem) anunciat, i havent intentat sense èxit fins a l'últim moment trobar unes persones d'un valor simbòlico-mediàtic igual o superior que els pogués substituir vam creure oportú suspendre l'acte previst, ja que no reunia les condicions per aconseguir l'objectiu que es pretenia: formar un cartell complet que fos un reclam potent, amb força mediàtica, capaç de fer acudir a l'Artesana persones no prou motivades per votar a favor de la independència i generar un debat franc i constructiu amb aquest grup de persones per eixamplar el suport al nou estat independent.

Demanem excuses a les persones que havien demostrat voluntat de col·laboració i molt especialment a l'Oriol Grau, la Liz Castro i el Jordi Martí. També a l'Ajuntament de Falset que havia ofert també la seva col·laboració.

Amb tot, Priorat per a Independència farà públiques les preguntes i els dubtes recollits als pobles del Priorat en la campanya de participació que s'ha dut a terme aquests dies en un intent de fer present el debat, sempre en positiu, que faci decantar cap al vot del sí a la independència aquelles persones poc motivades o dubtoses.

28 agost 2015
ACTES A LA MORERA EL CAP DE SETMANA

El passat cap de setmana els companys de l'Assemblea Local de La Morera de Montsant han fet diversos actes interessants, dins del cicle d'activitats "ON TOT COMENÇA".

El primer, el divendres 28 a dos quarts de set, i a la Seu del Parc Natural, una conferència del professor (i ex conseller de la Generalitat) Joan Manel Tresserras amb el títol de "Perquè ara?".

L'endemà dissabte, molts veïns van participar en la confecció d'un mural col·lectiu davant de la piscina amb el lema "Som, serem i marxarem". I a les nou del vespre, una Festa de la República, un sopar especial, amb tocs danesos.

Cartell_Morera

27 agost 2015
BONA NOTÍCIA: L'AJUNTAMENT DE FALSET S'INCORPORA A L'AMI

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Falset del dijous 27 d'agost va votar per majoria aclaparadora la incorporació de la capital del Priorat a l'Associació de Municipis per la Independència. Com a la resta de la comarca, les darreres eleccions municipals a Falset van demostrar una suport amplíssim a la independència. Des de Priorat per la Independència es va demanar a tots els regidors que l'aprovació fós per unanimitat, ja que la República del nou estat català serà inclusiva i comptarà amb totes les ideologies i sensibilitats per determinar la política de servei públic als nostres ciutadans. Lamentablement, aquesta unanimitat no es va produïr i el resultat va ser de 9 vots a favor (IpF + CiU) i dos en contra (PSC). A sota podeu veure una instantània del moment de la votació.

Amb la darrera incorporació de l'Ajuntament de la Vilella Alta a l'AMI, i després de la de l'Ajuntament de Falset, només quedaran quatre ajuntaments de la comarca del Priorat per adherir-s'hi.

Ajunt_Falset

15 agost 2015
ACTE DE LA VIA LLIURE CAP A LA INDEPENDÈNCIA A TARRAGONA

Dins de la campanya de sensibilització que duen a terme l'ANC i Òmnium Cultural amb la fita de l'Onze de Setembre, el divendres 14 d'Agost a partir de les sis de la tarda la Regió IV (a la qual pertanyem) va organitzar un acte al barri de Torreforta de Tarragona, amb el lema "Justícia Social", un anhel que ens engloba a tots i volem fer realitat a la propera Catalunya independent.

Va compar amb la presència i les paraules del Pare Manel, Eduardo Reyes (Súmate), Germà Bel (Junts pel Si), Jordi Sànchez (president ANC), Fàtima Souki (mediadora cultural i activista amazic) i Jaume Marí (president de La Muntanyeta, entitat del barri).

Després de l'acte unitari hi va haver un sopar solidari amb fideuà del Serrallo, el benefici del qual va anar a les entitats socials del barri.

Torreforta

25 juliol 2015
PANCARTES ALS POBLES

Els pobles hem començat a penjar la pancarta anunciant la jornada del 27 S. Fem-ho com més aviat millor i aprofitem per fer-ne un acte popular i obert, si podem.

A sota podeu veure unes imatges de les pancartes de Capçanes i Bellmunt del Priorat.


Pancarta_Capcanes_1

La pancarta de Capçanes


Pancarta_Capcanes_2

Un assaig de punter a Capçanes


Pancarta_Bellmunt

La pancarta de BellmuntPancarta_Masroig

Dues de les tres pancartes del MasroigPancarta_Gratallops

Pancarta de Gratallops, en un lloc estratègicPancarta_Marca

La pancarta de Marçà a la plaça de les Arenes14 de juliol 2015
COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L'ANC

Un cop finalitzada la reunió del 14 de juliol entre les entitats i partits polítics sobiranistes, el Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha reunit en plenari extraordinari per valorar el principi d'acord entre CDC i ERC, amb la futura incorporació d’altres opcions polítiques i de persones de la societat civil encapçalant la llista. El Secretariat Nacional vol traslladar públicament que valora positivament aquest principi d'acord que va en la línia que l'ANC havia defensat -tenir el menor nombre de candidatures independentistes, garantir la governabilitat i que s'executin les línies programàtiques del CATN- tot i que aquest principi d'acord no reflecteix tota la proposta que l'ANC havia fet arribar la setmana passada.

L'ANC farà arribar als partits la necessitat de tenir amb la major celeritat possible els detalls del principi d'acord, per tal de poder valorar tot el contingut específic i traslladar la nostra opinió al respecte.

Finalment, el Secretariat Nacional vol deixar constància que l'ANC continuarà exercint la seva funció de moviment transversal, plural i unitari i, en conseqüència, donarem suport a totes les candidatures independentistes amb l'únic objectiu d'aconseguir que el 27S sigui el plebiscit guanyador.

Secretariat Nacional - 14 de juliol del 2015
8 juliol 2015
ACORD DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L'ANC

El mandat dels socis i sòcies expressat en la passada consulta del 3 i 4 de juliol aposta clarament per assolir la màxima transversalitat i unitat per tal de donar sentit plebiscitari a les eleccions del 27S. A partir d'aquest mandat l'Assemblea Nacional Catalana assumeix la demanda expressada pel president Artur Mas de lideratge des de la societat civil per fer del 27s un plebiscit guanyador.

L'ANC, tenint en compte les propostes i parers expressats per les altres entitats civils i partits polítics, ha pres la decisió d’impulsar una llista per al 27S que sigui liderada per la societat civil. Aquesta llista ha de representar tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat i ha de superar el debat propi d'unes eleccions autonòmiques. És per aquest motiu que es vol impulsar una llista sense polítics en actiu.

La llista per la independència ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil. Aquesta proposta guanyadora contemplarà tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s'assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a Estat independent. L'ANC treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27S. Aquesta proposta es traslladarà a les altres entitats, especialment Òmnium Cultural i AMI, i a tots els partits sobiranistes que donen suport a la independència per tal de consensuar-la i fer-la realitat.

En el procés de diàleg amb els actors sobiranistes l'ANC no realitzarà declaracions públiques fins que s'acordi la proposta final.

Secretariat Nacional - 7 de juliol del 2015
4 juliol 2015
L'ANC ENS HA DEMANAT L'OPINIÓ... I L'HEM DONAT

L'Assemblea Nacional Catalana ha demanat l'opinió de tots els seus socis, per respondre a la invitació que el president de la Generalitat va fer la setmana passada a l'ANC i altres associacions perquè consideressin la possibilitat de promoure la creació d'una candidatura amb la màxima unitat de les forces i persones partidàries de la independència.

Malgrat el poc temps disponible, més de 16.000 socis i sòcies ja han votat. Més d'11.000 associats han donat presencialment la seva opinió sobre el paper de l'entitat en el procés sobiranista, i un 96% donen el sí a la pregunta que se'ls havia formulat. Els resultats no són definitius, ja que falten escrutar més de 5.000 vots rebuts per correu electrònic, entre els quals els del Priorat. L'alta participació demostra un cop més la capacitat organitzativa i de mobilització que té l'entitat. Els 11.239 vots presencials i els resultats provisionals dels que es disposa en data de 4 de juliol reforcen el paper de l'Assemblea per seguir negociant amb tots els agents implicats amb l'objectiu d'aconseguir la màxima unitat d'acció de cara al 27-S i garantir aquestes eleccions siguin el plebiscit que necessitem per guanyar la independència.

Cal tenir en compte que al llarg d'aquesta setmana es faran públics els resultats definitius, ja que cal recomptar els més de 5.000 vots rebuts per correu electrònic que no estan comptabilitzats en les dades que s'ofereixen.

Recordem que la pregunta: era "Vol que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?"

   Els resultats fins ara són:

   Nombre socis que han votat presencialment: 11.239

   Nombre de vots per al SÍ (percentatge):       10.792 vots (96,02%)

   Nombre de vots per al NO (percentatge):          383 vots (  3,41%)

   Nombre de vots en blanc:                                 53 vots (  0,47%)

   Nombre de vots nuls:                                       11 vots (  0,10%)

   ---------------------------------------------------------------------------------

   Nombre de correus electrònics rebuts:          5.000 vots

(Encara no s'ha verificat que tots els correus corresponguin a un vot vàlid i, per tant, no es pot considerar la suma d'aquests i els socis que han votat presencialment com a una xifra total de votants segons la qual es puguin fer altres estimacions)
.

El Secretariat de l'ANC-Priorat vol agrair a tots els seus socis l'esforç fet participant en aquesta consulta, tenint en compte la dispersió de socis per tot el Priorat; tanmateix hem pogut participar i aquesta mateixa setmana sabrem els resultats finals. Gràcies a tothom!

On-Tot_Comença
27 juny 2015
MOTORADA PER LA INDEPENDÈNCIA

El passat dissabte 27 de juny 4.500 motos van omplir de reivindicació i de festa el Circuit de Barcelona–Catalunya amb la celebració de la segona edició de la Motorada per la Independència.

A tres mesos de les eleccions plebiscitàries del 27S, els amants del motor van impulsar una nova trobada festiva i reivindicativa que marca l'inici d'un estiu ple de mobilitzacions amb el segell de l'Assemblea Nacional Catalana. Amb les 4.500 motos formant a la recta del traçat català, la Motorada ha aconseguit de nou una fotografia impactant i de gran pes internacional omplint d'estelades un escenari de referència a nivell mundial com el Circuit de Barcelona-Catalunya, seu habitual dels Grans Premis de Fórmula 1 i Moto GP.

Joan Fontserè, director del Circuit, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als participants. Jordi Sànchez, president de l'ANC, va apuntar que "la il·lusió viscuda en la Motorada" marca l'inici d'una etapa de "feina molt intensa per guanyar el 27S". Eduardo Reyes, president de Súmate, va encoratjar els assistents a "no defallir" en el repte "d'explicar a tothom els beneficis de la independència".

Motorada
25 maig 2015


TOTS ELS NOUS AJUNTAMENTS DEL PRIORAT... PER LA INDEPENDÈNCIA!

Del resultat de les eleccions municipals de diumenge se'n desprèn el següent:

Vint-i-dues de les vint-i-tres persones que seran elegides nous alcaldes i alcaldesses al Priorat han signat un compromís de suport al procés cap a la independència. Si comptem també els regidors i regidores, n'hi ha 124 d'un total de 143, la qual cosa representa el 86,7 %. A més, cal tenir en compte que dels 19 que no han signat el document de compromís n'hi ha que han manifestat a l'ANC-Priorat la voluntat de plantejar-s'ho després de les eleccions. És el cas, almenys, d'alguns membres de les candidatures de CiU de Margalef de Montsant i del PSC-CP de Falset. Els convidem novament a unir-se a la majoria.

L'Assemblea Nacional Catalana vol agrair a tots els candidats la seva disposició i voluntat de servir el poble des dels ajuntaments i molt especialment als que s'hi han presentat amb el compromís afegit de lluitar per la independència de Catalunya. Alhora vol destacar la victòria espectacular de les candidatures partidàries de començar ja un nou Estat, entre les quals trobem aquesta diversitat de sigles, per ordre de vots: CiU, ERC-AM, CUP, PSC i MES. Al Priorat, no hi ha lloc per continuar amb la dependència de l'Estat espanyol i ha quedat clar que hi ha una majoria aclaparadora i plural que aspira a viure en la nova República Catalana.

El pròxim envit seran les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, amb les quals es determinarà la composició del Parlament que ha d'iniciar el procés per constituir un nou estat, d'acord amb el full de ruta pactat entre partits i entitats sobiranistes. Des de Priorat per la Independència-ANC seguirem lluitant per aconseguir-ho i convidem a tothom a afegir-s'hi i compartir l'esforç definitiu que ens permetrà aconseguir un país lliure.

Vots_Municipals


23 maig 2015
L'ANC HA DEMANAT A LES CANDIDATURES MUNICIPALS QUE ES COMPROMETIN AMB LA INDEPENDÈNCIA

L'assemblea va iniciar, a començament de mes, una campanya per demanar a les candidatures municipals i als candidats a regidors i regidores que es manifestin favorables a la nova República Catalana. Per tal de saber la seva posició els hi vàrem proposar la signatura de documents de compromís amb el procés pel nou estat català.

Els candidats i les llistes que es van pronunciar a favor del nou estat català fins al 23 de maig el podeu trobar en aquesta pàgina

18 maig 2015
AL PRIORAT, PROP DE 150 CANDIDATS A REGIDORS ES COMPROMETEN TAMBÉ AMB EL PROCÉS PER A LA INDEPENDÈNCIA

Ajuntaments

L'Assemblea Nacional Catalana al Priorat va fer públic dilluns a Falset, en un acte electoral unitari al Consell Comarcal, totes les candidatures que han signat compromisos amb el procés cap a la independència. En un acte que va reunir un de centenar de persones -entre els quals representants de les candidatures dels diversos pobles de la comarca- es van donar les dades de la situació poble per poble. Fins aquest moment, hi ha compromesos 165 candidats, 38 dels quals aspiren a ser alcaldes, distribuïts en 38 candidatures, de CiU, ERC, CUP, MES i candidatures independents vinculades a aquests partits. En el cas de Gratallops, juntament amb tota la candidatura de CiU han signat també tres candidats del PSC. L'ANC confia rebre més compromisos fins arribar a cobrir el 75 % dels candidats (sense tenir en compte les candidatures fantasma promogudes en diversos pobles per PP i PSC, que es consideren il·legítimes i impròpies d'un capteniment demòcratic.)

En aquest acte unitari van intervenir representants de les diferents famílies ideològiques de l'independentisme, concretament Andrea Vallès, Josep Andreu, vicepresident de l'AMI i alcalde de Montblanc, i Miquel Gomis.

Trobareu en tota la informació referent a aquesta qüestió en aquesta pàgina, o també informar-vos al moment al nostre blog que anirem actualitzant fins dijous 21, en que farem una recomanació de vot concreta per donar suport a aquelles candidatures que a més de treballar des de l'Ajuntament pel seu poble, faran possible la nova República Catalana.

En síntesi, els compromisos proposats per l'ANC es refereixen a la vinculació de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència, el treball per les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i el procés constituent cap a la nova República Catalana, la incorporació del nou alcalde o alcaldessa a l'Assemblea de càrrecs electes (en cas que l'Estat intervingui o inhabiliti les institucions catalanes) i la facilitació d'alcaldies i governs municipals independentistes. En la proposta de l'AMI s'inclou també una fórmula per prometre el càrrec amb declaració expressa de suport al nou estat català. A sota podeu veure alguns instants de l'acte, amb alguns dels candidats i candidates a les escales del Consell Comarcal.

Ajuntaments_1

Ajuntaments_2

Ajuntaments_3

2-3 maig 2015
PER LA FIRA DEL VI, L'ANC HA SORTIT AL CARRER

Com altres anys, Priorat per la Independència-ANC ha muntat un estand el cap de setmana del 2 al 3 de Maig, coincidint amb la Fira del Vi de Falset.

Ens vam situar al carrer Miquel Barceló, sota del nou tendal, per informar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de votar candidatures favorables a la independència. Per això, ha editat uns milers d'adhesius amb l'eslògan "Dependència o independència. 24 de maig + 27 de setembre: tu tries, tu decideixes, tu votes" que va oferir als que s'apropaven a l'estand. Cal dir que van tenir tan bona acollida que s'esgotaren abans d'acabar la fira.

En l'estand hi havia també l'última oportunitat per signar en favor de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, una campanya de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca en què ha col·laborat l'ANC.

Tu_Decideixes

24 abril 2015
ARA ÉS L'HORA OMPLE EL PALAU SANT JORDI

La campanya unitària ARA ÉS L'HORA ha omplert el Palau Sant Jordi en un gran acte carregat de raons i d'energia per enfilar la recta final cap a la independència. "Tornen les urnes, tornem al carrer", ha estat un punt d'inflexió per encarar dos comicis vitals. Més de 800 alcaldables i representants del món municipal han desplegat una immensa lona amb el lema "24M Fem la independència des dels ajuntaments"; mentre les grades han fet un immens mosaic de la senyera, en la que ha estat la gran imatge de la nit.

Al discurs final, Muriel Casals ha destacat la importància dels municipis i les eleccions del 24 de maig, ja que els ajuntaments són els primers a resoldre els problemes que afecten els ciutadans: fer front a aquest repte exigeix disposar dels recursos justos i eliminar les traves que actualment posa l'estat espanyol, creiem que la nova República Catalana serà el millor instrument per resoldre aquestes qüestions d’ordre social. Casals, que ha agraït la tasca dels alcaldes i ajuntaments pel seu paper al passat 9N, ha dit que quan la ciutadania, la societat civil, les institucions i partits hem compartit un mateix horitzó hem estat imparables. Ho tornarem a fer!. ha conclòs.

Forcadell, per la seva banda, ha dit que el 27S tenim el repte més gran i excepcional que hem tingut mai com a país, i ha afirmat que "el 24 de maig demostrarem que els catalans quan votem, votem majoritàriament independència". Sabem que construir la república catalana és el projecte més il·lusionant, innovador i més trencador i l'únic que té el futur garantit, perquè no hem de demanar permís a ningú per fer-lo possible, ha explicat, per afegir que cap govern ni cap estat podrà aturar la democràcia, cap govern ni cap estat podrà impedir que els 27S capgirem la història!.

L'acte ha remarcat el poder municipal amb les intervencions de Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que ha explicat que ningú pot manllevar-nos la democràcia ni la llibertat. Per la seva banda, el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d'Abadal, ha afirmat que la darrera etapa s'inicia avui i aquí. Demostrarem que som molts!, ha explicat.

L'acte ha aplegat més de 16.000 participants, dins i fora del Palau. Entre ells, un bon grapat de prioratins i prioratines, que ens vam desplaçar en un autocar organitzat per ANC-Priorat des de Falset.

Palau_S_Jordi

17 març 2015
UNA ALTRA SESSIÓ DELS DIÀLEGS PER AL NOU ESTAT CATALÀ

Amb aquesta ja n'hem fet... onze! El divendres 17 a la Sala d'Actes de Consell Comarcal del Priorat vam comptar amb amb dues persones rellevants en els seus respectius àmbits, que ens van donar la seva visió quant als reptes de Seguretat i Defensa del Nou Estat Català. D'una banda, en Miquel Sellarès, del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, i de l'altra Jordi Calvo, del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

Ens van exposar les seves visions, especialment quant a seguretat i intel·ligència a la nova República Catalana. Va moderar l'acte el nostre Coordinador, Josep Maria Fort. Tot seguit hi va haver la participació del públic que omplia la sala.

Miquel_Sellares

Dissertació de Miquel Sellarés


Jordi_Calvo

Després va intervenir Jordi Calvo

12 d'abril 2015
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L'ANC

Tal com estava previst, la III Assemblea General Ordinària de l'ANC es va celebrar el passat diumenge 12 d'abril. Ens vam congregar més de 3.000 socis (entre els quals un bon grapat de prioratins) a l'espaiós Pavelló Barris Nord de la ciutat de Lleida. D'acord amb l'ordre del dia establert, i seguint els hàbits democràtics de l'ANC, es van posar a votació els informes de gestió del Secretariat Nacional, l'informe econòmic i la preposta de pressupost per al 2015-2016. Com fem cada any, es va aprovar la proposta de convocatòria del procés electoral per escollir els membres del nou Secretariat Nacional, que s'haurà de renovar d'acord amb els nostres Estatuts, que també estableixen que els membres que hagin estat reelegits dues vegades no es podràn tornar a presentar.

Després del procés de discussió de la Ponència Marc i el Full de Ruta —on les respectives ponències van incorporar moltes de les esmenes presentades— encara quedaven esmenes vives. Aquestes van passar a votació de l'Assemblea, incorporant-se immediatament als documents en cas de ser aprovades. Tot seguit també vam votar els documents finals, que es van aprovar per una àmplia majoria.

Els membres de Secretariat Nacional sortint (als que es va agrair l'esforç fet en tot aquest període) es van acomiadar dels assistents, amb Carme Forcadell al capdavant.

Alhora es va presentar la propera campanya prevista per aquest estiu, que culminarà amb una manifestació gegantina a l'Avinguda Meridiana de Barcelona, que esdevindrà simbòlicament el Carrer Major de la República Catalana.

Ass_Lleida

30 març 2015
JA HI HA UN PREACORD PEL FULL DE RUTA!

Us fem saber que avui, 30 de març, CDC-Reagrupament, ERC, ANC, Òmnium i l'AMI han signat el preacord del Full de Ruta unitari amb l'objectiu d'establir el camí posterior a les eleccions del 27 de setembre.

L'acord neix amb la voluntat de sumar noves organitzacions mantenint el respecte absolut als seus processos de debat intern. En aquest sentit, els signants del document mantenen converses amb la CUP per ampliar i construir un espai comú referent al procés constituent; de la mateixa manera, MES-Moviment d'Esquerres ha expressat que acabarà de fixar la seva posició en el Consell Polític que durà a terme el proper 17 d'abril.

El preacord es convertirà en acord en el moment que el President de la Generalitat, Artur Mas, convoqui les eleccions del 27 de setembre i els partits polítics que hi concorrin l'incorporin en el seu programa electoral.

Podeu descarregar el document original en format PDF des d'aquest enllaç.

28 març 2015
PRIORAT PER LA INDEPENDÈNCIA A REUS

El passat dissabte 28 de març, es va celebrar a Reus una jornada intensiva d'informació als ciutadans, que va arribar a més de 10 000 reusencs. Es van muntar 25 punts informatius simultanis, naturalment amb l'ajuda de les Assemblees Territorials properes, com la nostra. Durant la jornada es va enraonar amb moltíssimes persones, es repartiren 10 000 fulletons i 2.500 globus. El més important, potser: s'ha donat resposta a molts dubtes que proposaven els vianants.

A sota podeu veure la nostra parada al davant de l'Estació, tot just en acabar de muntar-la.

Intensiva_Reus


20 març 2015
ASSEMBLEA PER VOTAR LES ESMENES

L'assemblea de Priorat per la Independència va discutir i votar el passat divendres dia 20 els documents base de la ponència marc i el full de ruta que s'han sotmès a discussió en les assemblees territorials de l'ANC i que s'han d'aprovar definitivament en l'assemblea general ordinària que farà el pròxim 12 d'abril a Lleida. Durant els 10 dies previs, vam proposar als associats un període de coneixement i debat dels documents per mitjà del blog de l'entitat, com es comenta en la notícia anterior.

En el seu transcurs, l'assemblea va aprovar dues esmenes que afecten la consideració de les pròximes eleccions municipals, per matisar la ponència i fer èmfasi en el fet que, des de la perspectiva de l'ANC, principalment han de servir per demostrar que la ciutadania fa confiança a les opcions que donen resposta als seus interessos més pròxims i alhora es comprometen amb la independència del país.
14 març 2015
JORNADA DE FORMACIÓ

A efectes de poder explicar -tant a persones individuals com a grups- i aclarir dubtes sobre pensions, necessitem formar-nos sobre els beneficis que un estat català independent tindria sobre aquest tema. L'objectiu era que les persones que assistirem a la formació puguem explicar a associacions de jubilats, casals i públic en general per què és millor una Catalunya independent com a únic mitjà per a garantir les pensions, tant actuals com les futures.

Per això el passat 14 de març a les 19:00 hores al Consell Comarcal del Priorat un expert ens va fer una àmplia presentació i ens va resoldre els dubtes que sobre aqusta matèria.
9 març 2015
LECTURA I DISCUSSIÓ D'ESMENES

Des del dia 9 fins al 19 de març, vam anar publicant un text al nostre blog, per conèixer les parts més importants dels documents que es volen aprovar a la Tercera Assemblea General Ordinària. Tothom qui va voler va poder llegir i discutir els dos textos (Full de ruta i la Ponència marc) que han d'orientar la feina de l'ANC durant aquest mesos.

La proposta que vam fer als socis i simpatitzants de Priorat per la Independència-ANC era la de fer una primera lectura i discussió per internet. A partir de llavors, els socis podien fer propostes concretes d'esmenes, bé sigui per modificar, per afegir o per suprimir un text. Les esmenes calia presentar-les en un format que també facilitavem.

Posteriorment, el divendres 20 d'abril faríem l'assemblea per votar els textos i les esmenes presentades. Les esmenes que obtinguéssin el 35% dels vots continuarien el tràmit previst fins a la discussió i votació en l'Assemblea General Ordinària de l'ANC que es farà a Lleida el dia 12 d'abril.
28 febrer 2015
ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE LA TERRITORIAL DEL PRIORAT

El passat dissabte 28 de febrer vam fer l'Assemblea General Ordinària del Priorat a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Priorat.

Després de la lectura i aprovació de l'acta de l'Assemblea anterior, vam revisar la Memòria anual d'activitats i els comptes de l'any 2014, que es varen aprovar. Després vam procedir a la renovació dels membres del Secretariat i dels càrrecs que finalitzen el seu mandat. El nou Secretariat va quedar constituit d'aquesta manera:
 • Coordinador: Josep Maria Fort (de Bellmunt)
 • Secretari: Josep Maria Abella (de Falset)
 • Tresorera: Núria Bonfill (de Capçanes)
 • Vocal: Òscar Beltran (del Masroig)
 • Vocal: Josep Munté (del Masroig)
 • Vocal: Mònica Rull (de Falset)
 • Vocal: Jordi Sedó (de la Vilella Baixa)
 • Vocal: Eduard Selma (de Falset)
 • Vocal: Roger Tarradas (de Marçà)
 • Vocal: Anton Vidal (de Falset)
Els vocals estan ordenats per ordre alfabètic de cognoms.

Després vam debatre i fixar la posició de la ANC-Priorat davant l'esborrany de full de ruta per les eleccions del 27S i també vam analitzar la situació actual del procés. Els mesos a venir són molt importants per a tothom, i per això l'ANC prepara diverses activitats de les que us anirem informant.

Jutjat_Falset

11 febrer 2015
COMUNICAT DEL COMITÈ PERMANENT DE L'ANC

Les setmanes posteriors al 9 de novembre, que van culminar en l'acord polític Mas-Junqueras, han conduït el país a un nou escenari que ha originat desconcert, o bé directament decepció, entre la societat catalana en general i, particularment, entre els associats, simpatitzants i col·laboradors de l'Assemblea. En aquest sentit, des del Comitè Permanent de l'ANC us volem manifestar el següent:
 • La situació en el mes de desembre era crítica. Des de l'ANC ens vam trobar davant d'una forta disjuntiva: O aconseguíem que els principals partits arribessin a algun tipus d'acord que frenés la caiguda del procés o, si aquest acord no es produïa, les eleccions es farien al 2016. Si l'acord no ha estat el millor que podria haver estat per al procés, el no acord hauria significat un trencament absolut de la unitat que hagués afectat de ple al propi moviment independentista. Tots els acords requereixen concessions de les parts. I aquesta és l'essència del consens democràtic.
Des de l'endemà mateix de l'acord Mas-Junqueras, s'està treballant en:
 • Garantir que les eleccions del 27S siguin un autèntic plebiscit per la independència. Això es basa en dues premisses: Primer, que la societat civil, amb l'ANC al capdavant, afermi el lideratge en el procés. Segon, recuperar la unitat d’acció entre els principals actors del procés, la societat civil i les forces polítiques independentistes.

 • Convertir les eleccions municipals en la primera volta de les eleccions per la independència.

 • Donar una nova orientació a la Taula de Forces Polítiques i Socials perquè tingui com a objectiu principal redactar el Full de Ruta cap a la independència.

 • Obrir un procés intern a tota l'organització, des d'ara i fins a la propera Assemblea General Ordinària, a través de l'explicació i l'aplicació del Pla d'Actuació i del proper debat sobre el nou Full de Ruta de l'ANC i la ponència política, documents aquests dos, que caldrà aprovar en la propera Assemblea General Ordinària.

 • Tenim un objectiu clar i una nova data que ha de ser una fita definitiva. De la nostra unitat i de la nostra feina dependrà que les eleccions del 27S esdevinguin la victòria inqüestionable de l'independentisme.
Comitè Permanent ANC. Barcelona, 10 de febrer de 2015
16 gener 2015
POSICIONAMENT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L'ANC

Arran de l'acord del 14 de gener entre el president de la Generalitat de Catalunya i el líder del primer partit de l'oposició, amb la presència de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, el Secretariat Nacional de l'Assemblea expressa que:
 • Amb l'acord que han assolit el president de la Generalitat i el cap de l'oposició tenim una data per al referèndum definitiu: les eleccions. El 27 de setembre s'ha convertit en el nou horitzó en el qual hem d'abocar els nostres esforços per garantir-ne el caràcter constituent i, des de l'Assemblea, hem treballat per fer possible aquest acord que ens porti a culminar el nostre procés polític amb èxit.

 • Cal dir que aquest no és l'acord que demanava l'Assemblea, ni pel que fa al calendari, ni en la forma, ni tampoc mostra un full de ruta perfectament travat i tancat, però ara ens toca guanyar les eleccions de la independència. I per això des de l'Assemblea treballarem per aconseguir dues coses: d'una banda, sumar més forces polítiques a l'esmentat acord per a la transició nacional i, d'altra banda, incorporar més persones a la majoria social per la independència.

 • Des de l'Assemblea no creiem en els intents de reformar un Estat caduc. Volem crear un Estat nou, perquè és l'única manera de tenir totes les eines que ens han de permetre fer front a les emergències socials, econòmiques i democràtiques que patim.

 • Tenim molta feina i un objectiu engrescador. Ara toca tornar a treballar plegats per fer de les properes eleccions al Parlament de Catalunya les nostres eleccions decisives.
Podeu trobar aquesta mateix posicionament en format PDF clicant sobre aquest enllaç.
15 gener 2014
CAMPANYA "ACORD, ELECCIONS I INDEPENDÈNCIA"

El dilluns 12 de gener l'ANC va iniciar la campanya "Acord, eleccions i independència". Es van fer accions de menor a major intensitat en funció del desenvolupament de les negociacions per a la convocatòria d'eleccions. La data fixada perquè s'arribés a un acord era el dijous 15 de gener L'ANC inicia avui dilluns una setmana clau per tal d'aconseguir un acord que permeti la celebració

Entre aquestes accions hi va haver una piulada massiva a les 20:30, així com una cassolada una hora més tard, a les 21:30, que es repetiria fins dijous si no hi hagués acord.

A més, el Secretariat Nacional de l'Assemblea va decidir en el darrer plenari celebrat el 10 de gener iniciar un PROCÉS DE CONSULTA, dirigit especialment als seus associats, simpatitzants i col·laboradors, per tal de decidir quin ha de ser el posicionament de l'ANC, tant si s'arribés a un acord, com en el cas que aquest acord no es produís.

Bé, la nostra posició ferma hi haurà influït o no, però la veritat és que precisament el dimecres 14 es va confirmar l'acord entre els principals partits sobiranistes. No és que haguéssim desitjat, però el procés continua endavant. I, com sempre, l'ANC n'és un des seus principals motors.Amunt Anar a la pàgina d'activitats del 2014.